Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Cēsīs uzvar Ivanovs, Jonass un Baltgalvis

Iveta Kaminska, 21.06.2011. 10:27

Sestdien, 18. jūnijā un svētdien, 19. jūnijā Cēsīs, moto trasē "Ezerkalni" norisinājās Atklātā Latvijas Čempionāta motokrosā piektais posms. Spraigas un interesantas cīņas līdz pat finišam norisinājās MX1, MX2 un Senioru klasēs, kurās uzvaru svinēja attiecīgi Dāvis Ivanovs (MX Moduls), Pauls Jonass (K.Serģa motoklubs) un Raimonds Baltgalvis (Saldus MK).
Cēsīs uzvar Ivanovs, Jonass un Baltgalvis

Kopā pa abām dienām sacensībās piedalījās 244 sportisti 24 klasēs no sešām valstīm Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Somijas. Pēc sacīkstes daudzi sportisti atzina, ka "Ezerkalnu" trase ir bijusi grūta gan iebraukto dziļo rišu dēļ, gan arī daudzie tramplīni prasīja papildus fizisko spēku.

Ātrākajā solo motociklu klasē MX1 cīņa par līdera vietu abus braucienus pamatā noritēja starp diviem sportistiem Vytautas Bučas (RODEO) un Dāvi Ivanovu (MX Moduls). Lai gan abus startus jau kuro sacensību pēc kārtas skaisti izcēla Dāvis Līvs (Motokurzeme), līdera pozīciju ilgāk par vienu apli viņš nespēja noturēt. Abas reizes vadību ātri vien pārņēma Dāvis Ivanovs. Ja pirmajā braucienā Dāvim uzvarēt neizdevās, jo trīs apļus pirms finiša viņu apsteidza Vytautas Bučas, tad otrajā braucienā, kad piektajā aplī viņu atkal panāca Vytautas, Ivanovs no viņa neatpalika ne mirkli. Apli pirms finiša, Dāvim beidzot izdevās izmantot nenosegto iekšmalu un aizspraukties garām Bučas. Nākošajā līkumā lietuviešu sportists centās atgūt līdera pozīciju, bet Ivanovs šoreiz izrādījās prasmīgāks un finišu sasniedza pirmais. Līdz ar to sacensībās uzvaru svinēja Dāvis Ivanovs, par ko viņam jo sevišķi liels prieks, jo šajā sezonā tas ir viņa pirmais zelts. Par bronzas medaļu cīņa izvērtās starp trīs sportistiem - Ardo Kaurit (AYR Racing), Miku Pētersonu (GAUJAS KAUSS MX) un Dāvi Līvu. Tā kā visiem minētajiem sportistiem abu braucienu summā bija vienāds punktu skaits, tad vietu izšķīra otrais brauciens un uz goda pjedestāla kāpa Ardo Kaurit. Pirmajā braucienā trīs apļus pirms finiša no sacensībām izstājās viens no stiprākajiem konkurentiem Toms Macuks (RODEO). Kā pastāstīja sportists, neiespējami cīnīties, ja motocikla amortizācija neatbilst nepieciešamajai. Stelpē šī apstākļa dēļ Toms krita un tika iegūta plaukstas trauma, tad Cēsīs cieta ceļgals. Čempionāta kopvērtējumā līderi paliek nemainīgi 1. Vytautas Bučas (219), 2. Dāvis Ivanovs (183), 3. Dāvis Līvs (163).

MX2 klasē galvenā cīņa noritēja starp K.Serģa motoklubs sportistiem Paulu Jonasu, Jāni Kārkliņu un Kārli Sabuli no Dako Ziemeļvidzeme. Jāatzīmē, ka Jonass jau sestdien skaisti uzvarēja MX 85 klasē. Svētdien, pirmajā braucienā starts viņam neizdevās un trasē Pauls aiztraucās tikai piektais. Visu brauciena laiku viņš turējās rats ratā aiz Sabuļa, bet apsteigt Kārli Jonasam tā arī neizdevās. Pēc brauciena Pauls atzina, ka "esot piekusis un trase bijusi grūta". Otrajā braucienā Jonass jau sākumā atrāvās no konkurentiem un cīņa galvenokārt noritēja par otro un trešo vietu starp Kārkliņu un Sabuli. Trīs apļus pirms finiša Sabulim izdevās samazināt atstarpi līdz vienai sekundei, bet sekoja kļūda un Jānis Kārkliņš stabili finišēja otrais. Interesants ir fakts, ka MX2 klasē "Ezerkalnu" trasē pirmās divas godalgotās vietas izcīnīja sportisti, kuri brauc ar 2-takteru motocikliem – Pauls Jonass un Kārlis Sabulis, trešajā vietā Jānis Kārkliņš, kurš MX2-4T kopvērtējumā pakāpies uz 2. vietu, bet MX2 kopvērtējumā ir līderis. Sacensībās Cēsīs MX2-4T klasē: 1. Jānis Kārkliņš, 2. Raivo Freibergs (CAMK Latgale) 3.Edgars Rudītis (ERAD Moto). MX2-2T kopvērtējums nemainīgs 1. Kārlis Sabulis, 2. Uldis Spulle (VV Moto Racing Team), 3. Rihards Ginters (VV Moto Racing Team), bet sacensībās trešo vietu šajā klasē izcīnīja Jānis Stūriška (Suzuki Latvia).

Negaidīts finišs izvērtās Senioru klasē. Pirmajā braucienā Aleksandrs Hiruts (CAMK Latgale), kurš līdz šim ir bijis nepārspēts visus braucienus, kuros viņš ir startējis, pēc neveiksmīga starta panāca konkurentus un vairāku apļu cīņā ar Raimondu Baltgalvi (Saldus MK) priekšpēdējā aplī izvirzījās vadībā un atkal uzvarēja. Otrajā braucienā Hiruts izcēla startu, viņam cieši līdzās sekoja Baltgalvis, kurš šoreiz bija nolēmis neatpalikt. Cīņa turpinājās visu braucienu, līdz brīdim, kad pēkšņi divus apļus pirms finiša Hiruts nokrita un braucienu neturpināja. Līdz ar to zelts Raimondam Baltgalvim, otrais Jurijs Kovgers (Dako Ziemeļvidzeme), kurš pakāpies uz otro vietu, apsteidzot Hirutu par 5 punktiem, trešais Saulius Stankus (Motosports RT), kurš saglabā līdera pozīciju kopvērtējumā.

Veterānu klasē līderu izvietojums gan sacensībās, gan kopvērtējumā ierastais, kādu bieži redzējām iepriekšējā sezonā: 1. Atis Alžāns (Bieriņi), 2. Ivars Blazēvičs (GAUJAS KAUSS MX Team), 3. Vilnis Jenčs (Motosports RT).

Dāmu klasē šoreiz startēja tikai divas dalībnieces un kopvērtējumā līdera pozīcijā nostiprinājusies gan Samanta Josta (MK Ape), gan otrajā vietā Inese Baumane (Pīlādzis TSK). Trešo vietu saglabā Inga Pīlādze (Pīlādzis TSK), kura nesen startēja sacensībās Somijā.

Kvadri Open klasē uzvaru svinēja Edgars Meņģelis (RODEO), kurš jau iepriekšējā dienā, neskatoties uz pārsteidzoši augsti veikto kūleni, prata uzvarēt abus braucienus arī Kv Iesācēju klasē. Dramatiska sacensība izvērtās pēdējo divu posmu uzvarētājam Agrim Neijam (CAMK Latgale), kuru pirmajā braucienā, atrodoties otrajā pozīcijā, pēdējā aplī piemeklēja tehniska problēma un finišs netika sasniegts. Otrajā braucienā Neija finišēja otrais, kas nodrošināja piekto vietu posmā un saglabāja otro vietu čempionāta kopvērtējumā. Sīva cīņa noritēja par trešo vietu. Gandrīz visu otrā brauciena laiku aiz sevis trīs sportistus turēja Kristaps Smiltnieks (RODEO), kurš pirmajā braucienā finišēja trešais. Spriedze bija tik liela, ka šoreiz Smiltnieks finišēja tikai sestais, sacensībās ierindojoties ceturtajā vietā. Bronzu ieguva Priit Jarvloo (Kose AMK), bet sudrabu Rinalds Dišlers Kirilko (Motosports RT), kurš šajā sezonā pirmo reizi kāpa uz goda pjedestāla. Čempionāta kopvērtējumā: 1. Edgars Meņģelis, 2. Agris Neija 3. Priit Jarvloo.

Mini MX klasē pirmo reizi šajā sezonā Emīls Karro finišēja otrais braucienā aiz sacensību pārliecinoša līdera un komandas MK Ape biedra Raivja Levana. Viss liecināja, ka arī otrajā braucienā rezultāts tiks atkārtots. Diemžēl nelielas tehniskas problēmas dēļ Karro motocikls trasē noslāpa pēdējā aplī un Emīlam atkal nācās samierināties ar bronzas medaļu, sudrabu atstājot čempionāta līderim igaunim Claus Oliver Pajuri (Bucci Moto).

Blakusvāģu klasē abos braucienos vietu sadalījums vienāds – pirmie ekipāža Arnolds Sīlis/ Gints Sīlis (K.Serģa motoklubs), kuriem pirmajā braucienā nepadevās starts, taču jau ceturtajā aplī viņi izvirzījās līderos. Otrie K.Varik/ E.Koiv, trešie M.Štelle/ A.Linters (CAMK Latgale), pie tam tā viņiem ir otrā bronzas medaļa šosezon. B/v Veterāni Z.Ziukas/ J.Davidonis (SEMA) uzvar trešo sacensību pēc kārtas un pakāpušies kopvērtējumā uz 3. vietu.

Sestdien, kad par medaļām sportisti cīnījās bērnu, jauniešu un iesācēju klasēs, Latvijas čempionātā savas iepriekšējās pozīcijas prata noturēt gandrīz visu klašu līderi.

MX 65 klasē, pirmajā braucienā sīvu, bet interesantu uzvaru izcīnīja Rainers Žuks (Motosports RT), kurš gandrīz visu braucienu juta lietuvieša Arnas Milevicius elpu sev pakausī. Otrais brauciens Raineram sākās ar kļūdām, jo startā gandrīz pārkrita pāri motociklam, tāpēc pirmajā aplī 7 sekundes viņu šķīra no līdera. Žuks prata apsteigt konkurentus un pietuvoties lietuvietim Milevicius, tomēr apsteigt viņu neizdevās. Ar izcīnīto sudrabu Rainers saglabā līdera vietu kopvērtējumā, tāpat kā Dmitrijs Goršanovs (CAMK Latgale) nostiprina savu otro vietu ar izcīnīto bronzas medaļu sacensībā un Kārlis Kalējs (Motosports RT) trešo vietu, šoreiz paliekot ceturtais.

Savu kārtējo, nu jau ceturto zelta medaļu šosezon H14 klasē ieguva Andris Štendendenbergs (CAMK Latgale). Lai gan pirmajā braucienā pēc neveiksmīga starta viņam nācās ķert brauciena un kopvērtējuma līderi Jāni Igauni (MX Ādaži), tomēr pēdējā aplī Andris viņu apsteidza. Šajā klasē gandrīz katru sacensību interesanta cīņa norit starp Jāni Igauni un Jurģi Žukas (Saldus Motoklubs). Šoreiz sudrabs tika Jānim, bet bronza Jurģim, kurš pēc šīm sacensībām kopvērtējumā noslīdējis uz trešo vietu, otro vietu atdodot Štendenbergs, kas no pirmās vietas atpaliek vairs tikai 19 punktus.

H30 klasē pēc uzvaras no sekotāja atrāvies Egidijus Karaliunas (Robustap). Sacensībās sīva mačošanās bija starp kopvērtējumā otrajā vietā esošo Gvido Judeiku (RODEO) un Osvaldas Zalpugas (Žemaitija). Lietuvietis otrajā braucienā izrādījās stiprāks un sacensībās ieguva bronzu, kopvērtējumā pakāpjoties uz trešo vietu. Stabili otro vietu abos braucienos noturēja Raivis Krastiņš.

Otrā sacīkste pēc kārtas neveiksmīga izvēršas Iesācēju klasē Gatim Atvaram (Bieriņi). Pirmajā braucienā, esot līdera pozīcijā, trīs apļus pirms finiša viņš piedzīvoja kritienu, bet otrajā braucienā ceturtajā aplī viņu apsteidza šoreiz pārliecinoši stiprākais Kalvis Skrastiņš (Dako Ziemeļvidzeme). Sudrabu izcīnīja Rolands Bleidelis (MX4 Dobele) ar abos braucienos iegūtajām trešajām vietām, bet komandas biedram un kopvērtējuma līderim Kristapam Kalējam šoreiz tikai bronza.

Komandu cīņā Cēsīs vietu sadalījums tāds pats kā ceturtajā posmā Stelpē: pirmie CAMK Latgale (830), tikai par punktu zaudēja Ventspils MK "RODEO" (829), bet vairāk kā 100 punktus atpalika Motosports Racing Team. Kopvērtējumā Ventspils MK "RODEO" nu jau ievērojami atrāvusies no Motosports Racing Team, kuru stipri sāk apdraudēt trešajā vietā atrodošā CAMK Latgale komanda.

Latvijas Atklātajā bērnu komandu čempionātā Cēsīs 1. vietā - Motosports Racing Team (532), 2. CAMK Latgale (419), 3. Motobox RT (382). Kopvērtējumā vietu sadalījums: 1. Motosports Racing Team, 2. Suzuki Latvia, 3. CAMK Latgale.

Nākošais, sestais, Latvijas čempionāta motokrosā posms norisināsies 9. un 10. jūlijā, Kārsavas novada Mežvidos, "Lūsēnu" moto trasē.

LČ motokrosā 5. posma rezultāti Cēsīs 18. un 19. jūnijā un kopvērtējumā:

MX 85: 1. Pauls Jonass (K.Serģa motoklubs), 2. Ivans Baranovs, 3. Karel Kutsar. Kopvērtējumā: 1. Mārcis Freimanis (192, Suzuki Latvia), 2. Kristers Drevinskis (189, Bieriņi), 3. Tomass Šileika (169, Motosports RT)

MX 85B: 1. Dāvis Kurmis (CAMK Latgale), 3. Rait Kaimer, 3. Arnolds Sniķers (MX4 Dobele). Kopvērtējumā: 1. Dāvis Kurmis (196, CAMK Latgale), 2. Deniss Zvorigins (188, CAMK Latgale), 3. Arnolds Sniķers (181, MX4 Dobele)

MX65: 1. Arnas Milevicius, 2. Rainers Žuks (Motosports RT), 3. Dmitrijs Goršanovs (CAMK Latgale), 3. Kārlis Kalējs (Motosports RT). Kopvērtējumā: Rainers Žuks (230, Motosports RT), 2. Dmitrijs Goršanovs (207, CAMK Latgale), 3. Kārlis Kalējs (168, Motosports RT)

Kv 100: 1. Emīls Sigājevs (Rodeo), 2. Matīss Palēvics 3. Reinis Bicāns (Motosports RT). Kopvērtējumā: 1. Emīls Sigājevs (244, Rodeo), 2. Reinis Bicāns (198), 3. Artūrs Baltgalvis (166, Motoparks Kandava)

Kv 200: 1. Kaspar Haiba (Motomox RT), 2. Martin Adamson (Motomox RT), 3. Henrik Volmer (Parnu Motoclub). Kopvērtējumā: 1. Kaspar Haiba (225, Motomox RT), 2. Martin Adamson (218, Motomox RT), 3. Kristiāns Miezītis (157, Suzuki Latvia)

MX50: 1. Allar Pent (MK Sinilind), 2. Kristiāns Freimanis (Suzuki Latvia), 3. Dominykas Sugintas. Kopvērtējumā: 1. Allar Pent (234, MK Sinilind), 2. Kristiāns Freimanis (204, Suzuki Latvia), 3. Martins Varmalis (171, Bieriņi)

Kv 50: 1. Kristers Kuzņecovs (Suzuki Latvia), 2. Markuss Auniņš (Vangaži), 3. Undīne Ulmane (Motokurzeme). Kopvērtējumā: 1. Markuss Auniņš (220, Vangaži), 2. Undīne Ulmane (198, Motokurzeme), 3. Aksels Cīrulis (176)

Iesācēji: 1. Kalvis Skrastiņš (Dako Ziemeļvidzeme) 2. Rolands Bleidels (MX4 Dobele), 3. Kristaps Kalējs (MX4 Dobele). Kopvērtējumā: 1. Kristaps Kalējs (218, MX4 Dobele), 2. Gatis Atvars (186, Bieriņi), 3. Kalvis Skrastiņš (152, Dako Ziemeļvidzeme)

Kv Iesācēji: 1. Edgars Meņģelis (RODEO), 2. Jānis Arbidāns , 3. Armands Kārklelis (VV Moto Racing Team). Kopvērtējumā: 1. Armands Kārklelis (197, VV Moto Racing Team), 2. Raivis Sootee (158, Bieriņi), 3. Edgars Ponikarčiks (147, RODEO)

Kv Hobby: 1. Kristaps Veinbergs (Motosports RT), 2. Mārcis Kārkliņš, 3. Reinis Purvēns (Motosports RT). Kopvērtējumā: 1. Reinis Purvēns (208, Motosports RT), Kristaps Veinbergs (203, Motosports RT), Valērijs Kuzmins (174, Gulbenes Moto).

H14: 1. Andris Štendendenbergs (CAMK Latgale), 2. Jānis Igaunis (MX Ādaži), 3. Jurģis Žukas (Saldus Motoklubs). Kopvērtējumā: 1. Jānis Igaunis (216, MX Ādaži), 2. Andris Štendendenbergs (197, CAMK Latgale), 3. Jurģis Žukas (192, Saldus Motoklubs)

H30: 1. Egidijus Karaliunas (Robustap), 2. Raivis Krastiņš 3. Osvaldas Zalepuga (Žemaitija). Kopvērtējumā: 1. Egidijus Karaliunas (189, Robustap), 2. Gvido Judeiks (177, RODEO), 3. Osvaldas Zalepuga (169, Žemaitija)

MX2: 1. Pauls Jonass (K. Serģa motoklubs), 2. Kārlis Sabulis (Dako Ziemeļvidzeme), 3. Jānis Kārkliņš (K. Serģa motoklubs). Kopvērtējumā: Jānis Kārkliņš (151, K. Serģa motoklubs), 2. Kārlis Sabulis (141, Dako Ziemeļvidzeme), 3. Vairis Aleksējevs (124, Dako Ziemeļvidzeme)

MX2-2T: 1. Pauls Jonass (K. Serģa motoklubs), 2. Kārlis Sabulis (Dako Ziemeļvidzeme), 3. Jānis Stūriška (Suzuki Latvia). Kopvērtējumā: 1. Kārlis Sabulis (233, Dako Ziemeļvidzeme), 2. Uldis Spulle (154, VV Moto Racing Team), 3. Rihards Ginters (151, VV Moto Racing Team)

MX2-4T: 1. Jānis Kārkliņš (K. Serģa motoklubs), 2. Raivo Freibergs (CAMK Latgale) 3.Edgars Rudītis (ERAD Moto). Kopvērtējumā: 1. Vairis Aleksējevs (187, Dako Ziemeļvidzeme), 2. Jānis Kārkliņš (177, K. Serģa motoklubs), 3. Raivo Freibergs (177, CAMK Latgale)

MX1: 1. Dāvis Ivanovs (MX Moduls), 2. Vytautas Bučas (RODEO), 3. Ardo Kaurit (AYR Racing). Kopvērtējumā: 1. Vytautas Bučas (219, RODEO), 2. Dāvis Ivanovs (183, MX Moduls), 3. Dāvis Līvs (163, Motokurzeme)

MX1-2T: Artūrs Lejasblusa. Kopvērtējumā: 1. Andris Štendenbergs (150, CAMK Latgale), 2. Artūrs Lejasblusa (50)

Kvadri Open: 1. Edgars Meņģelis (RODEO), 2. Rinalds Dišlers-Kirilko (Motosports RT), 3. Priit Jarvloo (Kose AMK). Kopvērtējumā: 1. Edgars Meņģelis (224, RODEO), 2. Agris Neija (167, CAMK Latgale), 3. Priit Jarvloo (164, Kose AMK)

Kvadri Veterāni: 1. Arnis Rūdolfs (CAMK Latgale), 2. Jānis Kirilko (Motosports RT), 3. Normunds Bomis. Kopvērtējumā: 1. Jānis Kirilko (223, Motosports RT), 2. Arnis Rūdolfs (187, CAMK Latgale), 3. Juris Ozoliņš (154, Bieriņi)

Seniori: 1. Raimonds Baltgalvis (Saldus MK), 2. Jurijs Kovgers (Dako Ziemeļvidzeme), 3. Saulius Stankus (Motosports RT). Kopvērtējumā: 1. Saulius Stankus (215, Motosports RT), 2. Jurijs Kovgers (180, Dako Ziemeļvidzeme), 3. Aleksandrs Hiruts (175, CAMK Latgale)

Veterāni: 1. Atis Alžāns (Bieriņi), 2. Ivars Blazēvičs (GAUJAS KAUSS MX Team), 3. Vilnis Jenčs (Motosports RT). Kopvērtējumā: 1. Atis Alžāns (220, Bieriņi), 2. Ivars Blazēvičs (209, GAUJAS KAUSS MX Team), 3. Vilnis Jenčs (196, Motosports RT)

Dāmas: 1. Samanta Josta (MK Ape), 2. Inese Baumane (Pīlādzis TSK). Kopvērtējumā: 1. Samanta Josta (244, MK Ape), 2. Inese Baumane (184, Pīlādzis TSK), 3. Inga Pīlādze (138, Pīlādzis TSK)

Mini MX: 1. Raivis Levans (MK Ape), 2. Claus Oliver Pajuri (Bucci Moto), 3. Emīls Karro (MK Ape). Kopvērtējumā: 1. Claus Oliver Pajuri (201, Bucci Moto ), 2. Emīls Karro (181, MK Ape), Ainārs Karro (151, MK Ape)

b/v: 1. Arnolds Sīlis/ Gints Sīlis (K. Serģa motoklubs), 2. K.Varik/ E.Koiv 3. M.Štelle/ A.Linters (CAMK Latgale). Kopvērtējumā: 1. A.Sīlis/ G.Sīlis (244, K. Serģa motoklubs), 2. T.Reesna/ T.Koiv (167, Redmoto), 3. L.Variakojis/ R.Kišunas (163, Eurodita)

b/v veterāni: 1. Z.Ziukas/ J.Davidonis (SEMA), 2. A.Vāpa/ A.Mačs (K.Serģa motoklubs), 3. S.Ivanov/ A.Jalas (Saku MK). Kopvērtējumā: 1. A.Vāpa/ A.Mačs (216, K.Serģa motoklubs), 2. S.Ivanov/ A.Jalas (184, Saku MK), 3. Z.Ziukas/ J.Davidonis (147, SEMA)

Foto autors: Iveta Kaminska ("AutoEuro")

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV