Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Treimanis iegūst otro vietu Eiropas BMX čempionāta sestajā kārta

Aiga Volksone, 09.05.2011. 09:51

Vakar Čehijas galvaspilsētā Prāgā noslēdzās 2011 UEC Eiropas BMX čempionāta sestā kārta, kurā lielisku sniegumu demonstrēja Māra Štromberga aģentūras Valmieras braucējs Edžus Treimanis, izcīnot otro vietu elites vīru klasē un tikai par mata tiesu spraigā cīņā piekāpjoties līdzšinējam līderim Jorisam Daudetam.

Skaistā un saspringtā cīņā Treimanis bija vienīgais, kas varēja mēroties spēkiem ar līdzšinējo nepastrīdamo visu posmu līderi – Jorisu Daudetu. Pārspējot pārējos sāncenšus, Treimaņa iegūtā otrā vieta sestajā posmā ļāva viņam kopvērtējumā pakāpties uz trešo vietu, kā arī izcīnīt Latvijai tik svarīgos punktus ceļazīmei uz Londonas olimpiskajām spēlēm.

„Izdevās nostartēt tieši tā, kā biju iecerējis. Veiksmīgie priekšbraucieni deva pārliecību par saviem spēkiem, kaut gan konkurence bija ļoti liela. Finālā biju gatavs sīvai cīņai, jo vairāk par visu gribēju pierādīt, ka varu būt līderis. Šoreiz mazliet veiksmīgāks atkal izrādījās Daudets, tomēr rezultāti ir jau daudz tuvāki tam līmenim, kādu esmu spējīgs parādīt. Vienmēr ir mazliet pietrūcis, lai viss sanāktu, ka gribētos, bet šodien visi apstākļi bija manā pusē" pēc sacensībām komentē Treimanis.

Sekmīgs starts izdevās vēl vienam Māra Štromberga aģentūras Valmieras braucējam Rihardam Veidem, kurš šogad pirmo reizi iekļuva finālā un aizraujošā sacensībā ieguva astoto vietu. Pusfinālā septītajā vietā palika Kristers Lejiņš, bet Kristers Taims un Uldis Balbeks cīņu pabeidza astodaļfinālā, kamēr Vieturs Morozs neizkļuva no priekšbraucieniem

Lai gan pagaidām mūsu galvenā cerība Māris Štrombergs vēl nav atgriezies sacensību trasē, cīņā par nepieciešamajiem punktiem Latvijas mērķis ir noturēties pieciniekā, kas ļautu Olimpiskajās spēlēs startēt ar trim sportistiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV