Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Riteņbraukšanas profesionāļi sacentīsies Kritērija braucienā

Linda Anaite, 02.06.2011. 17:20

Sestdien, 4. jūnijā, 11. novembra krastmalā notiks starptautiskas sacensības Kritērija brauciens, kas ir vienas no spraigākajām un interesantākajām riteņbraukšanas sacensībām ne vien dalībniekiem, bet arī skatītājiem.

Kritērija brauciens tradicionāli notiek pilsētas centrālajās ielās, un tajā piedalās profesionāli riteņbraucēji. Šogad pirmo gadu sacensības notiks arī pašā Rīgas centrā 11. novembra krastmalā. Kritērija brauciens sāksies plkst. 19.00. Sacensību starts un finišs būs pie Rīgas pils.

Kritērija braucienā meistarību pārbaudīs labākie riteņbrauceji. Ātrums un spriedze, kas valdīs sacensībās, būs aizraujoša ne tikai dalībniekiem, bet arī līdzjutējiem. Kritērija brauciena dalībnieki ierasti veic noteiktu skaitu apļu un starpfinišos cīnās par punktiem, tādēļ sacensība nezūd ne brīdi.

Kritērija brauciens Rīgā notiks slēgtā trasē starp Vanšu un Akmens tiltu. Viena apļa garums ir 1,2 km. Elites sportistu un junioru distances garums ir 48 km jeb 40 apļi. Jauniešu distance ir uz pusi īsāka - 24 km jeb 20 apļi.

Starpfinišos, kas pieaugušajiem un junioriem būs katrā desmitajā, bet jauniešiem katrā piektajā aplī, dalībnieki cīnīsies par punktiem. 1. vietai tiks piešķirti pieci punkti, 2. vietai - trīs punkti, 3. vietai - divi punkti un 4. vietai - viens punkts. Finišā punktu summas dubultosies. Kopvērtējumā uzvarēs dalībnieks, kurš izcīnīs vislielāko punktu summu.

Kritērija brauciens ir sacensības profesionāļiem, tādēļ tajās var piedalīties riteņbraucēji ar Latvijas Riteņbraukšanas federācijas izsniegtām licencēm.

Pieteikties Kritērija braucienam var individuāli un komandās "Igo Japiņa sporta aģentūrā" līdz 3. jūnijam, sūtot pieteikumu uz e-pasta adresi pieteikumi@velo.lv vai info@velo.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV