Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvijas Čempionāts motokrosā atkal Cēsīs

Iveta Kaminska, 17.06.2011. 11:18

Šajās brīvdienās, 18. un 19. jūnijā, motokross atkal atgriežas Cēsīs, kur mototrasē "Ezerkalni" norisināsies Atklātā Latvijas Čempionāta motokrosā piektais posms.
Latvijas Čempionāts motokrosā atkal Cēsīs

Lai gan vasara tikai sākusies, čempionātā jau aizvadīti četri posmi, kas ir tieši puse. Pamazām sāk izkristalizēties līderi un cīņas kļūst aizvien spraigākas. Arī sacensībās Cēsīs dalību noteiksi ņems ārzemju sportisti no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Somijas.

Par uzvaru Latvijas Čempionāta motokrosā piektajā posmā sportisti cīnīsies šādās klasēs:

Sestdien, 18.jūnijā cīņas norisināsies starp 12 klasēm: MX85, MX85B, MX65, Kvadri100, Kvadri 200, Iesācēji, Kvadri Iesācēji, Kvadri Hobij, H14+, H30+, MX50, Kvadri50, bet svētdien, 19.jūnijā uz starta stāsies ātrāko 12 klašu sportisti: MX2, MX2-2T, MX1, MX1-2T, Kvadri Open, Kvadri Veterāni, Seniori, Veterāni, Dāmas, Mini MX, B/v, B/v Veterāni .

Abas dienas brīvie treniņi un kvalifikācija sāksies no plkst. 8:30, bet finālbraucienu starts plkst.12:00.

Sestdien Latvijas Čempionātā motokrosā sacensības noritēs bērnu, jauniešu un iesācēju klasēs. Vissīvākās cīņas par līdera vietu šobrīd izvērtušās trīs klasēs MX 85, Kv 200 un H30, kur MX 85 klases līderi Mārci Freimani (Suzuki Latvija) no iepriekšējā posma uzvarētāja Kristera Drevinska (Bieriņi) šķir tikai trīs punkti, Kv 200 klasē Kasparam Haiba (Motomox RT) pēc neveiksmes pēdējā posma pēdējā braucienā bīstami pietuvojies komandas biedrs Martin Adamson, kuram ir tikai par vienu punktu sliktāks rezultāts, toties H30 klasē situācija izvērtusies īpaši interesanta, jo Egidijus Karaliunas (Robustap) un Gvido Judeiks (RODEO) savākuši vienādu punktu skaitu - 139, bet trešajā vietā atrodošais Edijs Siliņš (GAUJAS KAUSS MX Team) atpaliek tikai par vienu punktu.

Liels pārsvars savās klasēs ir līderiem Denisam Zvoriginam (CAMK Latgale, MX 85B) un Emīlam Sigājevam (Rodeo, Kv 100). Samērā stabili var justies arī Allar Pent (MK Sinilind, MX 50), Kristaps Kalējs (MX4 Dobele, Iesācēji), Rainers Žuks (Motosports RT, MX 65) un Jānis Igaunis (MX Ādaži, H14).

Svētdien skatītāju interesi visvairāk noteikti atkal saistīs ātrākie klašu braucieni solo motociklu klasē MX1un kvadraciklu klasē KV Open, kur attiecīgi gandrīz ar vienādu punktu pārsvaru līdera vietu ieņem Vytautas Bučas (RODEO), kurš ar 36 punktiem apsteidz sekotāju Dāvi Ivanovu (MX Moduls), bet Kvadri Open klasē Edgaram Meņģelim (RODEO) ir 35 punktu pārsvars pār komandas biedru Kārli Meldrāju, kurš no sacensības uz laiku ir izstājies, jo lauzta kāja. Tuvākais sekotājs ir pagājušā posma uzvarētājs Agris Neija (CAMK Latgale), kuram ir par 2 punktiem mazāk kā Meldrājam.

Stabili blakusvāģu klasē brauc un ar 49 punktiem savus konkurentus apsteiguši Arnolds Sīlis/ Gints Sīlis (K. Serģa motoklubs), arī dāmu klasē Samantai Jostai (MK Ape) jau ir ļoti liels pārsvars 54 punkti, bet lai noturētu līdera vietu sīvi būs jācīnās MX2 klases sportistam Jānim Kārkliņam (K. Serģa motoklubs), kuram ir tikai 9 punkti vairāk kā Priit Ratsep.

Šobrīd kopvērtējuma līderi Latvijas Atklātajā klubu čempionātā motokrosā ir Ventspils MK "RODEO" (3423), kuri tikai par vienu punktu apsteidz Motosports Racing Team (3422), trešajā vietā CAMK Latgale ar 3357 punktiem.

Latvijas Atklātajā bērnu komandu čempionātā kopvērtējumā šobrīd 1. vietā - Motosports Racing Team ar 2062 punktiem, 2. vietā Suzuki Latvia -1945, 3. vietā CAMK Latgale –1653.

Biļešu cenas uz sacensībām 2.00 lati, bērniem līdz 12 gadiem, pensionāriem un invalīdiem (uzrādot personas apliecinošus dokumentus) – bez maksas.

Organizatori: LaMSF un "Kristera Serģa motoklubs"

Atbalsta: Cēsu novada dome un Z/S "Bujāni", informatīvais atbalstītājs "AutoEuro".

Uz tikšanos Cēsīs!

Foto autors: Iveta Kaminska (AutoEuro)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV