Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

„Battery Superkauss" MX Pro klasē gaidāmas bezkompromisu cīņas

Superkauss, 17.05.2011. 12:22

Jau šo svētdien, 22.maijā Gulbenē Staru moto trasē notiks motokrosa seriāla „Battery Superkauss" otrais posms. Staru moto trase ir gatava uzņemt „Battery Superkauss" sportistu armiju, kas uz šo sacensību posmu solās būt ar starptautisku un sportiski spēcīgu „piegaršu".
„Battery Superkauss" MX Pro klasē gaidāmas bezkompromisu cīņas

Ļoti nopietni „Battery Superkauss" 2.posmam gatavojas „VV Moto Racing Team", kas jau sezonas sākumā paziņoja, ka tieši uz Gulbenes GP komandai punktu ražas papildināšanai palīgā ieradīsies viens no Igaunijas ātrākajiem vīriem ar Pasaules GP pieredzi – Gert Krestinov. Šis sportists noteikti būs kā laba mēraukla arī mūsu pašmāju sportistu snieguma izvērtēšanai. Pēc vairāku gadu pauzes Latvijā redzēsim arī mūsu dienvidu kaimiņu Arūnas Genežninkas, kurš arī pārstāvēs „VV Moto Racing Team".

Pēc reģistrācijas datiem redzam, ka arī uz otro „Battery Superkauss" posmu „Motosports-Elkšņi Racing Team" sastāvā par vērtīgajiem MX Pro klases ieskaites punktiem cīnīsies divi igauņu jaunās paaudzes sportisti – Indrek Magi un Ardo Kaurit. Abi igauņu sportisti šajā sezonā ir piedalījušies jau vairākās sacensībās Latvijā un ir parādījuši, ka arī ar šiem jaunajiem vīriem „Battery Superkauss" noteikti ir jārēķinās. Tāpat par vērtīgajiem ieskaites punktiem cīņa dosies komandas „Motosports-Elkšņi Racing Team" sportists Mikus Pētersons.

„Motosports-Elkšņi Racing Team" komandu pastiprinās, un viens no šo sacensību galvenajiem favorītiem uz uzvaru būs Augusts Justs, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē skaistā cīņā ar konkurentiem izcīnīja "Vaidavas kausu". Vai Augusts būs pilnībā atguvies no traumu sekām, kas tika gūtas Vācijā, redzēsim jau šo svētdien „Battery Superkauss" Gulbenes GP izcīņas laikā. Diemžēl „Battery Superkauss" otrajā posmā nevarēs piedalīties Augusta brālis, komandas sportists Roberts Justs, kurš „Vaidavas Kauss" sacensību laikā guva nepatīkamu traumu.

Arī „Rodeo MX Racing Team" sportists Toms Macuks ir viens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru „Battery Superkauss" otrajā posmā, jo pēdējo nedēļu sacensību laikā Toms izskatās "ieskrējies" un atradis savu braukšanas ritmu. Tomam vien jāpiestrādā pie stabilitātes, jo atsevišķos braucienos sportists var būs reaktīvi ātrs, taču šādi braucieni mijas ar neizteiksmīgiem braucieniem, kas, protams, arī atsaucas uz sacensību kopvērtējuma rezultātiem.

Viennozīmīgi arī pagājušā gada „Battery Superkauss" MX Pro klases čempions Lauris Freibergs būs ierindā un centīsies ieņemt sev vēlamo augstāko goda pjedestāla pakāpienu gan posma kopvērtējumā, gan arī kopējā sezonas vērtējumā. Šobrīd, pēc pirmā „Battery Superkauss" posma uz augstākā pakāpiena MX Pro klases kopvērtējumā atrodas Niks Apfelbaums, kuram aizvadītā nedēļas nogale „Vaidavas kausa" izcīņa izvērtās pagalam neveiksmīga. Jācer, ka veselība būs atgriezusies un Niks varēs parādīt tikpat augstvērtīgu sniegumu, kā tas tika demonstrēts Kandavas GP laikā.

Varam būt droši, ka šajās „milžu cīņās" iesaistīsies un savu vārdu vēlēsies teikt arī ātrais lietuvietis Vitautas Bučas, kas pārstāv „Tolmets Racing Team". Viņš savu ātrumu šogad ir demonstrējis gan Latvijas, gan arī ADAC seriālos, līdz ar to arī Bučas ir viens no reālākajiem Gulbenes GP titula pretendentiem.

Neapšaubāmi arī tādi sportisti kā Dāvis Līvs („Motokurzeme") un Dāvis Ivanovs („MX Moduls") piedalīsies aizraujošajās cīņās par uzvaru kopvērtējumā. Dāvis Līvs jau paziņojis, ka viņa mērķis Gulbenē noteikti ir augstāks kā pirmajā posmā Kandavā.

Kurš uzvarēs, kuram nāksies samierināties ar zaudējumu – atbildes mēs iegūsim jau šo svētdien, 22.maijā Gulbenē Staru moto trasē.

Pēc pirmā „Battery Superkauss" posma MX Pro klases Top10 izskatās šāds:
1.Niks Apfelbaums (116 punkti)
2.Lauris Freibergs (115)
3.Dāvis Līvs (115)
4.Toms Macuks (110)
5.Roberts Justs (109)
6.Dāvis Ivanovs (104)
7.Ivo Šteinbergs (101)
8.Kristers Teko (100)
9.Vitautas Bučas (99)
10.Gundars Gaušis (90)

Vairāk informācijas: www.superkauss.lv

Ieejam maksa „Batteru Superkauss": 3Ls, bērniem līdz 12 g.vec. un pensionāriem - bez maksas. Parkings sacensību apmeklētājiem Staru moto trases teritorijā bez maksas.

www.superkauss.lv
www.twitter.com/superkauss
http://www.facebook.com/SupercupLV

Foto autors Dzintars Linde

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV