Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

"ASK Rīga" iekļūst Baltijas līgas sešiniekā

Jānis Dzērve, 01.04.2007. 11:30 | komentāri (3)

SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) "play off" ceturtdaļfinālā sestdien iekļuva "ASK Rīga", kas pirmās kārtas atbildes spēlē savā laukumā ar rezultātu 90:84 pārspēja "Valmiera/Lāčplēša alus" vienību.
"ASK Rīga" iekļūst Baltijas līgas sešiniekā

Galerijas:

Rezultātu pirmajā ceturtdaļā atklāja Raitis Grafs, bet jau nākamajā uzbrukumā ar divpunktnieku atzīmējās arī Vladimirs Stimačs, tad precīzs ir Kērtisa “trinītis”, uz kuru Ingus Bankevics atbild ar to pašu. Sākums intriģējošs un viss liecināja, ka viesi šoreiz būs sīkstāki kā nekad. Pirmās ceturtdaļas vidū vadību pārņēma “Lāčplēši” un viesiem krita gandrīz no visām pozīcijām, taču arī mājinieku vidū lielisks bija Kērtisa un Toraija duets, kuri apspieda viesu ofensīvu un tuvojoties ceturtdaļas beigām, mājiniekiem atkal bija iespēja izlīdzināts rezultātu, taču Bankevics palika nenosegts un tas viņam ļāva realizēt savu kārtējo “trinīti”, tādējādi ceturtdaļā panākot piecu punktu pārsvaru (30:35).

Otrajā ceturtdaļā “Lacplēšu” trīspunktu mašīna – Bankevics bija vienkārši neapturams, trīs trīspunktnieki pēc kārtas un viesiem ļoti īsā laikā jau plus desmit. Pieredzes bagātie mājinieki nebūt nekrita panikā un šajā momentā spēli uz sevīm uzņēmās komandas kapteinis Sandis Valters, kurš duetā ar Grāfu ātri vien panāca vairs tika trīs punktu deficītu. Līdz ko ASK komanda atkal bija uzkurināta, laukumā devās arī Toraija un nu spēle ritēja punkts punktā. Arī viesi ātri izdarīja maiņu, bet pirmais puslaiks strauji tuvojās beigām un tikai puslaika beigu signāls tos glāba no līderpozīciju maiņas (50:53).

Otrais puslaiks iesākās zem Toraija spēka un divu minūšu laikā gigantiskais leģionārs guva astoņus punktus. Mājinieki izvirzījās vadībā un sāka spēlēt agresīvu un ļoti ātru basketbolu. Viesi, protams, nepadevās un turējās līdzi, taču nu lomas bija mainītas un tieksme pēc līderpozīciju atgūšanas bija spēcīgāka nekā loģisku kombināciju izspēle, kas rezultātā “Lācplēšus” piespieda kļūdīties. Ceturtdaļas izskaņā mājiniekiem plus trīs (74:71).

Skaidrs bija, ka šoreiz spēles liktenis izšķirsies pašā spēles izskaņā. Pēdējo ceturtdaļu veiksmīgāk iesāka viesi un pēc dažiem precīziem uzbrukumiem “Lāčplēši” atguva vadību, tiesa gan ne uz ilgu laiku. Kritiskajā brīdī atkal izcēlās Sandis Valters un kopš viņa “trinīša” ASK Rīga Lāčplēšu alus komandu sev priekšā vairs nepalaida. Spēles beigu rezultāts 90:84.

Uzvarētāju vidū par nenoliedzamu spēles varoni kļuva Toraija Bregss, kurš savas komandas labā guva 27 punktus un izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas. Valmieras kluba rindās ar 24 punktiem izcēlās Vladimirs Stimačs, bet 17 punktus rīdzinieku grozā sameta Ingus Bankevics.

Pēc spēles "ASK Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts šo maču komentēja kā ļoti skaistu divu ļoti labu Latvijas basketbola komandu cīņu. "Spēle parādīja, ka valmierieši ne velti ir astotniekā. Šovakar puišiem psiholoģiski traucēja arī pirmajā spēlē iegūtais 19 punktu pārsvars, tomēr jāatzīst, ka Valmiera nospēlēja ļoti labi. Vienīgais ar ko nebiju apmierināts, ir mūsu spēle aizsardzībā, bet ceru, ka līdz spēlei ar "Šiauliai" uzlabosim komandas sniegumu.”

Par iekļūšanu četriniekā “ASK Rīga” nākamnedēļ divās spēlēs spēkosies ar „Šiaulai”.


P.S. Otrajā galerijā piedāvājam "Barons/LMT" un "Kalev/Cramo" spēli, kurā mājinieki diemžēl kapitulēja, tādējādi nepārvarot SEB BBL "play off" pirmo kārtu.


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV