Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Sportisti par ''Battery Superkauss'' Gulbenes posmu

Superkauss, 23.05.2011. 14:15

22. maijā Gulbenē Staru moto trasē notika Baltijas ātrāko motokrosa sacensību ''Battery Superkauss'' 2011.gada sezonas otrais posms. Par uzvarētāju prestižajā MX Pro klasē kļuva Dāvis Līvs no „Motokurzeme" komandas.
Sportisti par ''Battery Superkauss'' Gulbenes posmu

„Šonedēļ izdevās aizvadīt ļoti labus treniņus, kas noteikti arī atspoguļojas rezultātos. Tehnika, tieši amortizācija, uz šo posmu tika labi saregulēta, kas arī bija svarīgs faktors, lai cīnītos ar pārējiem ātrajiem zēniem. Bija ļoti interesantas cīņas ar Gert Krestinov – pirmajā braucienā man izdevās viņu uzvarēt, otrajā viņš bija kaut kur tālāk aiz muguras, taču trešajā braucienā manam motociklam atgadījās tehnisks defekts – sabojājās aizmugurējās bremzes. Līdz ar to uz 100% nevarēju parādīt labāko ātrumu trasē, tieši pieejot pie līkumiem, taču šis defekts neietekmēja kopvērtējumu. Arī uz nākamajiem Superkauss sacensību posmiem mans mērķis paliek nemainīgs – tikai un vienīgi uzvara!" pēc otrā posma komentēja Dāvis Līvs.

2.vietu MX Pro klases kopvērtējumā izcīnīja Lauris Freibergs (Pure Chocolate FFF Vītols), 3.vietu ieguva Gert Krestinov (VV Moto Racing Team), 4.vietā Dāvis Ivanovs (MX Moduls), 5.vietā Indrek Magi (Motosports – Elkšņi Racing Team).

Kvadri Pro klasē kopvērtējumā pārāks izrādījās Sander Raik no Igaunijas, kurš pēc sacensībām novērtēja, ka „Latvijā ir ļoti daudz spēcīgu kvadriciklu sportisti, un man šodien bija jāpieliek maksimālas pūles, lai uzrādītu augstu rezultātu. Esmu nedaudz izbrīnīts par trasi – tā bija teicamā tehniskā stāvoklī arī trešo braucienu laikā, kas, protams, sportistiem bija ļoti patīkami. Izbaudīju šīs sacensības un arī sprinta formātu, kur ir jāveic pieci apļi, jo trasē notiek cīņa par katru metru. Ja būs iespēja, noteikti braukšu vēl uz Superkauss sacensībām."

Kvadri Pro klasē 2.vietu izcīnīja Edgars Meņģelis (Rodeo MX Racing Team), 3.vietā Imantas Tamuļiunas no Lietuvas (Motosports – Elkšņi Racing Team), 4.vietā Renaldas Petrulionis no Lietuvas (Motosports – Elkšņi Racing Team), 5.vietā Mikus Neško (Saldus motoklubs).

MX 30+ klasē ''Battery Superkauss'' otrā posma kopvērtējumā 1.vietu izcīnīja leģendārais vecmeistars no Alūksnes – Jurijs Kovgers. „Šodien braucu uz šīm sacensībām, nezinot, kas mani šeit sagaida, jo šogad, atgriežoties motokrosā, pirmo reizi startēju Superkausā. Šogad šīs man kopumā bija tikai ceturtās sacensības, un šāda piecu apļu sacensību formula man izrādījās parocīga. Kaut arī šos piecus apļus sportistam ir jāprot panākt maksimālu koncentrāciju, lai uzrādītu labu rezultātu, kļūdīties šeit nedrīkst. Iznāca ļoti interesantas cīņas ar Arvi Sanderu, par ko man arī prieks," tā pēc sacensībām MX 30+ klases uzvarētājs Jurijs Kovgers.

MX 30+ klasē „Battery Superkauss" otrajā posmā kopvērtējumā 2.vietā ierindojās Arvis Sanders (Rodeo MX Racing Team), trešais palika Ainārs Soks (Rodeo MX Racing Team), 4.vietā Gints Uzars (Pure Chocolate FFF Vītols), 5.vietā Jānis Dzenis.

Jaunāko dalībnieku klasē MX 7+ vietu sadalījums kopvērtējumā: 1.vietu, uzvarot visos trīs braucienos, pārliecinoši izcīnīja Tomass Šileika (Motosports – Elkšņi Racing Team), kurš pēc sacensībām sniedza komentāru: „Trase sagatavota perfekti, ļoti patika! Tāda trase kā nekur citur Latvijā – gan cietie sektori, gan smiltis, ļoti interesanti pa šādu trasi braukt. Tehnika šodien klausīja labi. Kaut arī uz sacensībām bija ieradušies kaimiņvalstu sportisti, īstu pretestību no konkurentu puses nesajutu un izdevās pārliecinoši uzvarēt. Bet, neskatoties uz vieglo uzvaru, sacensības ļoti patika un izbaudīju tās pilnībā."

2.vietā MX 7+ klasē Elgars Jonass (Pure Chocolate FFF Vītols), 3.vietā Dmity Uritskiy, 4.vietā Mārcis Freimanis (MX Sumata – Vilders Team), 5.vietā Ralfs Guļevskis (VV Moto Racing Team).

Jauno motokrosa meistaru klasē MX 13+ ''Battery Superkauss" otrā posma kopvērtējumā pārliecinoši uzvarēja četrpadsmit gadīgais vidzemnieks Kārlis Sabulis, uzvarot visus trīs braucienos. „Pirmo reizi piedalos Superkauss sacensībās. Sestdien startēju sacensībās Igaunijā un šodien nolēmu šīs sacensības izmantot kā atslodzi. Tāpēc arī izlēmu startēt tieši MX13+ klasē, kā arī es startēju ar 125cc motociklu. Tie bija galvenie iemesli, kāpēc izlēmu startēt tieši šajā klasē nevis MX Pro klasē, kaut arī pēc apļa laikiem arī šajā klasē nebūtu bijis pēdējais (smejas). Šajā motokrosa seriālā piedalās ļoti labi sportisti, arī MX13+ klasē, bija interesanti pacīnīties ar čaļiem. Ļoti patika sacensību atmosfēra, tāpēc centīšos apmeklēt vēl kādu Superkauss posmu," uzreiz pēc iegūtās uzvaras iespaidiem dalījās Kārlis Sabulis.

Viņam piekāpās Reinis Čudarāns (MX Ādaži), kurš izcīnīja 2.vietu, 3.vietu ieguva Jānis Igaunis (MX Ādaži), 4.vietā Gints Filipsons (Motokurzeme), 5.vietā Mārtiņš Zommers (MX Moduls).

Kvadri 14+ klasē otrajā ''Battery Superkauss'' posmā ātrākais bija Kristaps Veinbergs (Motosports – Elkšņi Racing Team). „Uz šīm sacensībām mana „kaujas tehnika" tika sagatavota ļoti labi, līdz ar to arī varēju uzrādīt labu rezultātu. Visu šo nedēļu tehnikas remontu dēļ nebiju trenējies, tāpēc arī biju ļoti nocieties un gribēju parādīt labāko sniegumu, kas arī izdevās. Trase bija ļoti labi sagatavota, un cīņas ar konkurentiem bija aizraujošas, jo šajā klasē startē ļoti spēcīgi sportisti," pēc uzvaras komentēja Kristaps Veinbergs.

2.vietā Kvadri 14+ klasē kopvērtējumā ierindojās Ralfs Reinfelfs (MX Sumata – Vilders Team), 3.vietu izcīnīja Reinis Purvēns (Motosports – Elkšņi Racing Team), 4.vietā Armands Kārklelis (VV Moto Racing Team), 5.vietā Renārs Drezis (Pure Chocolate FFF Vītols).

Komandu kopvērtējums „Battery Superkauss" otrajā posmā: 1.Motosports – Elkšņi Racing Team, 2.Motokurzeme, 3.Pure Chocolate FFF Vītols, 4.Rodeo MX Racing Team, 5.MX Ādaži.

Ar sacensību rezultātiem iespējams iepazīsties šeit: http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=658932

Nākamais „Battery Superkauss" posms Dobelē, Ceļa Ēzeļu moto trasē 26.jūnijā.

Seko līdzi jaunumiem www.superkauss.lv
www.superkauss.lv
www.twitter.com/superkauss
http://www.facebook.com/SupercupLV

Foto: "Battery Superkauss" Gulbenes posms, (c) Rolands Rudītis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV