Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Līdz "Rallija Latgale 2011" startam atlikušas divas nedēļas

Roberts Jansons, 17.06.2011. 12:28

2. jūlijā Krāslavā tiks dots starts Latvijas rallija čempionāta (LRČ) piektajam posmam – "Rallijam Latgale 2011". Sportistiem kopumā būs jāveic septiņi ātrumposmi: pirmajā dienā trīs, otrajā četri. Sacensību kopējā distance 348 kilometri, no kuriem 112 kilometri ātrumposmos.
Līdz "Rallija Latgale 2011" startam atlikušas divas nedēļas

"Rallijs Latgale", tāpat kā pērn, ir Latvijas un Lietuvas čempionāta posms, un tas liek pamatoti domāt, ka skatītāji var gaidīt spēcīgu dalībnieku sastāvu. Rallijam dalību pieteicis arī divkārtējais Latvijas čempions Matīss Mežaks, kurš pie rallija auto stūres nav sēdies pusotra gada. Šoreiz viņa rīcībā būs "MML Sports" sagatavots A grupas "Mitsubishi". Interesi par dalību šajās sacensībās izrādījis arī divkārtējais čempionu rallija dalībnieks Zviedrijas čempions Joke Nīmans.

"Rallija Latgale" trases galvenais jaunums šogad ir pilsētas ātrumposms Krāslavā. Šajā pilsētā līdz šim LRČ nav viesojies. Ātrumposms izveidots pilsētas ielās, 30 procentus no tā klāj zemes segums, 70 procentus – asfalts.

"Šajā posmā viss ir dabisks, apzināti neesam veidojuši mākslīgos tramplīnus un tamlīdzīgus trases elementus," stāsta "Rallija Latgale" direktors Gatis Vecvagars. "Lai gan ātrumposms ir tikai 2,6 kilometrus garš, tajā ir viss – gan atpakaļejoši asi līkumi, pirms kuriem ir ātri trases posmi, gan sarežģītas līkumu virknes, gan tiltiņš pagriezienā. Domāju, ka šis posms būs nopietns pārbaudījums visiem dalībniekiem."

Pagājušajā gadā "Rallijs Latgale" iemantoja sarežģītākā rallija titulu. Galvenokārt tas bija saistīts ar sportistiem nepazīstamo reģionu. Arī šogad trasē ir iekļauti četri pilnībā jauni ātrumposmi un atlikušajos trijos izmantoti tikai fragmenti no līdzšinējiem ceļiem.

Papildu informāciju par sacensībām, ieejas kartēm, atrakcijām un atpūtas programmu varat atrast interneta mājaslapās www.rallylatgale.lv un www.autorally.lv. Ātrumposmu kartes un aprakstus meklējiet žurnālā "AutoBild" jūlija numurā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV