Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Labdarības futbola turnīrs SOS Ģimeņu stiprināšanas programmas atbalstam

LFF Preses daļa, 12.05.2011. 11:42

Svētdien, 15.maijā, „Futbola Dienas" svinību ietvaros Skonto hallē, Rīgā no plkst.13.00 līdz 17.00 notiks Labdarības futbola turnīrs. Turnīru organizē Latvijas SOS bērnu ciematu asociācija sadarbībā ar Vācijas vēstniecību Latvijā un Latvijas Futbola federāciju. Turnīra patrons ir Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieks Rīgā Dr. Klauss Burkharta kungs.

Labdarības turnīrā piedalās 11 uzņēmumu un iestāžu komandas ar vairāk nekā 110 spēlētājām un spēlētājiem. Komandu dalības maksa 70 bērniem no sociālās krīzes skartām ģimenēm vasaras brīvlaikā nodrošinās iespēju piedalīties 3 dienu futbola nometnē.

Bez tam turnīra dienā notiks arī draudzības spēle starp Latvijas U-17 meiteņu futbola izlasi un Latvijas SOS bērnu ciematu meiteņu komandu.

No šī gada 26.jūnija līdz 17.jūlijam Vācijā notiks Pasaules čempionāts futbolā sievietēm. Par godu šim notikumam Vācijas vēstniecība ir sagādājusi jauniešiem īpašu balvu: divas spēlētājas no Latvijas SOS bērnu ciematu meiteņu komandas un divas no U-17 meiteņu izlases iegūs biļetes uz Pasaules čempionāta futbolā sievietēm atklāšanas spēli Berlīnē.

Labdarības turnīrā uzvarējušajai komandai kā galvenā balva tiks piešķirts ceļojums uz Stokholmu, kuru dāvā kuģniecības kompānija „Tallink".

Ilze Paleja, Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijas vadītāja, ir gandarīta par uzņēmumu un iestāžu lielo atsaucību un līdzdalību: „Bērniem no sociālu un finansiālu grūtību skartām ģimenēm dalībnieku atbalsts sniegs iespēju vasaras brīvlaikā apmeklēt sporta nometni. Mums ir prieks, ka kopā ar Vācijas vēstniecību un Latvijas Futbola federāciju mēs, kopīgi sportojot, varam īstenot šo labo iniciatīvu".

Vācijas vēstnieks uzsver, ka, pateicoties šim pasākumam, Latvijā tikšot stiprināta interese par sieviešu futbolu. Vācijā futbols esot ļoti populārs arī meiteņu vidū.

Vācijas sieviešu futbola izlase Pasaules čempionātā savā dzimtenē šogad atkal piedalās ar mērķi aizstāvēt savu futbola čempionu titulu. Vācijas sieviešu futbola izlase ir Pasaules čempione jau kopš 2003. gada.

Vienlaicīgi ar turnīru Skonto hallē notiks „Futbola dienai" veltītie pasākumi. Interesenti tiek laipni aicināti, piedaloties dažādās spēlēs, atklāt futbolu kā savu sporta veidu un vienlaicīgi sekot turnīra norisei. Savukārt vakarā plkst 19:30 visi turnīra dalībieki tiek aicināti klātienē Skonto stadionā vērot Latvijas Kausa izcīņas finālu, kurā šogad tiksies abas spēcīgākās Kurzemes komandas: FK Ventspils un SK Liepājas metalurgs.

Labdarības turnīrs sāksies plkst.13.00 ar turnīra dalībnieku kopīgu iesildīšanos Latvijas U-17 meiteņu izlases vadībā un beigsies ap plkst.16.30. Turnīrā piedalīsies Tiesībsarga biroja, Vides konsultāciju biroja, Vācijas vēstniecības, Rīgas Starptautiskā Sieviešu Kluba, SEB bankas, juridiskā biroja „Roedl und Partner", SIA „Autonams", uzņēmumu „Lattelekom" un „LG Electronics", restorāna „Pica Lulū" un viesnīcu ķēdes „Radisson Blu" darbinieku komandas.

Par SOS bērnu ciematiem

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ir labdarības organizācija, kas nodrošina ilgtermiņa ģimenes modeļa aprūpi bez vecāku gādības palikušiem bērniem un īsteno ģimeņu stiprināšanas projektus. Latvijā divos SOS bērnu ciematos - Īslīcē un Valmierā, kā arī SOS jauniešu mājās Jelgavā un Iecavā - atbalstu un drošību raduši 145 bērni no visas Latvijas. SOS ģimeņu stiprināšanas projekti ik gadu sniedz nepieciešamo atbalstu un palīdzību vairāk kā 600 bērniem no Valmieras, Rīgas un Olaines novada sociālā riska ģimenēm.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV