Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Latvijas džudisti mājās atgriežas ar medaļām

Darja Davidova, 10.05.2011. 10:45

Džudists Vladimirs Osnačs izcīnīja bronzas medaļu Grand Prix turnīrā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, džudists Talalujevs kļuva par turnīra Berlīnē uzvarētāju, bet no Kauņas mājās tika atvestas piecas medaļas.
Latvijas džudisti mājās atgriežas ar medaļām

Latvijas džudists Vladimirs Osnačs izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā virs 100 kg Grand Prix turnīrā, kas no 6. līdz 8. maijam risinājās Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Osnačs pirmajā cīņā bija brīvs, nākamajā kārtā guva tīro uzvaru pār pasaules reitinga 13. numuru Danielu Ernandesu no Brazīlijas. Ceturtdaļfinālā Vladimirs uzvarēja Aslanu Kambijevu no Krievijas, bet pusfinālā piekapās Atēnu Olimpiskajam čempionam no Baltkrievijas Igoram Makarovam, pēc Grand Prix turnīru noteikumiem automātiski ieņemot trešo vietu.

Piekto vietu svara kategorijā līdz 100 kg izcīnīja cits Latvijas pārstāvis Jevgeņijs Borodavko.

Latvijas džudists Gļebs Talalujevs guva uzvaru Eiropas džudo savienības turnīrā Berlīnē vecuma grupā līdz 17 gadiem.

Cīnoties svara kategorijā līdz 90 kg, Talalujevs izlaida pirmo sacensību kārtu, tad pārspēja Lī Kohmannu no Izraēlas, Vladimiru Bolotinu un Soslanu Ikojevu no Krievijas un vēl vienu Krievijas pārstāvi Ahmedu Magomedovu finālā. Visās šajā turnīrā aizvadītajās cīņās Gļebs guva tīras uzvaras.

Talalujevam tā ir otrā pēc kārtas uzvara Eiropas džudo savienības turnīros, pirms divām nedēļām viņš kļuva par čempionu identiskajā turnīrā Čehijas Teplicē.

Latvijas džudisti izcīnīja piecas medaļas Eiropas džudo savienības junioru turnīrā Kauņā.

Par turnīra uzvarētāju kļuva Artūrs Ņikiforenko (-100 kg). Sacensību gaitā viņš uzvarēja Polijas, Igaunijas un Horvātijas džudistus.

Par sudraba medaļniekiem kļuva Mihails Šteinbuks (-66 kg) un Artemijs Naumovs (-81 kg), kuru kategorijās šajā turnīrā bija vislielākais pretinieku skaits (39 un 33 džudisti).

Mihails Šteinbuks guva piecas uzvaras, pārspējot Igaunijas, Polijas un Lietuvas džudistus, bet finālā piekapās 2009. gada Eiropas U-17 čempionam Aiviengo Šabijevam no Krievijas. Artemijs Naumovs guva četras uzvaras, pārspējot Lietuvas, Vācijas un Horvātijas, bet finālā piekapās Vācijas džudistam Robinam Reibedancam.

Bronzas medaļas izcīnīja Artūrs Kurbanovs (-73 kg) un Vadims Lando (-100 kg).

Publicitātes foto,dDžudistam Osnačam bronzas medaļa Grand Prix turnīrā Baku

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV