Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Čempionu cīņās uzvar Šveds, kopvērtējumā ātrākais Gross

Viesturs Kundziņš, 16.05.2011. 09:27

15. maijā Talsos noslēdzās Latvijas autorallija čempionāta trešais posms „BTA Rally Talsi", kas jau trešo gadu pazīstams arī kā Čempionu rallijs. Arī šogad čempionu cīņas izšķīrās rallija pēdējā, 33,88 km garajā, ātrumposmā, pēc kura kā N4 grupas līderis un ātrākais no čempioniem, finišēja Baltijas čempions Vitauts Šveds ar stūrmani Žilvinu Sakalausku.
Čempionu cīņās uzvar Šveds, kopvērtējumā ātrākais Gross

Galerijas:

Jau no pirmā ātrumposma N4 grupas līderpozīcijā stabili iekārtojās Andis Neikšāns, taču pārsista riepa pēdējā ātrumposma 14. kilometrā atņēma cerības par uzvaras izcīnīšanu N4 klasē un Čempionu cīņās. N4 ieskaitē uzvaru izcīnīja Vitauta Šveda / Žilvina Sakalauska ekipāža, otrie finišu sasniedza Jānis Vorobjovs / Guntars Zicāns, bet trešajā vietā finišēja Māris Neikšāns ar stūrmani Ringoldu Bērziņu.

„Esmu ļoti apmierināts ar sacensībām, ātrumposmiem, rallija organizāciju un, protams, rezultātu. Es vēlos šeit atgriezties un esmu pārliecināts, ka to izdarīšu," savu prieku par uzvaru pauda, ceļojošo Čempionu kausu izcīnījušais Vitauts Šveds.

Līdzīgi beidzās arī soma Jari Ketomā un igauņa Georga Grosa spraigā cīņa par pirmo vietu rallija kopvērtējumā un A Plus ieskaitē – šeit zaudētājos palika soms, kurš pēc pēdējā ātrumposmā pārsistas riepas, bija spiests samierināties tikai ar otro vietu A Plus grupā. Kā trešie šajā ieskaitē finišēja Mārtiņš Svilis ar stūrmani Aivi Aizsilnieku.

2WD klasē ātrākie izrādījās, ar Seat Ibiza braucošie, zviedri Daniels Ernsteds / Markus Sunds, aiz sevis atstājot gan igauņus Markus Abram / Jarmo Vosa, gan lietuviešus Vitautu Baranausku / Mindaugu Čepuli.

Rallijsprinta ieskaitē pilnpiedziņas automašīnām uzvaru izcīnīja Kaspara Breijera / Gaidara Auna ekipāža, savukārt vienas ass piedziņas konkurencē ātrākie izrādījās Normunda Otomera / Aivo Tamma ekipāža. Rallijreida ieskaitē uzvaru svinēja Toma Branta un Kārļa Čurkstes ekipāža.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad apdrošināšanas sabiedrība „BTA" labākajai N4 latviešu ekipāžai dāvināja Pilna servisa KASKO apdrošināšanas polises ar apdrošinājuma summu LVL 25 000 vērtībā, un šogad tās tika Jāņa Vorobjova / Guntara Zicāna ekipāžai.

Jānis Lucaus, Apdrošināšanas sabiedrības „BTA" SE Viceprezidents: "Noslēdzies viens no pavasara spraigākajiem rallija pasākumiem – „BTA Rally Talsi". Mums ir patiess prieks, ka varam atbalstīt šo pasākumu, kurš ir kļuvis ne tikai par Čempionu ralliju, šogad pulcējot nu jau sešus N4 klases čempionus, bet par visas ģimenes svētkiem un sagādā gandarījumu ne tikai rūdītiem rallija faniem, bet arī ģimenēm ar bērniem. „BTA Rally Talsi" apdrošināšanas sabiedrība BTA atbalsta jau trešo gadu pēc kārtas, un ceram, ka šo iedibināto tradīciju varēsim turpināt arī nākamajās sezonās."

Lai visi rallija fani varētu iejusties rallija atmosfērā, Čempionu rallija cienīgos tempos šogad taps arī TV apskats par „BTA Rally Talsi", kuru veido „Ātruma Cilts" radošā komanda. Raidījums būs skatāms LTV7 kanālā jau pirmdien, 16. maijā, 23:00.

Pilni rallija rezultāti redzami: www.autorally.lv

„BTA Rally Talsi" norisinās 14. un 15. maijā Talsos un Talsu apkārtnē. „BTA Rally Talsi" ir Latvijas rallija čempionāta 3. posms un Baltijas rallija čempionāta 1. posms. Rallija ģenerālsponsors ir Apdrošināšanas sabiedrība „BTA" SE. Sponsori – „Lakalme", „Turtle Wax", „Baltic TrailerService", „Koger Vide", „Neste" un „Ramirent". Rallija oficiālais auto – Nissan no Skandi Motors.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV