Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas motosportisti piedalās Polijas čempionātā motošosejā

Mārtiņš Eglītis, 11.05.2011. 09:22

Iepriekšējā nedēļas nogalē, no 7. līdz 8. maijam, Polijā Poznaņā notika Polijas motošosejas čempionāta pirmais posms. Tajā piedalījās arī divi sportisti no Latvijas – Māris Jēkabsons un Ainars Štrobergs. Par spīti transporta problēmu dēļ nokavētajiem pirmajiem treniņiem, latvieši uzrādīja labus rezultātus kvalifikācijā – Štrobergam Rookie klasē bija 8. starta vieta, bet Jēkabsonam Supersport – divpadsmitā.
Latvijas motosportisti piedalās Polijas čempionātā motošosejā

Kaut gan Māris Jēkabsons ir Superstock klases braucējs, Polijas čempionātā šādas klases nav un bija jāstājas uz starta spēcīgākā ieskaitē. Polijas čempionāts ir populārs – uz starta ir komandas ne tikai no Polijas, bet arī Francijas, Čehijas un Šveices.

Supersport klasē notika divi ieskaites braucieni, no kuriem pirmajā pēc startā iegūtās septītās vietas Jēkabsonam nācās izstāties, jo ātras taisnes beigās priekšā esošais Polijas sportists Māra priekšā krita, un viņam neizdevās izvairīties no sadursmes. Tomēr kritiens palika bez ievērojamām sekām, un otrajā braucienā izdevās izcīnīt 8. vietu.

Ainars Štrobergs aizvadīja tikai vienu braucienu, kurā viņš ieguva 10. vietu 28 dalībnieku konkurencē.

Māris Jēkabsons komentē: "Esmu priecīgs par paveikto – Poznaņas trasē biju pirmo reizi un pirmajās sacīkstēs uzstādīju labus apļu laikus. Trase ir ļoti labā stāvoklī, ar interesantu konfigurāciju un tas ir ļoti labs sezonas sākums. Vēlos pateikties saviem atbalstītājiem - DDC, Elagro, r1 riepas un diski, Dynojet, Latakko un motopower.lv".

Nākamās sacensības Māra kalendārā paredzētas 28. maijā, kad Biķerniekos notiks Baltijas, Latvijas un Lietuvas čempionātu pirmais posms.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV