Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Folkreisa un krosa junioru šovs 333 trasē

Viesturs Saukāns, 13.06.2011. 12:23

Svētdien, 12. jūnijā, pl.11:00 sporta kompleksā 333 pie Rīgas tiks aizvadīts LAF Folkreisa Vasaras kausa izcīņas otrais posms, kā arī otrā sacīkste Latvijas jauniešu čempionātā CK 125 kroskartiem un Latvijas bērnu čempionātā Beta bagijiem. Sacensības notiks vienlaicīgi divās trasēs, bet dalībnieku skaits – vairāk nekā 50 sportistu.
Folkreisa un krosa junioru šovs 333 trasē

Masveidīgākās cīņas gaidāmas folkreisa sacensībās, kur par vienu uzvaru spēkosies gandrīz 40 dalībnieku. Šī sacīkste būs ne tikai Vasaras kausa – folkreisa centrālā seriāla – otrais posms, bet arī Vidzemes reģiona otrā cīņa. Sportistus gaida folkreisam specifiska trase, jo ļoti izteikts īpatsvars būs asfalta segumam. Tomēr tehnikas gatavošanā koncentrēties tikai uz šosejas režīmu sportistiem vajadzētu uzmanīgi – svarīgi elementi, tādi kā starts un Džokera aplis, būs uz grunts seguma.

Pēc pirmā posma vadībā izvirzījies Raivis Riekstiņš (Turkalne). Lai gan iepriekšējā sacīkstē viņa Mazda MX3 tika nopirkta pēc folkreisā paredzētās sistēmas, sportists neapjuka – viņš paspējis sagatavot jaunu Mazdu MX3!

Pirmajā cīņā, kas notika Valmierā, Zilākalna trasē, otro vietu sasniedza Ivars Kerns (Rīga), bet trešo – Jānis Matulēns (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda). Junioru cīņā labākais izrādījās Rihards Dainis (Jūdaži, Folkreisa Fabrika), savukārt labākā komanda pēc pirmā posma – Autocross.lv Folkreisa komanda (Matulēns, Renārs Ēķis, Evija Vītola).

Tā kā gaidāmā cīņa notiks ar lielu asfalta īpatsvaru, grūti prognozēt potenciālo favorītu pulku. Iespējams, šī būs iespēja izcelties kartinga sacensībās startējušajiem dalībniekiem. Šajā sakarā intrigu sarūpē vairākkārtējā Latvijas kartinga čempiona Henrija Grūbes (Rīga) debija folkreisā, tāpat savulaik kartingā veiksmīgi startējuši jelgavnieki Lauris Vidžis un Renārs Ēķis: ja viņi pieteiksies (pieteikumu pieņemšanas termiņš – ceturtdiena), var izrādīties, ka sportisti būs līderu pulkā. Tomēr noteikti jāpatur prātā klasiskie favorīti – Jānis Nikels (Strenči, Folkreisa Fabrika), Raivis Riekstiņš un citi.

Aizraujošas un principiālas cīņas tiek plānotas Junioru ieskaitē (1990. gadā un vēlāk dzimušie): uz starta var iziet līdz pat astoņiem šādas ieskaites dalībniekiem! Jau pieteikušies Sandis Džeriņš (Vecpils, SK Vecpils), Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda), Rihards Dainis (Jūdaži, Folkreisa Fabrika), Rūdolfs Bogens (Cēsis) un Guntis Eglītis (Sigulda), savukārt gatavojas Ivo Gabrāns (Sigulda, Kavita V) un Evija Vītola (Carnikava, Autocross.lv Folkreisa komanda), iespējams vēl kāds pārsteigums.

Savukārt, kamēr folkreisa juniori cīnīsies ar salonautomašīnām, 333 trasē tiks aizvadītas arī bagiju tipa mašīnu sacensības. Vienā trasē ar folkreisa braucējiem cīņā dosies CK 125 kroskartu klases braucēji, kuri spēkosies Latvijas jaunatnes čempionāta otrajā posmā. Cīņai pieteikušies Emīls Misiņš, Dzintars un Ingus Ramati, kā arī debitants Ingus Beļakovs. Pašlaik nav skaidrības par pirmā posma uzvarētājas Lienes Sproģes iespējamo startu.

Savukārt 333 mazākajā trasē, grunts seguma apstākļos cīnīsies Beta bagiju sportisti – tiks aizvadīts Latvijas bērnu čempionāta otrais posms. Pirmajā sacīkstē Brenguļos uzvaru guva liepājnieks Daniels Špaks, aiz sevis atstājot rīdzinieku Leo Cabuli, kā arī Albertu Duntavu, kurš guva trešo vietu.

Viesturs Saukāns

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV