Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Vasaras sezona palielina rallijsprinta dalībnieku skaitu

Viesturs Saukāns, 03.06.2011. 16:19

Sestdien un svētdien notiekošā rallija „Jēkabpils – Madona 2011" ietvaros tiks aizvadīts arī Latvijas rallijsprinta čempionāta ceturtais posms. Gluži kā Latvijas rallija čempionātā, arī rallijsprintā šis būs ceturtais no septiņiem posmiem, tātad visai nozīmīgs čempiontitulu un medaļu dalīšanā.

Patīkamā ziņa – līdz ar vasaras sezonu audzis rallijsprinta dalībnieku skaits. Jau iepriekšējā sacīkstē Kalnamuižā kopvērtējumu tabulas klasēs pastiepās garākas, bet 1600+ klase atvēra kopvērtējuma punktu kontu, kas dalībnieku trūkuma dēļ nebija izdevies ziemas sezonā. Pozitīvais pavērsiens padarīs rallijsprinta čempionāta otro pusi arvien aizraujošāku.

Pirms Jēkabpils un Madonas rallijsprinta 1600 klasē vadībā atrodas Mārcis un Armands Ķenavi, kuri trijos posmos var lepoties ar vienu uzvaru un vienu otro vietu. Sezonu ziemā labi sāka Nauris Bruņinieks/Edgars Grīns, uz brīdi nonākot kopvērtējuma vadībā. Taču izstāšanās Kalnamuižā nobīdījusi vienību uz otro vietu. Savukārt trešajā pozīcijā ir Kaspara un Zinta Kolu ekipāža – vienīgā 1600 klasē, kura guvusi punktus visos trīs posmos. Stabilitāte var izrādīties labs palīgs ceļā uz labu rezultātu arī sezona finišā. Viena no galvenajām intrigām – cik spēcīga būs Arņa Alkšņa/Kaspara Zuģicka vienības. Ekipāža izlaida divus posmus ziemā, taču uzvarēja Kalnamuižas rallijsprintā. Pāris labas nākamās sacīkstes un ekipāža var izrādīties čempiontitula pretendente.

1600+ klasē tikai Kalnamuižas sacīkstē tika uzsākta punktu skaitīšana, jo uz starta stājās trīs ekipāžas. Patīkami, ka šajā nedēļas nogalē klasē uz starta jau piecas vienības, to skaitā pirmā posma uzvarētāji Kaspars Brencis/Armands Ziemelis.

4WD klasē konkurentiem jādara viss iespējamais, lai apturētu Edgara Enkura/Ainara Jankoviča ekipāžu. Ja vienai otrai vietai un divām uzvarām sekos vēl kāds panākums, visai ātri ekipāža var kļūt neaizsniedzama sekotājiem. Tiesa, jāatceras, ka no septiņiem posmiem sliktākais rezultāts tiks atmests, tāpēc tiem, kas kāro pēc titula, situācija vēl nav bezcerīga. Pēc izlaistas Kalnamuižas sacīkstes gatavi atgriezties cīņā ir sezonas vicelīderi Elmārs Aukšmuksts/Vigo Rubenis. Viņi, kā arī vēl vismaz četras ekipāžas pretendē uz vietu trijniekā.

4WD+ klasē trijos posmos visveiksmīgāk cīnījušies Arvis Arums/Arnis Krasovskis, sasniedzot divas uzvaras un divas otrās vietas. Kopvērtējumā izveidojies neliels pārsvars, jo Kalnamuižā bez punktiem palika spēcīgie Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis, Aleksandrs Grīva/Ritvars Vēveris un citi. Atceroties par atmetamo sliktāko rezultātu, šīm ekipāžām vairs nav „piedodamās kļūdas" iespējas.

Pēc izlaistas Kalnamuižas sacīkstes uz starta Road klasē būs pārliecinošie šīs ieskaites līderi Māris Freibergs/Edgars Trūps. Pat nestartējot iepriekšējā posmā saglabāta līderpozīcija. Pašlaik tuvākie sekotāji ir Armands Lazdiņš/Itars Siliņš un Kaspars Borgs/Andris Pāpe.

Rallijsprintā „Jēkabpils – Madona" dalībniekiem jāveic septiņi ātrumposmi, savukārt Road klases specifiskajās cīņās jāaizvada pieci posmi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV