Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Notiks „Ghetto Basket" cīņa par ceļazīmēm uz turnīru Prāgā

Renārs Buivids, 15.06.2011. 11:56

Biedrības „Streetbasket" organizēto „Ghetto Games" ietvaros ceturtdien, 16. jūnijā Rīgā, no plkst. 18 „Grīziņkalna skeitparkā" notiekošajā „Ghetto Basket" ielu basketbola turnīrā tiks izspēlēta pirmā no šīs vasaras lielajām balvām – apmaksāts brauciens uz jūlija sākumā Čehijas galvaspilsētā notiekošo „Prague International Streetball Cup".
Notiks „Ghetto Basket" cīņa par ceļazīmēm uz turnīru Prāgā

Latvijas ielu basketbola turnīrus Rīgā un citviet Latvijā organizējošā biedrība „Streetbasket" aktīvi iesaistījusies arī starptautiskajās šī sporta veida aktivitātēs. Tradicionāli valsts labākie strītbasketbolisti startē vērienīgajā „Moscow Open", bet šovasar Latvijas komandas būs pārstāvētas arī turnīros Francijā, Čehijā un Vācijā, kā arī sezonas noslēgumā Krievijā.

„Prague International Streetball Cup" piedalās Čehijas spēcīgākie ielu basketbolisti, ar kuriem konkurē īpaši aicinātie viesi no citām valstīm. Par Latvijas strītbasketbola augsto sportisko līmeni šaubu nevar būt, tādēļ 2. un 3. jūlijā Prāgā būs pārstāvēts arī mūsu „Ghetto Basket".

„Ghetto Basket" vecākās grupas turnīrā 16. jūnijā tiks izspēlēta ceļazīme uz šo Prāgas turnīru. „Streetbasket" apmaksātu braucienu uz Prāgu un līdzdalību turnīrā saņems komanda, kura tieši šīs ceturtdienas „Ghetto Basket" izcīnīs pirmo vietu.

Šovasar tieši „Ghetto Basket" vecākā grupa piedzīvojusi ievērojamu dalībnieku skaita pieaugumu. 9. jūnijā Grīziņkalnā startēja 110 komandas. Līdzšinējos piecos posmos Rīgā pa divām reizēm pirmo vietu izcīnījušas Jelgavas „Armet" un Rīgas „Mazais", bet viens čempionu tituls Rīgas kvarteta „Kaijasenergy.lv" rēķinā. Iepriekšējiem sasniegumiem gan nav nekādas nozīmes cīņā par braucienu uz Prāgu, jo nepieciešams uzvarēt tikai un vienīgi 16. jūnija turnīrā.

„Ghetto Basket" šovasar notiek vairāk par 30 turnīriem, kuru ietvaros vecākās grupas komandas cīnās par augstām vietām sezonas rangā. Tieši labākās vienības vasaras noslēgumā izspēlēs gan braucienu uz Nacionālās Basketbola asociācijas spēli ASV, gan iespēju Latviju pārstāvēt Eiropā vērienīgākajā ielu basketbola turnīrā „Moscow Open".

Plašu un aktuālu informāciju par „Ghetto Basket" iespējams uzzināt „ghettobasket.lv" un „draugiem.lv/ghettobasket".

„Ghetto Basket" organizē biedrība „Streetbasket", līdzfinansē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

„Ghetto Basket" norisi Grīziņkalna skeitparkā atbalsta: „O!Karte", basketbola klubs „VEF Rīga", „Latvijas Universitāte", „TIO", „adidas", „Sport2000", „Quiksilver", „Parbmx.com", „Taktika.lv", „Capital", tipogrāfija „McĀbols", „Mārtiņa Beķereja".

Informatīvi atbalsta: „Diena", „Čas", „Subbota", „Tvnet.lv", „European Hit radio", „Draugiem.lv", „Novonews", „JCDecaux", LTV7, „Sportacentrs.com", „Skeitparki.lv", žurnāls „Sports", „Lu.lv".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV