Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

"Stiga Trophy 2011" jau šajā nedēļas nogalē

Ilze Aperāne, www.4x4sport.lv, 05.05.2011. 10:57

Līdz ar pilnīgu sniega izzušanu un saules siltajiem stariem var uzskatīt, ka kārtīgi sākas arī Latvijas autosporta vasaras sezona, un viens no pasākumiem, kas to apstiprina, ir šajā nedēļas nogalē – 7. un 8.maijā – gaidāmais Latvijas Trofi reidu čempionāta 2.posms "Stiga Trophy 2011". Kā jau ierasts, arī šogad sacensības notiks Alūksnes puses mežos un purvos, precīzāk – Trapenē un tās apkārtnē. Pateicoties organizatoru komandai, kuras pienākumu šoreiz uzņēmusies Trofi reidu entuziastu biedrība "Rekuss Racing Team", ir arī vairāki patīkami jaunumi šī sporta veida līdzjutējiem.
"Stiga Trophy 2011" jau šajā nedēļas nogalē

Sacensības sāksies sestdienas, 7.maija rītā ar visu ieskaites klašu – gan sporta, gan Tūrisma un Standartdžipu jeb SUV – braucienu cauri starta estakādei Trapenes centrā. No plkst. 9.00 – 10.00 visiem interesentiem tiks piedāvāta nebijusi iespēja - nofotografēties kopā ar pasākuma vadītāju – izcilo Latvijas spēkavīru Raimondu Bergmani pie jebkuras no sporta automašīnām vai tajā. Pēc starta sacensību dalībnieki dosies orientēšanās zonas uzdevumā, proti, meklēt apslēptos kontrolpunktus mežos un purvos, bet jau ap pusdienas laiku pirmās sacensību mašīnas ieradīsies karjerā. Skaidrs, ka tieši šīs un apļu sacensības ir vizuāli baudāmākie posmi Trofi reidos, skatītājiem nereti nodrošinot iespēju pārredzēt gandrīz visu trasi un sekot līdzi sportistu cīņām. Interesanti, ka šajā Trofi reidu posmā tiks pielietots vēl nebijis sacensību elements, proti, svētdien "Dragon winch mud race" trasē būs iespēja redzēt sporta automašīnu un Dubļu ērgļa kategorijas automobiļu cīņu vienlaicīgi, – trase būs izveidota kā paralēlais slaloms ar purvainām vietām un pāreju caur upi. Kā vēl viens jaunievedums minamas skatītāju kartes - veicot ieejas ziedojumu Trofi reidu kustības atbalstam 3 Ls apmērā, būs iespēja saņemt arī skatītāju kartes ar detalizētu karjeras un dubļu apļa karti, sacenību norises plānu, kā arī dalībnieku sarakstu.

Lai padarītu skatītāju izklaidi vēl aizraujošāku, paralēli Trofi reidu sacensībām, arī pašiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties dažādās atrakcijās – tā, piemēram, abas dienas pie sacensību trases norisināsies dažādas stafetes un aktivitātes, iesaistot tādu sadzīvē noderīgu lietu kā STIGA zāles pļāvējs – lieliska iespēja aktīvi pavadīt laiku un iegūt balvas no sacensību lieldrauga – meža un dārza tehnikas veikala "SILS"! Sestdienas vakarā precīzākajam skatītāju prognožu spēles uzvarētājam būs iespēja īstenot bērnības sapni - tikt pie vērtīgā STIGA galda hokeja. Tāpat arī tiks piedāvāta iespēja iegūt gardas balvas no "Valmiermuižas" alus darītavas. Tiem, kuri nogurs no sacensību burzmas, tiks piedāvāta iespēja izīrēt laivas un katamarānus netālu esošajā Lukstu ezerā.

Plānots, ka uz starta kopumā izies ap 60 ekipāžām, tai skaitā sportisti no Igaunijas un Lietuvas, skatītājiem nodrošinot lielisku atpūtu divu dienu garumā!

Tātad, sestdien, 7.maijā no plkst. 12:00 līdz 19:00 Trapenes karjerā būs iespēja redzēt triāla veiklības sacenības visu veidu apvidus automobiļiem (standarta 4x4 auto, visas tūrisma ieskaites kategorijas un dienas beigās arī sporta džipu cīņu ar karjeras segumu). Sacensību otrajā dienā – svētdien, 8.maijā, no plkst. 8:00 līdz 16:00 atpūtas bāzē "Luksti" norisināsies aizraujošas 4x4 sacensības Dubļu apļos. Uz tikšanos Trapenē!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV