Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rallija Jēkabpils – Madona 2011 godalgas sadalītas

Normunds Avotiņš, 06.06.2011. 09:28

Jēkabpilī un Madonā 4. un 5. jūnijā norisinājās Latvijas rallija, rallijsprinta un rallij-reida čempionātu posms –rallijs Jēkabpils – Madona 2011. Par godalgotajām vietām tajā cīnījās 85 ekipāžas no Baltijas, Krievijas un Baltkrievijas. Godalgotās vietas rallija absolūtajā vērtējumā sadalīja visu trīs Baltijas valstu sportisti – absolūti ātrākā bija igauņu Georga Grosa un Raigo Moldera ekipāža, kas tuvākos sekotājus – Deividu Jociusu un Gedeminu Žliubu no Lietuvas apsteidza vairāk par divām minūtēm. Trešo vietu kopvērtējumā un uzvaru N4 klasē izcīnīja Anda Neikšāna un Pētera Dzirkaļa ekipāža.
Rallija Jēkabpils – Madona 2011 godalgas sadalītas

Galerijas:

Pirmā rallija diena solīja aizraujošu cīņu A Plus ieskaitē, taču otrā diena nesa ievērojamas izmaiņas – veselības problēmu dēļ sacensības neturpināja Raimonds Kisiels, savukārt vietēju favorītu Mārtiņu Svili no tālākas cīņas izslēdza tehniskās problēmas un sestajā ātrumposmā "Balva -2" sastaptais baļķis, kas iznīcināja viņa sporta automašīnas aizmugurējo piekari. Ievērības cienīgu rezultātu A Plus ieskaitē uzrādīja Valta Zvaigznes un Alvja Fjodorova ekipāža, kas izcīnīja trešo vietu, piekāpjoties igaunim Georgam Grosam un lietuvietim Deividam Jociusam.

N4 klasē pirmajā rallija dienā sīva ciņa notika starp Andi Neikšānu un Jāni Vorobjovu, Māri Neikšānu un Aivi Egli, taču otrajā dienā kļūdas un pārsisti riteņi no līderu saraksta izsvītroja gan Vorobjovu un Egli, taču pārsteidzoši labus rezultātus uzrādīja Jāņa Dūča un Gunta Kampes ekipāža, kas, pat neskatoties uz saņemto laika sodu, centās noķert klases līderus – brāļus Neikšānus. Tieši Jānis Dūcis un Guntis Kampe, kāpjot uz goda pjedestāla trešā pakāpiena saņēma vislielākās uzslavas un šampanieša šaltis, jo šis abu sportistu karjerā ir augstākais sasniegums. Uz N4 klases goda pjedestāla augstākajiem pakāpieniem kāpa Anda Neikšāna un Pētera Dzirkaļa, kā arī Māra Neikšāna un Ringolda Bērziņa ekipāžas, kuras "LMT Rallija komandai" izcīnīja dubultuzvaru un uzvaru komandu vērtējumā.

2WD ieskaitē visiem rallija līdzjutējiem par prieku, beidzot sasniedzot finišu, uzvarēja publikas mīluļi Ivo Ķīlpis un Artis Ceriņš. Otro vietu izcīnīja Markus Abrams un Jarmo Vosa, trešo – Ralfs Sirmacis un Māris Kulšs.

Rallij-reidā pēc pirmās dienas līderi bija Roberta Elbakjana un Aleksandra Terentjeva ekipāža, taču otrajā sacensību dienā Aldis Vilcāns un Alberts Vilcāns pārņēma līderu pozīcijas. Trešo vietu izcīnīja Māra Vilcāna un Dairas Vilcānes ekipāža.

Ļoti sīva cīņa bija vērojama rallijsprinta 4WD+ ieskaitē par uzvaru līdz pēdējam ātrumposmam norisinājās aizraujoša divkauja starp Aleksandru Grīvu un Arvi Arumu. Viņi vairākkārt savā starpā samainījās ar līderu pozīcijām. Veiksmīgāka izrādījās Arvja Aruma un Gata Balgalva ekipāža, kas finišā par 3,1 sekundi apsteidza Aleksandra Grīvas un Ritavara Vēvera ekipāžu. Trešo vietu šajā ieskaitē izcīnīja Edijs un Kārlis Bergmaņi. 4WD Open ieskaitē uzvaru izcīnīja Nauris Berķis un Arvis Piķis. 4WD klasē uzvaru izcīnīja Didža Blūma un Aigara Renča ekipāža, kas spēja visu ralliju aiz sevis noturēt Edgara Enkura un Aināra Jankoviča ekipāžu. Trešo vietu šajā klasē izcīnīja Mārtiņš un Edgars Peterleviči. 1600+ ieskaitē pārliecinoši uzvarēja Kaspars Brencis un Armands Ziemelis. Otro un trešo vietu savā starpā sadalīja Jāņa Vīksnes, Dzintara Ermansona un Ginta Bremzes, Toma Freiberga ekipāžas. Rallijsprinta 1600 iekaitē pārliecinoši līderi bija Raivis Ozoliņš un Jānis Veilands, kuri arī kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Medaļas šajā klasē saņēma arī Mārča un Armanda Ķenavu, kā arī Agņa Alkšņa un Līgas Liepiņas ekipāžas. Road klasē medaļas sadalīja Māra Freiberga un Edgara Trūpa, Kaspara Borga un Andra Pāpes, kā arī Uģa Reņges un Voldemāra Kalves ekipāžas. Rallijsprinta komandu ieskaitē uzvaru izcīnīja "Quattro ledlauži" komanda.

LRČ Fanu kauss tuvojas

9. jūnijā Ātruma Cilts kartinga hallē norisināsies skatītāju un rallija pilotu kartingu sacensības. Šīm sacensībām rallija skatītāji var kvalificēties no 6. līdz 8. jūnijam, uzrādot "Premia" ātrumposma laikā mobilajos telefonos saņemtos ielūgumus vai arī saldējuma "Klasika" iepakojuma papīrīti. Šajās sacensībās tiek lūgti nepiedalīties esošie vai bijušie sportisti, kuriem ir vai ir bijušas izsniegtas LAF licences. Ar kvalifikācijas rezultātiem būs iespējams iepazīties rallija Jēkabpils – Madona mājas lapā.

Rallijs "Jēkabpils – Madona 2011" notika, pateicoties Jēkabpils pilsētas, Salas un Madonas novadu pašvaldībām, saldējumam "Klasika" un apdrošināšanas sabiedrībai "Balva". Autosporta svētku ātrumu nodrošināja "Ātruma Cilts" un oficiālais auto "Ford", kā arī "Lukoil", "Cēsu Alus", "Staburadze", "Statoil" eļļas, "Hankook" riepas, energofirma "Jauda" un "Elijas Nami". Ralliju "Jēkabpils – Madona 2011" informatīvi atbalsta "Radio 101", "TVNET", "Draugiem.lv" "Go4Speed", "Autozinas.fm", "4 Rati", "jauniauto.lv" un "Jaunais Vēstnesis", kā arī rallija radio "Radio 1".

Foto autors Gatis Smudzis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV