Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

„Tele2 Rīgas velomaratons" pulcēs aktīvākos un azartiskākos velobraucējus

Linda Anaite, 12.05.2011. 17:23

„Tele2 Rīgas velomaratons" 5. jūnijā 11. novembra krastmalā pulcēs aktīvākos un azartiskākos velobraucējus. 136 km garajā Rīgas Grand Prix sporta distancē meistarību pārbaudīs sportisti – profesionāļi un amatieri. Tautas distances 49 km veiks velobraukšanas entuziasti. Savukārt tie, kuri vēlas gūt prieku no sportiski un veselīgi pavadītas dienas nevis sacensties, kopā ar ģimenes locekļiem dosies 10 km garajā Ģimenes braucienā.

Starts un finišs visās distancēs būs 11. novembra krastmalā pie Rīgas pils. Pirmie plkst. 11.00 startēs Rīgas Grand Prix dalībnieki. Plkst. 11.15 distancē dosies Tautas brauciena dalībnieki. Plkst. 11.30 starts tiks dots Ģimenes distancei.

136 km Sporta brauciens (Rīgas Grand Prix)

Starts (pie Rīgas pils) – 11. novembra krastmala – Krasta iela – Slāvu dzelzceļa pārvads – Slāvu iela – Lubānas iela – Katlakalna iela – Krustpils iela – Granīta iela – P5 – Saurieši – Meža iela – Volgas iela – Upeslejas – Līči – P4 – Ropaži – P10 – Inčukalns – Allaži – Allažmuiža – P3 – P10 – Ropaži – P4 – Līči – Upeslejas – Saurieši – Granīta iela (Rīga) - Krustpils iela – Slāvu aplis – Slāvu dzelzceļa pārvads – Maskavas iela - 180 pagrieziens (pretējā virzienā) – Krasta iela – 11. novembra krastmala - finišs (pie Rīgas pils).

49 km Tautas brauciens

Starts (pie Rīgas pils) – 11. novembra krastmala – Krasta iela – Slāvu dzelzceļa pārvads – Slāvu iela – Lubānas iela – Katlakalna iela – Krustpils iela – Granīta iela – Acones mazdārziņu kooperatīvs – Salaspils – Meža iela – Rīgas iela – Saurieši – P5 – Granīta iela – Krustpils iela – Slāvu aplis – Slāvu dzelzceļa pārvads – Maskavas iela - 180 pagrieziens (pretējā virzienā) – Krasta iela – 11. novembra krastmala - finišs (pie Rīgas pils).

10 km Ģimenes brauciens

Starts (pie Rīgas pils) – 11. novembra krastmala – Krasta iela – 180 pagrieziens (DUS Statoil) – Krasta iela (pretējā virzienā) – 11. novembra krastmala – finišs (pie Rīgas pils).

„Mūsu mērķis ir sniegt iespēju ikvienam izjust prieku un azartu, ko sniedz braukšana pa šoseju plecu pie pleca ar citiem velobraucējiem. Ar gandarījumu secinu, ka ik gadu dalībnieku aktivitāte pieaug. Īpaši priecājos par dalībniekiem, kuri, reiz startējuši Tautas braucienā, pieņem lēmumu izmēģināt spēkus sporta distancē, " stāsta Igo Japiņš, „Tele2 Rīgas velomaratona" organizators.

"Ar katru gadu Rīgas iedzīvotāji paliek arvien kustīgāki. Šogad pilsētā, tās parkos un zaļajā zonā varam redzēt daudz vairāk ar fiziskām aktivitātēm nodarbojošos rīdziniekus, kas atskārtuši sportot prieku, tās pozitīvās emocijas, ko sniedz sporta nodarbības. Rīgas velomaratons notiek jau 28. reizi un tas liecina, ka Rīga un rīdzinieki ir gatavi sacensībām," uzsver Dina Vīksna, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece.

„Cilvēki aktīvi izmanto iespēju reģistrēties velomaratonam Tele2 klientu apkalpošanas centros visā Latvijā. Varam atklāt, ka uz šo brīdi visvairāk dalībnieku pieteikušies 49 km garajai Tautas distancei un kopējais dalībnieku skaits ir lielāks nekā pērn ap šo laiku, bet kā rāda pieredze – vairākums dalībnieku piesakās pēdējā brīdī. Esam pārliecināti, ka šogad "Tele2 Rīgas velomaratons" pulcēs rekordlielu dalībnieku skaitu," saka Laura Ozoliņa, Tele2 pasākumu un BTL vadītāja. „Velomaratons ir notikums, kas saliedē ne vien rīdziniekus un viesus, bet arī uzņēmuma kolektīvus. Tele2 kolektīvs ir aktīvi velobraucēji un zaļi domājoši cilvēki, tādēļ velomaratonā piedalīsies ar skaitliski lielu komandu. Mēs aicinām arī citus uzņēmumus piedalīties! Plašāk pārstāvētajai uzņēmuma komandai Tele2 sarūpēs īpašu balvu."

Piedzīvot velosacensību prieku varēs arī mazie riteņbraucēji, kuriem līdz „Tele2 Rīgas velomaratonam" mazliet jāpaaugas, jo 29. maijā Uzvaras parkā notiks „Tio Rīgas mini velomaratons". Tajā aicināti piedalīties zēni un meitenes vecumā no 2008. īdz 2000. dzimšanas gadam ar visa veida velosipēdiem. Sacensības notiks grupās atsevišķi meitenēm un zēniem pēc katra dzimšanas gada. Tāpat kā pieaugušo velomaratonā, arī „Tio Rīgas mini velomaratona" uzvarētāji saņems medaļas un balvas. Pieteikties „Tio Rīgas mini velomaratonam" var internetā mājas lapā www.velo.lv. Dalības maksa, piesakoties iepriekš ir Ls 2, savukārt sacensību dienā tā būs Ls 4, tādēļ dalībnieki aicināti pieteikties laicīgi.

Savukārt enerģiski noskaņotajiem riteņbraucējiem, kas vēlas pārbaudīt meistarību un izbaudīt ātrumu, 4. jūnijā notiks starptautiskās sacensības „Kritērija brauciens". Sacensības notiks 11. novembra krastmalā, tajās var piedalīties riteņbraucēji ar Latvijas Riteņbraukšanas federācijas izsniegtām licencēm. Krit_riju braucieni notiek ar starpfinišiem, kuros par pirmajām trim vietām piešķir punktus: 1.vieta – trīs punkti, 2. vieta - divi punkti, 3.vieta - viens punkts. Kopvērtējumā uzvar dalībnieks, kurš izcīnījis vislielāko punktu summu starpfinišos. Pieteikties Kritērija braucienam var individuāli un komandās "Igo Japiņa sporta aģentūrā" līdz 1. jūnijam, sūtot pieteikumu uz e-pasta adresi pieteikumi@velo.lv vai info@velo.lv.

Īpaša uzmanība šogad pievērsta velobraucējām dāmām. Sieviete uz velosipēda izskatās šarmanta un brīva gan elegantā kleitā, gan sporta tērpā un brīvdienu apģērbā, tādēļ no 11. līdz 26. maijam žurnālos „Marta" un „Mapta" (krievu valodā) notiks foto konkurss "Sieviete uz velosipēda". Lai piedalītos konkursā, līdz 26. maijam žurnāla redakcijai jāiesūta fotogrāfija, kurā daiļā dzimuma pārstāve iemūžināta uz velosipēda sporta sacensībās, ceļā uz biroju vai izbraukumā kopā ar ģimeni. Fotogrāfijas no 31. maija līdz 5. jūnijam būs apskatāmas izstādē tirdzniecības centrā „Spice". Divu interesantāko fotogrāfiju autorēm/-iem „Electra" dāvinās jaunus, sievišķīgi elegantus pilsētas velosipēdus. Savus jaunos velosipēdus konkursa uzvarētāji saņems „Tele2 Rīgas velomaratona" apbalvošanas ceremonijā 5. jūnijā.

Reģistrēties dalībai "Tele2 Rīgas velomaratonā" var internetā mājas lapā www.velo.lv un Tele2 klientu apkalpošanas centros visā Latvijā: Bauskā, Cēsīs, Daugavpilī, Dobelē, Jēkabpilī, Jelgavā, Jūrmalā, Kuldīgā, Liepājā, Ludzā, Preiļos, Rēzeknē, Rīgā, Saldū, Siguldā, Talsos, Valmierā un Ventspilī.

Līdz 15. maijam īpaši izdevīgi reģistrēšanās nosacījumi ir Tele2 un priekšapmaksas kartes Zelta Zivtiņa klientiem, kuriem dalība "Tele2 Rīgas velomaratonā" ir par 25% lētāka. Atlaides iegūšana ir vienkārša - jānosūta SMS ar vārdu "velo" uz numuru 1626. Savā telefonā abonents saņems unikālo atlaižu kodu, ko, reģistrējoties mājas lapā www.velo.lv, jāievada speciāli tam paredzētā laukā. Viens abonenta numurs var saņemt maksimums četrus unikālos atlaižu kodus. Katrs kods jāpieprasa atsevišķā īsziņā. Īsziņa ir bezmaksas un pieejama tikai Tele2 un Zelta Zivtiņa klientiem.

Trašu shēmas var lejuplādēt http://www.velo.lv/?bsID=2&sGrID=-1&isGR=0&sacID=60&sacSDID=454

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV