Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas čempionāts motokrosā rekordliels dalībnieku skaits

Biedrība „Adrenalin.lv", 18.05.2011. 12:44

14. un 15.maijā Apē notika vērienīgākais šī gada motokross Latvijā, kur piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – gandrīz 400 moto sportisti, tajā skaitā arī „Zelta mopēda" dalībnieki.
Latvijas čempionāts motokrosā rekordliels dalībnieku skaits

Sacensības vienlaikus bija gan „Vaidavas kausa" izcīņa, kuras, kā ierasts, organizēja brāļi Levani, gan arī Latvijas Motosporta federācijas organizētā Latvijas čempionāta motokrosā 2.posms. Uz sacensībām bija ieradušies ne tikai Latvijas, bet arī Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Krievijas un Baltkrievijas sportisti. Dalībnieki divu dienu garumā parādīja lielisku sniegumu, un skatītāji mājās devās apmierināti ar redzēto.

Motokross Apē tika pasniegts augstākajā līmenī. Kā atzina sportisti, tajā skaitā vadošie ārvalstu sportisti, neskatoties uz epizodiskajiem nokrišņiem, organizatori trasi bija sagatavojuši perfekti un pārsteiguma un motivācijas balvas bija sarūpētas gana daudz. Protams, sacensību „saldais ēdiens" bija „Zelta mopēds", kur galvenās vijoles spēlēja padomju laika braucamrīki un to īpašnieki.

„Sacensības ir izdevušās no visiem aspektiem. Sportisti bija ļoti daudz. Pateicoties tam, ka „Vaidavas kauss" šogad notika kopā ar Latvijas čempionātu, sportistu sastāvs bija ļoti spēcīgs, kas viennozīmīgi ir ļoti pozitīvi skatītājiem. Laika apstākļi motokrosa sacensībām bija tuvu ideālam, neņemot vērā īslaicīgos un nelielos nokrišņus. Ja sacensības būtu jārīko dienu vai divas vēlāk (pirmdien, otrdien) – tās, visticamāk, būtu jāatceļ, jo pirmdienas pēcpusdienā un vakarā lielāko trases daļu jau klāja ūdens sega, un starta barjera atradās zem ūdens. Līdz ar to arī kā organizatori varam priecāties, ka laiks noturējās „rāmjos" un trasi un tās apkārtējo teritoriju bija iespējams sagatavot funkcionālā kārtībā. Saku lielu paldies visiem atbalstītājiem, kuri, neskatoties uz šī brīža ekonomisko situāciju, ir nesavtīgi un arī šādā brīdī domā par atbalstu motokrosam! Tas priecē un vieš cerības strādāt," tā par sacensību norisi ar gandarījumu stāsta leģendārais Latvijas motokrosa meistars Mairis Levans.

Sacensības vienkopus pulcēja ne tikai lielāko sportistu skaitu šajā gadā, bet noteikti ir atzīmējamas vairākas interesantas lietas, ko nevar novērot citviet. Ļoti patīkami bija skatīties, kā sacensībās pie iebrauktuves tika sagaidīta katra sportista mašīna, norādot tai, kur ir parking vieta, tādējādi sistemātiski izveidojot sportistu padoc, visur trases teritorijā izvietotas norādes gan sportistiem, gan arī apmeklētājiem, ļoti veiksmīgi sakārtots moto tehnikas mazgāšanas jautājums, neskatoties uz lielo dalībnieku skaitu un aizliegumu to darīt padoc teritorijā. Piedomāts pie atkritumu savākšanas (gan sportistiem, gan arī apmeklētājiem) un sanitārhigiēniskajiem jautājumiem. Šīs ir tikai nianses, taču tas viss rada kopējo atmosfēru un fonu visām sacensībām un motokrosam kopumā, kas ir ļoti pozitīva iezīme, par ko jāuzteic sacensību organizators.

Jau iepriekš informēts par individuālajiem rezultātiem svētdienas sacensībās, taču jāpiezīmē, ka šo divu dienu garumā notika arī bezkompromisu cīņas par komandu kopvērtējumu gan jauniešu, gan arī pieaugušo vērtējumā par kuru attiecīgi cīnījās 33 (!) un 36 (!) komandas. Jauniešu vērtējumā vissekmīgāk cīnījās „Motosports RT" komanda, aiz sevis otrajā vietā atstājot „Suzuki Latvija" un trešajā vietā „Bieriņi". Pieaugušo vērtējumā goda pjedestāls sekojošs: 1.vietā „Motosports RT", 2.vietā „Rodeo MX Racing Team", 3.vietā „CAMK Latgale".

Savukārt bērnu, jauniešu, iesācēju, hobby un blakusvāģu klasēs ātrākie bija:
50cc klasē: 1.vietā Martins Varmalis., 2.vietā Allar Pent, 3.vietā Kristiāns Freimanis
65cc klasē: 1.vietā Rainers Žuks, 2.vietā Dmitrijs Goršanovs, 3.vietā Artjoms Trofimovs.
85cc un 85ccB: 1.vietā Tomass Šileika, 2.vietā Mārcis Freimanis, 3.vietā Kristers Drevisnskis.
Kvadri 50: 1.vietā Joosep Eesmae, 2.vietā Markuss Auniņš, 3.vietā Undīne Ulmane.
Kvadri 100 un Kvadri 200: 1.vietā Kevi Saar, 2.vietā Emīls Šigājevs, 3.vietā Rico Rohumaa/ 1.vietā Kaspar Haiba, 2.vietā Martin Admason, 3.vietā Kristiāns Miezītis.
Iesācēju klasē ātrākais un uzvaru kopvērtējumā izcīnīja Kristaps Kalējs, otrais palika Kārlis Liepiņš un trešo vietu izcīnīja Gatis Atvars.
H14 klasē ātrākie attiecīgi 1.vietā Andris Štendenbergs, 2.vietā Jānis Igaunis, 3.vietā Jurģis Žukas.
Savukārt H30 klasē 1.vietāEdijs Siliņš, 2.vietā Osvaldas Zelepugas, 3.vietā Ervīns Grencis.
Kvadri iesācēji klasē uzvaru kopvērtējumā izcīnīja Armands Kārklelis, otrais palika Edgars Ponikarčiks un trešo vietu izcīnīja Viktors Vaskis.
Kvadri Hobby uzvara Valērijam Kuzminam, aiz sevis atstājot Reini Purvēnu un Mauri Kirsip.
Blakusvāģu klasē dalībnieku sastāvs neierasti bija visai internacionāls un šajās cīņās ātrākā ekipāža bija brāļu Sīļu pilotētā ekipāža, otrajā vietā T.Reesna/T.Koiv, trešajā vietā U.Karing/J.Parabstel stūrētā ekipāža. Savukārt blakusvāģi veterānu vērtējumā 1.vieta A.Lamp/S.Lamp, 2.vietā A.Vāpa/A.Mačs, 3.vietā I.Vasiljev/M.Savin

Visus rezultātus skatīt: http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=654720

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV