Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

„Ghetto Games" atklāšanas sprādziens Grīziņā

Renārs Buivids, 11.05.2011. 12:12

Biedrība „Streetbasket" šovasar piedāvās vērienīgākos ielu kultūras un sporta pasākumus jauniešiem – „Ghetto Games", kuru ietvaros norisināsies ne tikai populārais „Ghetto Basket" ielu basketbols, bet arī ielu futbols, ielu vingrošana, dejas un ekstrēmie sporta veidi. Līdz ar „Ghetto Games" jaunās sezonas atklāšanu, kas notiks 13. maijā plkst. 20.30, tiks atklāts renovētais „Grīziņkalna skeitparks" (J.Asara ielā 24, Rīgā), kas šobrīd ir Latvijā lielākais ielu kultūras un sporta atpūtas parks jauniešiem.
„Ghetto Games" atklāšanas sprādziens Grīziņā

„Ghetto Basket" divu vasaru laikā nešaubīgi ir kļuvis par populārāko un masveidīgāko ielu basketbola turnīru sēriju Latvijā, taču šovasar „Streetbasket" kopā ar sadarbības partneriem spers nākamo soli ielu kultūras dzīves krāšņuma vairošanā, iegūstot arī jaunu projekta nosaukumu – „Ghetto Games".

Latvijas Mobilā Telefona viceprezidents Ingmārs Pūķis: „O!Karte atbalsta projektus un notikumus, kas dod iespēju ikvienam bērnam vai jaunietim atklāt un attīstīt savas spējas un talantus. Tāpēc mūsu jaunākā iniciatīva ir O!Kartes talantu programma, kas piedāvā iespēju saņemt stipendijas sava talanta attīstībai. Atbalsts „Ghetto Games" ir mūsu ieguldījums ielu kultūrā, kas jauniešiem piedāvā atbalstu un iespējas aktīvai brīvā laika pavadīšanai, kas ir labākā alternatīva dīkai bezdarbībā un neveselīgiem paradumiem."

„Grīziņkalna skeitparkā" šajā pavasarī tika veikta lielā rekonstrukcija, kuras rezultātā pārbūvēts skeitparks, kur turpmāk noritēs regulāras sacensības skeitbordā, „inline" skrituļslidošanā un BMX. Īpaša sacensību vieta tapusi arī velotriāla „Ghetto Speedrace" mačiem. Līdzās ekstrēmistiem turpmāk atjaunotajā nojumē regulāri trenēsies un sacensībās startēs meistarīgie un vēl topošie ielu dejotāji. Turklāt ikvienam dejot gribētājam būs iespēja ik nedēļu nākt un mācīties pie profesionāliem ielu dejotājiem. Apmācības notiks bez maksas.

„Grīziņkalna skeitparkā" tapis arī pirmais modernais ielu vingrošanas sporta laukums Rīgā. Sadarbībā ar Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrību tieši Grīziņkalnā notiks šīs vasaras nozīmīgākās sacensības –Rīgas un Latvijas čempionāti, kā arī 27. un 28. augustā vēsturē pirmais „Street Workout" pasaules čempionāts ar daudzu valstu atlētu līdzdalību.

Pirms nepilniem diviem gadiem pirmos soļus spēra „Ghetto Basket" turnīri, bet šovasar katru trešdienu, sākot no 18. maija, Grīziņkalna skeitparkā uz asfalta notiks „Ghetto Football" sacensības – trīs pret trīs.

„Ghetto Games" sezonas atklāšanas pasākumā 13. maijā notiks vasaras pirmais „Ghetto Basket" turnīrs, Rīgas čempionāts ielu vingrošanā, kā arī ielu deju un ekstrēmo sporta veidu paraugdemonstrējumi. "Ghetto Games" sezonas atklāšanu apmeklēs un uzstāsies arī viens no Krievijas populārākajiem breikeriem Tony Rock (Top 9 crew), kurš šobrīd ir ieradies Rīgā, lai piedalītos kā tiesnesis "Red Bull BC One Baltic Cypher" Baltijas valstu atlasē.

„Ghetto Games" organizē biedrība „Streetbasket", līdzfinansē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

„Ghetto Games" atbalsta: „O!Karte", „Latvijas Universitāte", „TIO", „Adidas", „Sport2000", „Quiksilver", „Parbmx.com", „Taktika.lv", „Capital", tipogrāfija „McĀbols", „Mārtiņa Beķereja", Ventspils Sporta pārvalde un olimpiskais centrs „Ventspils", Skrundas novada dome, Dobeles novada dome, Siguldas novada dome, Saulkrastu novada dome, Valmieras pilsētas dome, olimpiskais centrs "Limbaži", Jēkabpils sporta centrs, Daugavpils pilsētas dome un Sporta pārvalde, Rēzeknes pilsētas dome, Alūksnes novada dome.

Oficiālā informācija: „Ghettogames.lv" un „Draugiem.lv/ghettogames".

Informatīvi atbalsta: „Diena", „Čas", „Subbota", „Tvnet.lv", „European Hit radio", „Draugiem.lv", „Novonews", „JCDecaux", LTV7, „Sportacentrs.com", „Skeitparki.lv", žurnāls „Sports", „Skeitparki.lv".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV