Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Māris Līcis turpina Eiropas čempionāta sezonu

Viesturs Saukāns, 31.05.2011. 13:25

Šajā nedēļas nogalē Zēlovas trasē Vācijā turpināsies Eiropas autokrosa čempionāta posms. Pēc savas labākās sacīkstes karjerā – pagājušajā svētdienā Mūsā sasniegta astotā vieta Buggy1600 klasē – uz nākamo posmu devies Latvijas sportists Māris Līcis. Citi Latvijas sportisti čempionātā atgriezīsies pēc Vācijas cīņām.
Māris Līcis turpina Eiropas čempionāta sezonu

Sākotnējos pieteikumus atsaukuši brāļi Juris un Andris Kuļikovski, bet Jānis Boks jau iepriekš plānoja izlaist abus nākamos posmus Vācijā. Sezonas otrajā pusē latviešu starti čempionātā varētu kļūt regulārāki, jo gan Līcis, gan Kuļikovski, gan Boks plāno aizvadīt lielāko daļu atlikušo posmu.

Māris Līcis skaidro: „Pirms izbraukšanas uz Vāciju strādājām katru dienu un nakti, lai savestu mašīnu kārtībā pēc sarežģītās nedēļas nogales Mūsā. Taču neplānoju situāciju, ka mums vajadzētu sūtīt atteikumu Vācijas posmam!"

Jāpiebilst, ka Līcis ceļā pēc astotās vietas Latvijas posmā piedzīvoja avārijas – sestdienas pirmajā kvalifikācijā paša izraisītu ielidošanu apmalē, bet svētdien Buggy1600 klases fināla startā iekļūstot masveida sadursmē. Uz atkārtoto startu komanda bija savedusi tehniku braukšanas, taču ne cīnīšanās gatavībā. Māris meistarīgi sasniedza finišu, gūstot astoto vietu.

SuperBuggy klases braucējs Juris Kuļikovskis atzina, ka Mūsas posms izrādījās par sarežģītu, lai jau šonedēļ mestos nākamajā cīņā: „Atsaucām dalību Zēlovā, jo situācija ir pārāk sarežģīta, lai vienkārši brauktu uz nākamo sacīksti. Bauskā iedvesām dzīvību Andra mašīnai, lai viņš var veikt savus Buggy1600 klases braucienus. Taču tagad būs jāpastrādā cītīgāk ar abiem bagijiem. Tas gan neatceļ mūsu tālākos plānus – paredzēts apmeklēt visus posmus pēc Zēlovas: Mačenbergu, Novapaku, Pržerovu un Njiradu. Vēl vērtēsim, ko darīt ar Francijas un Itālijas posmiem."

Jānis Boks jau sākotnēji plānoja izlaist gan Zēlovas, gan Mačenbergas posmus: „Jāvelta laiks biznesam, kā arī, jau tradicionāli nepametam Latviju uz Līgo svētkiem. Lielā mērā šādu plānu izvēlējāmies, jo šogad nav uzdevums sasniegt ko īpašu kopvērtējumā, turklāt abas vācu trases nevieš lielu vēlēšanos apmeklēt. Tā kā startējam brīvā režīmā, tad izvēlamies nebraukt uz trasēm, kuras nesagādā sportisko gandarījumu. Uz pārējiem nākamajiem posmiem gan plānojam doties gatavi cīņām."

Augstākie rezultāti Eiropas čempionāta kopvērtējumā šobrīd ir Līcim un Bokam. Māris Buggy1600 klasē ir desmitais, bet Jānis SuperBuggy cīņā – 13. vietā.

Foto: Māris Līcis, (c) Autocross.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV