Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Retro motokross Ilūkstē pulcē vairāk nekā 100 dalībniekus

Kaspars Kuļikovs, 14.06.2011. 09:59

Svētdien, 12.jūnijā, Ilūkstē, Pilskalnes pagasta moto trasē „Celmji" notika Latvijas Retro kausa motokrosā 2.posms. Sacensības Latgalē pulcēja vairāk nekā 100 dalībnieku un daudz skatītāju. Ar sacensību rezultātiem iespējams iepazīties Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) mājas lapas sadaļā Motokross/ Klubu, komandu kopvērtējums.
Retro motokross Ilūkstē pulcē vairāk nekā 100 dalībniekus

„Trases laistītāji un zibeņi strādāja visu nakti, tādēļ trase bija sagatavota godam. Šajās sacensībās bija ieradies jauns RETRO dalībnieks Aleksandrs Andruškevičs ar 1. Starta numuru un pārliecinoši pārspēja jau zināmos RETRO klases līderus. 4 taktu klasē pārliecinošs līderis bija Vladimirs Zvorigins, lai gan 2. braucienā piedzīvoja kritienu. 2 taktu klasē liels pārsteigums bija 2 mazi puiši no Latgales ar 85ccm motocikliem, kas pārspēja braucējus ar ievērojami lielākām kubatūrām. Jau treniņos blakusvāģu ekipāža no Lietuvas iemanījās dīķī nogremdēt savu 750cm3 Ural motociklu. Kārtējo reizi izcēlās Rolands Greckis rolleru klasē, pirmo braucienu uzvarot, bet otrajā braucienā ar nolauztu izpūtēju un demontētu bāku, stumjot savu spēkratu līdz finišam kopvērtējumā ieņēma augsto 2. vietu" sacensību rezultātos un pārdzīvojumos dalās Retro motokrosa sacensību organizators Sandris Meijers.

„Liels prieks, ka sacensību vietas atrašanās attālums, vasaras svētki un izlaidumi daudziem dalībniekiem nebija šķērslis, lai uz šo sacensību posmu neierastos. Paldies visiem dalībniekiem, pasākums bija izdevies!" secina sacensību organizators.

Retro motokrosa sacensību seriāla mērķis radīt iespēju izkopt senās Latvijas motokrosa tradīcijas, radīt iespēju un interesi jauniešiem nodarboties ar motosportu, kā arī attīstīt un uzlabot amatieru motosportistu sportisko formu. Sacensības pulcēs vairākus desmitus motosportistus. Sacensību organizatori sporta klubi „MSPORTS" un „Moto Ilūkste" sadarbībā ar Latvijas Motosporta federāciju (LaMSF).

Kopumā šogad Latvijas Retro kausa kalendārā pieci sacensību posmi no kuriem divi jau aizvadītu Jaunmārupē un Ilūkstē, atlikušie trīs paredzēti Saldū (03.07), Baltinavā (14.08) un noslēdzošais posms atgriežas Jaunmārupē (11.09).

Detalizētāka informācija par Latvijas Retro motokrosu www.Draugiem.lv/retromotokross .

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV