Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Svētdien ātrs vasaras autosprinta čempionāta posms Biķerniekos

Viesturs Saukāns, 10.06.2011. 09:09

Svētdien, 12. jūnijā, Rīgā, Biķernieku trasē tiks aizvadīts Latvijas vasaras autosprinta čempionāta otrais posms. Trases konfigurācija liecina, ka sacīkste būs ātra, kas sportistiem liks cītīgi piestrādāt pie treniņiem un tehnikas gatavošanas. Pēc aizvadīta viena treniņa pagājušajā nedēļā otrie treniņi notiks trešdien vakarā. Pirmā posma čempionāta klašu uzvarētāji – Imants Firsts (1800 klase), Jānis Ivanovskis (2500 klase) un Andris Slava (2500+ klase).
Svētdien ātrs vasaras autosprinta čempionāta posms Biķerniekos

Biķerniekos vasaras autosprinta dalībniekiem būs jāaizvada cīņa tā sauktajā trases ovālā, kas šī čempionāta dalībniekiem būs pilnīgs jaunums. Apļa sākums izvietots, tradicionāli, Biķernieku šosejas apļa starta un finiša taisnē. Sprinta trase turpinās caur leģendārajiem pirmajiem trases pagriezieniem, kas sprinta braucējiem ir labi pazīstami jau no iepriekšējām sacīkstēm. Taču, ja līdz šim dalībnieki drīz pēc šiem pagriezieniem devās kartinga trases virzienā, tad šoreiz tiks izmantota meža taisne, kurā būs izvietoti arī slāpētāji. Trase turpināsies pa šosejas ovāla maršrutu, atgriežoties starta/finiša taisnē, kur vēl neliels slāpējošs pagrieziens un arī apļa finišs.

Sacensību formātā izmaiņas nav paredzētas – dalībniekiem, kā līdz šim, jāveic divi braucieni. Atgādinām, ka pirmajā posmā 333 trasē uzvaru 1800 klasē uzvarēja Imants Firsts, aiz sevis atstājot savus galvenos konkurentus Jāni Skujiņu un Andri Slišānu. 2500 klasē labākais bija Jānis Ivanovskis, pārspējot Vilni Haferbergu un Aigaru Tīdmani. Savukārt 2500+ klasē labākais bija Andris Slava, kuram sekoja Daniels Baltais un Zintis Dāvidsons.

Pirmais posms atklāja, ka visās čempionāta ieskaites klasēs cīņa par uzvaru bija ļoti sīva. Būs aizraujoši vērot, vai un kā mainīsies spēku samēri, no izteikti tehniskas trases konfigurācijas pārejot uz visa ātru cīņu vietu.

Sacensību dienas plāns paredz, ka sacensību pirmais brauciens Biķerniekos sāksies 12:00, bet līdz tam dalībnieki būs veikuši reģistrāciju, tehnisko kontroli un treniņu apli.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV