Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīt Slokas stadionā atklās Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādi

Ilze Āķe–Vīksne, 30.06.2011. 14:32

Piektdien, 1.jūlijā, astoņos vakarā Jūrmalas pilsētas Slokas stadionā, svinīgi atklās Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādi, kas no 1. līdz 3.jūlijam risināsies Jūrmalā.
Rīt Slokas stadionā atklās Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādi

Jaunatnes olimpiādes atklāšanas ceremonija sāksies ar novadu delegāciju gājienu pulksten septiņos no Kauguru kultūras nama uz Slokas stadionu, kurā piedalīsies jaunatnes olimpiskās komandas no 70 pašvaldībām, kas trīs dienas cīnīsies par 239 medaļu komplektiem 26 sporta veidos.

Pēc gājiena sekos krāšņa atklāšanas ceremonija ar priekšnesumiem, kuros iesaistīti arī jauniešu vidū populāri mūziķi Lauris Reiniks un Gustavo, kā arī operdziedātāja Ilona Bagele. Atklāšanas ceremoniju vadīs sporta žurnālists Dāvids Ernštreits. Komandas sveiks Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis, izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks un Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Paredzēta Olimpiskajām spēlēm tradicionālā lāpas aizdegšanas, LOK karoga pacelšana, tiesnešu, treneru un dalībnieku zvēresta nodošana, kā arī skaista uguņošana par godu Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes dalībniekiem. Paredzēti arī dažādi pārsteigumi.

Olimpiāde veiksmīgi sasauksies ar Jomas ielas svētkiem, kas sestdien risināsies paralēli sporta sacensībām. Par godu Olimpiādei ir izveidots jauns futbola laukums, uzlabota peldbaseina laika skaitīšanas sistēma, sabiedriskais transports Jūrmalā jaunajiem olimpiešiem būs bez maksas. Jūrmala grib pārsteigt un palikt atmiņā.

Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde rīko Jūrmalas pilsētas dome un LOK ar Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu. Tās ir uz Olimpiskajiem pamatprincipiem balstītas valsts nozīmes kompleksās sporta sacensības jauniešiem vecumā no 12 līdz 18 gadiem.

Sacensību rezultāti un sīkāka informācija www.zeltasmiltis.lv

Jau ziņots, ka sacensībām pieteikušies 2957 dalībnieki, tai skaitā 2220 sportisti no 70 pašvaldībām. Uz starta līnijas izies aptuveni 1500 puiši un 700 meitenes.

Vairākos sporta veidos notiks cīņa ne tikai par Latvijas Jaunatnes Olimpiādes medaļām, bet vēl augstāku statusu. Vieglatlētikā, riteņbraukšanā šosejā, vingrošanā un tenisā tās būs pēdējās atlases sacensības par vietu Latvijas jaunatnes Olimpiskajā izlasē, kas jūlija beigās startēs Eiropas jaunatnes Olimpiādē Turcijā.

Pirmo reizi sacensību programmā iekļauti trīs sporta veidi – golfs (18 dalībnieki), pieskārienregbijs (103) un jātnieku sports (37). Vislielākais sacensību dalībnieku skaits reģistrēts vieglatlētikā (389), tai seko futbols (194), volejbols (156), cīņa (149), handbols (141) un basketbols (137). Sacensību programmā iekļauta arī airēšana (77) , badmintons (26), bokss (93), burāšana (33), džudo (56), galda teniss (53), loka šaušana (5), paukošana (38), peldēšana (81), riteņbraukšana (72), smaiļošana un kanoe airēšana (120), svarcelšana (50), šaušana (56), taekvondo (34), teniss (27), triatlons (10) un vingrošana (70)

Ārpus Jūrmalas sacensības notiks sporta veidos, kam nepieciešamas specifiskas sporta bāzes: jāšanas sportā – Kleisti, BMX – Jelgava, golfā – Saliena, šaušanā – Tukums, sporta vingrošanā (18. un 19.jūnijā Olimpiskajā sporta centrā Rīgā), bet smaiļošanā un kanoe airēšanā – Limbaži (no 20.-22.jūnijam Olimpiskajā centrā „Limbaži").

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde notiek reizi divos gados. Labākie jaunie sportisti sacenšas pašvaldību komandu sastāvos olimpiskajos sporta veidos, izcīnot ceļazīmi uz Eiropas Jaunatnes olimpiādi. 1992.gadā Latvijā notika pirmās Latvijas skolu olimpiskās dienas vasaras sporta veidos.

Jaunatnes Olimpiādi atbalsta LOK ģenerālsponsori SIA „Latvijas Mobilais Telefons", a/s „Latvijas Valsts meži"; LOK sponsori „Swedbank" AS, a/s „Latvijas Gāze", un a/s „Latvijas Dzelzceļš", kā arī tūroperators „Novatours". Informatīvie atbalstītāji žurnāls „Sports" un vides reklāmu aģentūra „JCDecaux".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV