Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Motokross Latvijā uzņem apgriezienus

Kaspars Kuļikovs, 30.06.2011. 10:54

Saulgrieži aizvadīti, tradīcijām bagātākie un latviskākie latviešu svētki Jāņi arī godam aizvadīti. Tas nozīmē tikai vienu – gada vidus un jūlija mēnesis klapējas pie durvīm. Vasara ir savā pilnbriedā un līdz ar to arī sezonas vidus dinamiskākajam, adrenalīna un spriedzes devas visbagātākajam sporta veidam – motokrosam. Latvijas motokrosa apritē viss notiek! Latvijas čempionāta seriālā sāk iezīmēties pirmie līderi, mūsu pašu puikas cīnās par punktiem pasaules elitē un jāatzīmē – iet aizvien labāk un labāk. Gada sporta pasākums mājās – Latvijas MX1 Grand Prix Ķegumā tuvojas ar vien straujāk. Piedāvājam nelielu apkopojošu ieskatu, nu, jau kā puse aizvadītai sezonai Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) Motokrosa komisijas ieskatā.
Motokross Latvijā uzņem apgriezienus

Pēdējās nedēļas nogales priecē aizvien vairāk – mūsu šī brīža spēcīgākie un aktīvākie dzelzs vīri solo motokrosā Ivo Šteinbergs un Augusts Justs stabili startē Pasaules čempionāta karaliskajā MX1 klasē. Atzīstami startē Šteinbergs, kurš jau otrās sacensības pēc kārtas spēj rādīt lielisku sniegumu un iegūst pirmos punktus pasaules kopvērtējumā, attiecīgi Portugālē tiekot pie 19.vietas un Spānijā 18.vietas. Lai arī MX2 klases latviešu spēcīgāko pilotu Matīsu Karro vajā muļķīgas traumas, Karro pasaules elites apritē atgriežas ar stabilu 6.vietu Anglijas čempionātā un cītīgi gatavojas nākamajam pasaules posmam Zviedrijā Udevallā šīs nedēļas nogalē. Tāpat dalību MX2 klasē ņem Augusta brālis Roberts Justs un arī pierādījis, ka spēj cīnīties par punktiem. Pasaules čempionātā blakusvāģos visas mūsu ekipāžas stabili startē pirmajā desmitniekā. Vislabāk veicas mūsu kantētājam Liepiņam, kurš ekipāžā Hendrikss/ Liepiņš ieņem otro vietu kopvērtējumā un pēdējā posmā Polijā pamanījās pat uzvarēt. Tikmēr nepārspējamais 14 gadus vecais Pauls Jonass no Kazdangas joprojām neapturams Vācijā - ceturtā uzvara pēc kārtas prestižajā ADAC Vācijas čempionātā un rezultātā stabils kopvērtējuma līderis 85cm3 klasē.

Latvijas čempionāts motokrosā – starptautiski pārstāvētākās motokrosa sacensības visā Austrumeiropas reģionā

Tikmēr mūsu pašmāju labākajās Latvijas mototrasēs pirms gaidāmā Latvijas MX 1 Grand Prix posma Ķegumā 16.un 17.jūlijā spraiga cīņa par punktiem, tituliem un Latvijas Lielo kausu un 1000 Eiro lielo naudas balvu Latvijas čempionātā turpinās. Sezona jau pusē, aizvadīti pieci Latvijas čempionāta posmi, nākamais posms paredzēts 9.un 10.jūlijā Mežvidos Lūsēnu trasē. Cīņa par uzvarām ir diezgan neprognozējama. Tā, piemēram, MX1 klasē katram posmam atsevišķi kā faktiski, tā starptautiski bijis savs uzvarētājs – te latvietis, te lietuvietis, te igaunis. Tas apliecina tikai to, ka LaMSF izvirzītais mērķis šīs sezonas sākumā padarīt Latvijas čempionāta seriālu par prestižām starptautiskām sacensībām ir piepildījies. „Šobrīd varam droši apgalvot, ka sacensības kļuvušas par starptautiski pārstāvētākajām motokrosa sacensībām visā Austrumeiropas reģionā. Neviens nacionālais atklātais čempionāts nepulcē tik daudz viessportistu kā pie mums. Latvijas atklātajā čempionātā, nu, jau regulāri 86 komandu sportisti startē kopumā no sešām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Somijas. Tas lielā mērā pateicoties sezonas sākumā mūsu iniciētajām aktivitātēm Baltijas Motocoklistu asociācijā (BMA) starp visām Austrumeiropas dalībvalstīm. Vairāku BMA tikšanās mērķi sezonas sākumā bija apvienot vairākas valstis, lai tās savā starpā saskaņotu kalendārus, nolikumus un kopējo attīstības vīziju Baltijai, kā vajadzētu strādāt komisijām un organizatoriem. Šobrīd skaidri redzami pirmie darba augļi, ceļa virziens, pa kuru uzsākām virzīties, sevi lielā mērā ir attaisnojis" atzīst LaMSF Motokrosa komisijas vadītājs Ēriks Pīlādzis.

Latvijas čempionāta organizatoru ieskatā arī klašu sadalījums sevi lieliski attaisnojis. Ja pagājušajā gadā Latvijas čempionātā vidējais dalībnieku skaits sasniedza 220 sportistus sacensībās, tad šogad vidēji katrā posmā startē 277 sportisti. Kopvērtējuma līderi mainās ik pa posmiem, dalībnieku sastāvs spēcīgs, sacensību kvalitāte un apmeklētība pieaug. Arī kopējais LaMSF izsniegto sportistu licenču skaits nedaudz pieaudzis. Piemēram, Apes posmā, kur norisinājās Latvijas čempionāta 2.posms, jauns dalībnieku rekords – teju 400 sportisti. Šogad Latvijas čempionāta seriālam īpaši izceļami divi jauni organizatori – tas ir leģendārais latviešu motokrosists blakusvāģos Kristers Serģis un tradīcijām bagātā Vaidavas kausa organizators un labi pazīstamā solo motokrosista Maira Levana atgriešanās Latvijas čempionāta posma organizēšanā. Sacensību organizatori sevi lieliski pierādījuši, fakti un cipari liecina paši par sevi. Ne mazāk sekmīgi – viena aiz otras tiek aizvadītas B un C kategorijas motokrosa sacensības – Superkauss, Apvidus motokross, Retro motokross, Zelta mopēds un „m-trase.lv" kausa izcīņa motokrosā.

Latvijas čempionāta seriālam publicitātes pieaugums

„2011.gadā līdz ar motokrosa sezonas sākumu LaMSF Motokrosa komisija uzsāka sadarbību ar motosporta klubu „Adrenalīns" un vienojās par Latvijas čempionāta sacensību filmēšanu visas 2011.gada sezonas garumā. Daļa no safilmētajiem materiāliem tiek publicēta internetā HD kvalitātē, kas vecāku datoru un lēnāka interneta gadījumā rada traucējumus pie materiāla noskatīšanās. Noskatīšanās kvalitāti var uzlabot atslēdzot HD opciju. Tāpat 2011.gadā Latvijas čempionāta motokrosā publicitātes uzlabošanai atkārtoti tika piesaistīta žurnāla „Eiro Auto" žurnāliste Iveta Kaminska, kura gatavo analītiskus rakstus par sacensību norisi un rezultātiem pirms un pēc sacensību posmiem. Šī sadarbība notiek jau otro gadu pēc kārtas un ir izveidojusies ļoti veiksmīga" atzīst Ēriks Pīlādzis.

www.mxk.lv atsevišķi uzlabojumi un papildinājumi, stabils apmeklējuma pieaugums

LaMSF Motokrosa komisijas oficiālajā mājas lapa www.mxk.lv , kurā atrodama visa aktuālākā informācija par motokrosu Latvijā, regulāri tiek aktualizēta, uzlabota un pilnveidota. Pēdējā gada laikā vidējais apmeklētāju skaits pieaug, šobrīd vidēji dienā tas sastāda 600 unikālo apmeklētāju. Mājas lapai nesen kā izveidota jauna sadaļa – Vēsture. Šī sadaļas mērķis ir savākt visu iespējamo informāciju – rakstus no preses, fotogrāfijas, video un citus materiālus par motokrosu Latvijā, iesaistot gan bijušos motosportistus, gan trenerus, gan līdzjutējus, radus un draugus un arī visus citus, kam ir pieejami jebkādi vēsturiski materiāli par motokrosu. Vēstures sadaļa ir sadalīta pa vairākiem periodiem ik pa divdesmit un desmit gadiem kopš 1900.gada. Sadaļa atrodas aktīvā izstrādes procesā, tādēļ lūgums visiem motosportistiem, kuriem ir saglabājušās kādas interesantas vēsturiskas liecības, atsaukties uz e-pasta adresi vitauts@motosport.lv vai mob. telefonu 25945586. Veidosim vēsturi kopīgi! Tāpat mājas lapai uzlabots arī esošais vizuālais noformējums un dizains, izstrādāts jauns LaMSF Motokrosa komisijas logo.

Atgādinām, ka nākamās Latvijas čempionāta sacensības jau 9.un 10.jūlijā Mežvidos Lūsēnu trasē, kur norisināsies 2011.gada motokrosa sezonas 5.posms.

Latvijas čempionāta motokrosā kalendārs atlikušai sezonas daļai:

9., 10.jūlijs – 6.posms, Mežvidi/ Lūsēnu trase

20., 21.augusts – 7.posms, Stelpe/ Pīlādžu trase

3., 4.septembris – 8.posms, Gulbene/ Staru trase

Detalizētāka informācija ar rezultātiem par aizvadītiem pieciem Latvijas čempionāta posmiem pieejama LaMSF Motokrosa komisijas mājas lapā www.mxk.lv .

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV