Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Jau šajā nedēļas nogalē Eiropas Autokrosa elites cīņas Mūsas trasē

Ivo Stīrijs, 16.05.2011. 10:06

Šajā nedēļas nogalē, 21. un 22. maijā, Bauskā, Mūsas trasē tiks aizvadīts FIA Eiropas Autokrosa Čempionāta trešais posms. Sacensībām pieteikušies 90 sportisti no 16 valstīm, kas ir jauns dalībnieku skaita rekords, kopš Eiropas Čempionāta sacensības tiek rīkotas Sporta Kompleksa Mūsa trasē.
Jau šajā nedēļas nogalē Eiropas Autokrosa elites cīņas Mūsas trasē

Četras Eiropas čempionāta klases: Touring Autocross, Buggy 1600, Super Buggy un Junior Buggy, kā arī Latvijas ātrākie B-600 bagiju braucēji ar cīņām trasē skatītājus priecēs visu nedēļas nogali. Ģenerālsponsoru Latvijas Mobilā Telefona un Latvijas Dzelzceļa Ritošā Sastāva Servisa atbalstītos svētkus papildinās iespēja katram gribētājam virs trases izvizināties ar helihopteri un pasekot sacensībām līdzi no putna lidojuma, paredzētas arī atrakcijas bērniem.

Touring Autocross

Pēc stabili aizvadītajiem diviem pirmajiem čempionāta posmiem Portugālē un Francijā, kā klases līderis Mūsā ieradīsies Krievijas sportists Valentīns Koršunovs, kurš šogad startē ar brāļu Traubergu būvēto Ford Fiesta Mk7 automašīnu. Starp 16 sportistiem, kuri ir gatavi startēt Latvijas posmā, ierindā visi klases līderi ar ungāru Tamasu Karaju, čehiem Faclavu Fejfaru un Ladislavu Brožeku, kā arī lietuvieti Pauļusu Pleskovu priekšgalā. Šogad sacensībās atgriežas divi Krievijas sportisti - Ašots Ervadians un Salavats Fathudinovs, kurš trasē dosies ar TT Motorsport būvēto Ford Focus automašīnu. Nīderlandi sacensībās pārstāvēs divi sportisti ar pilnīgi jaunām Škoda Fabia automašīnām. No latviešiem uz starta Aldis Zēbergs, bet lielā atgriešanās autokrosā paredzēta Jānim Bogdanovičam.

Buggy 1600

Buggy 1600 klasē, kur pirmie divi čempionāta posmi aizritēja ar negaidītu Francijas sportistu dominanci, pulcēsies rekordliels dalībnieku skaits. Sacensībās nedēļas nogalē gatavi startēt 35 sportisti, kuru vidū arī pieci Latvijas pārstāvji – Māris Līcis, Andris Kuļikovskis, Dāvis Aupe, Jānis Šķerbickis un Oskars Eglītis. Pirmo reizi uz Eiropas čempionāta Latvijas posmu Buggy 1600 klasē ieradīsies sportisti no Francijas - Olivers Dufours, Florents Tafani un Džonijs Feuillade. Visi trīs pēc pirmajiem diviem seriāla posmiem aizņēmuši klases kopvērtējuma tabulas augšdaļu un Latvijas posmā mēģinās nostiprināt savas pozīcijas. Francūžiem pretim stāsies gandrīz viss pagājušā gada klases desmitnieks. Starp 35 dalībniekiem, septiņi sportisti Mūsas trasē startēs pirmo reizi.

Super Buggy

Čempionu sacensību cienīgas cīņas gaidāmas Super Buggy klasē. Uz starta 2009. gada čempions Glens Van Rosmalens, 2008. gada titula ieguvējs Bernds Štubbe, 2000., 2005., 2006. un 2007. gada ātrākais Super Buggy braucējs Petrs Bartošs, 2004. gada čempions Romans Kerka, 2001. gada laureāts Jaroslavs Hošeks, kā arī 1995. gadā čempionātu uzvarējušais Francis Varņjē. Pretim sešiem Eiropas čempioniem stāsies 13 šī gada titula kārotāji, kuru vidū arī divi latvieši - Jānis Boks un Juris Kuļikovskis.

Junior Buggy

Jau otro gadu Mūsas trasē arī FIA Junior Buggy Kausa cīņas. Ja iepriekšējos gados šo klasi pārsvarā pārstāvēja tikai čehu jaunie braucēji, tad šogad Mūsas trasē būs vērojami arī Slovākijas, Krievijas un Vācijas junioru vecuma autokrosa braucēji. Kopā Bauskā gatavi startēt deviņi sportisti.

B-600

Paralēli Eiropas cīņām, par Latvijas Nacionālo kausu cīnīsies mūsu labākie B-600 bagiju klases braucēji, kuriem kompāniju sastādīs rallija trasēs vairāk redzētie Krišjānis Caune un Artūrs Igaveņš. Bezkompromisa cīņas vietējo braucēju starpā vienmēr ir bijušas interesantas un aizraujošas un arī šogad 11 kausa tīkotāji sola spraigu nedēļas nogali Mūsas trasē.

Biļetes uz pasākumu pieejamas ''Biļešu Serviss'' kasēs.

Šie Eiropas līmeņa autosporta svētki Latvijā, kas šogad Mūsā notiks 21. un 22. maijā nebūtu iespējami bez ģenerālsponsoriem: Latvijas Mobilais Telefons un Latvijas Dzelzceļa Ritošā Sastāva Serviss.

Atbalstītājiem: Cēsu Alus, tipogrāfija Veiters, CRAMO, RE&RE, Canon IB Serviss, Eden, Lux Auto, Rubbers, City Express un Red Bull

Informatīvajiem atbalstītājiem: LTV7, LNT, TV5, SWH, SWH+, SWH Rock, Draugiem.lv, Delfi, Inbox.lv, TVNET, Diena, Latvijas Avīze, Auto Bild Latvija, Bauskas Dzīve, un raidījums Ātruma Cilts.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV