Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Noskaidroti Latvijas čempioni orientēšanās sportā

Anda Bīriņa, 07.06.2011. 09:31

Nedēļas nogalē, 4. un 5. jūnijā, Cēsīs norisinājās Latvijas čempionāts orientēšanās sportā sprintā un garajā distancē, kurā vairāk kā 600 orientieristi cīnījās par medaļām un čempiona titulu savā pārstāvētajā grupā. Sestdien orientēšanās sprinta distance veda pa Cēsu vecpilsētas ielām un Cēsu pils parku – šajā dienā spēcīgākajās elites grupās pie Latvijas čempiona titula tika Aija Skrastiņa un Andris Jubelis. Savukārt svētdien orientieristi pulcējās netālu no Raunas, lai sacenstos garajā distancē. Arī šajā dienā S21E grupā nepārspēta palika Aija Skrastiņa, bet vīriešu elites grupā Latvijas čempionāta zelta medaļu ieguva igaunis Timo Sild.
Noskaidroti Latvijas čempioni orientēšanās sportā

Sestdien orientēšanās sacensības vērot bija sapulcējušies arī krietni daudz līdzjutēji – gan sportistiem līdzi atbraukušie, gan arī Cēsu pilsētas iedzīvotāji. Jau no pulksten 13 Cēsu pils parkā un pilsētas centrā varēja sajust īstu sporta svētku atmosfēru un jebkuram interesentam bija iespēja vērot, kā sacenšas Latvijas ātrākie orientēšanās sporta meistari.

Elites sieviešu grupā šoreiz ātrāko ceļa variantu šaurajās pilsētas ielās un sakoptajā pils parkā bija atradusi Aija Skrastiņa, kura savu 2,9 km garo distanci ar 21 kontrolpunktu veica ar laiku 18 minūtes un 28 sekundes. 15 sekundes zaudējot Aijai, otrajā vietā ierindojās Krista Mihailova, bet trešo vietu Latvijas čempionātā sprintā šajā grupā izcīnīja Laura Vīķe ar rezultātu 19 minūtes un 22 sekundes.

Vīriešu elites grupu konkurencē cīņa par medaļām izvērtās visai nopietna, jo ne viens vien elites grupas sportists bija gatavs sevi parādīt no ātrākās puses. Šoreiz nepārspēts palika Andris Jubelis, kas 3,1 km garo distanci ar 22 kontrolpunktiem veica 16 minūtēs un 40 sekundēs. Tikai divas sekundes aiz Latvijas čempionāta zelta palika Artūrs Pauliņš, kuram šoreiz tika sudraba medaļa. Trešajā vietā Kalvis Mihailovs ar laiku 17:26.

Svētdien, kad vairums Latvijas iedzīvotāju priecājās par saulaino dienu, orientieristi sprieda, ka karstais laiks uzlicis papildu grūtības, jo sportistiem bija jādodas garajā distancē. Turklāt zināms, ka Raunas apvidus ir raksturīgs ar biezajiem mežiem, grūti pārvaramiem purviem un izcirtumiem, tāpēc šoreiz cīņa par medaļām solīja – uzvarēs patiešām labākie. Arī šajā dienā sieviešu elites grupā nepārspēta palika Latvijas ātrākā orientieriste Aija Skrastiņa. Aija 9,1 km garo un grūto distanci veica ar laiku 1:12:27. Otrajā vietā ierindojās Laura Vīķe (1:17:47), bet trešajā Krista Mihailova (1:25:32), vēlreiz pierādot, ka Latvijas sieviešu elites grupas ātrāko sportistu trijnieks ir nemainīgs.

Latvijas čempionātu orientēšanās sportā apmeklēja arī ievērojams skaits sportistu no Igaunijas un Zviedrijas, tā apstiprinot šo sacensību nozīmīgumu un sastādot nopietnu konkurenci Latvijas sportistiem cīņā par augstākajām vietām. Vīriešu elites grupā trīsdesmit vīru konkurencē 14,2 km garajā distancē ātrākais izrādījās igaunis Timo Sild, kurš ir arī Latvijas orientēšanās kluba Alūksne biedrs – viņš savu distanci pieveica ar laiku 1:26:11. Sudraba medaļu šajā distancē ieguva Jānis Krūmiņš (1:30:41), bet pie bronzas medaļas tika Andris Kivlenieks (1:31:26).

Šis Latvijas čempionāts orientēšanās sportā bija arī Latvijas sprinta kausa 3. posms un Latvijas kausa 8. posms. Latvijas kausa sacensības atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, AS „Latvijas valsts meži", kā arī AS „Latvijas Gāze". Vienlaicīgi sacensības bija arī EST-LAT Orientēšanās līgas otrais Foot-O posms.

Vairāk par Latvijas čempionātu orientēšanās sportā iespējams uzzināt Latvijas orientēšanās federācijas interneta lapā www.lof.lv.

Foto: Kalvias Mihailovs, (c) Dace Buža

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV