Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Retro motokrosa kauss viesosies Latgalē

Kaspars Kuļikovs, 08.06.2011. 14:56

Šo svētdien, 12.jūnijā, Ilūkstē, Pilskalnes pagasta moto trasē „Celmji" norisināsies otrais posms Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) organizētajam seriālam – Latvijas Retro Kauss Motokrosā. Sacensību seriāla mērķis radīt iespēju izkopt senās Latvijas motokrosa tradīcijas, radīt iespēju un interesi jauniešiem nodarboties ar motosportu, kā arī attīstīt un uzlabot amatieru motosportistu sportisko formu. Sacensības pulcēs vairākus desmitus motosportistus. Sacensību starti no plkst. 11.00, ieeja skatītājiem par ziedojumiem.
Retro motokrosa kauss viesosies Latgalē

„Latgales reģiona posmos plānojam sagaidīt vismaz 40 dalībniekus. Vietējie latgaļu puiši dzirdēdami par Tautas un blakusvāģu klasi ir izteikuši vēlmi piedalīties ar pašdarinātiem „CCCP" laika motocikliem. Par cik trase atrodas 10 km no Lietuvas robežas tad ceram sagaidīt arī aptuveni 10 lietuviešu sportistus" tā par sacensību dalībniekiem komentē sacensību galvenais organizators Sandris Meijers. „Īpašu gribētu uzslavēt tos, kuri brauc uz visām Retro seriāla sacensībām vairākus simtus kilometru, lai piedalītos. Skaidrs, ka tie ir īstie motobraucēji, savas lietas fanāti un tie, kas šo pasākumu uztur pie dzīvības!"
Kopumā sacensības notiks 11 disciplīnās - 4-T klase, 2-T klase, Veterāni, RETRO, Ķīnas klase, Tautas klase, Rolleri, Zelta mopēds, B/v 350ccm, B/v 750ccm, B/v OPEN. Tā piemēram, Retro klasē obligāti jābūt 2-taktu dzinējam ar gaisa dzesēšanu ČZ, IŽ u.c., nedrīkst būt centrālais amortizators, nedrīkst būt disku bremzes - pagājušā gadsimta solo tehnika. Dalībniekiem šajā klasē nepieciešams vismaz 15 gadu vecums.

Retro motokross ir LaMSF C kategorijas motokrosa sacensības, vairāk orientētas uz dabīgā reljefa trasi iesācēju un hobiju klasēm. Trase visbiežāk tiek taisīta uz pļavām, retu reizi mākslīgi vai dabīgi veidoti nelieli tramplīni. Katrs iebrauciens pa 8 līdz 15 minūtēm.

Kopumā šogad Latvijas Retro kausam motokrosā paredzēti pieci sacensību posmi - aizvadīts jau pirmais posms Jaunmārupē (08.05), šo svētdien Ilūkstē (12.06), Saldū (03.07), Baltinavā (14.08) un noslēdzošais posms atgriežas Jaunmārupē (11.09).

Visi skatītāji laipni lūgti, ieeja par ziedojumiem.

Sacensību dienas kārtība:

Svētdien, 12.jūnijs
Reģistrācija 8:30 – 10:30
Brīvie treniņi 9:00 – 10:30
Dalībnieku sanāksme 10:45
Pirmais starts 11:00

Detalizētāka informācija un sacensību nolikums pieejams LaMSF mājas lapas sadaļā Motokross- Nolikumi, kā arī www.Draugiem.lv/retromotokross.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV