Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Ķegums gatavs uzņemt pasaules grandus

Biedrība "Adrenalin.lv", 01.07.2011. 09:23

Motocentrā „Zelta Zirgs" šobrīd rit intensīvi mototrases un apkārtējās infrastruktūras gatavošanas darbi, lai jau trešo gadu pēc kārtas Latvijā, Ķegumā 16. – 17. jūlijā norisinātos gada lielākais motokrosa notikums – Pasaules GP izcīņa karaliskajā MX1 un MX2 klasē.

Šī pasākuma rīkošana ir iespējama, pateicoties Latvijas valdības atbalstam, kas finansēja GP licences apmaksu, kā arī no organizatoru puses ieguldītajam milzīgajam darbam. Un pasākuma organizators BKF ir pārliecināts, ka nu jau trešo gadu pēc kārtas spēs šo pasākumu izvest augstākajā kvalitātē.

Baltijas sportistiem iespēja slīpēt braukšanas nianses vienā no sarežģītākajām mototrasēm

„Jau šobrīd trases braucamā daļa ir sagatavota tāda, kāda tā būs uz sacensībām, un līdz pat 8. jūlijam sportistiem, kuri startēs GP, gan arī visiem pārējiem, gan ārvalstu, gan arī vietējiem ir iespēja aizvadīt treniņus šajā trasē. Cik zinu, tad šonedēļ šo iespēju jau ir izmantojuši tādi sportisti kā Hari Kullas (Somija, MX2 TOP10 sportists), Niks Apfelbaums, kurš arī ir pieteicis savu dalību startiem šajā grandiozajā pasākumā. Šī trase GP kalendārā ir viena no specifiskākajām un smagākajām, ko ir atzinuši tādi vīri kā Antonio Cairoli un Clement Desale. Tā nav ierastā prakse, taču mana pārliecība ir tāda, ka jādod iespēja vietējā reģiona sportistiem atstrādāt tās niansītes, kas viņiem noteikti noderēs sacensību laikā", tā par šī brīža sportiskajām aktualitātēm ieskicē Latvijas GP organizators Salvis Freimanis.

Plašs dalībnieku pulks no Latvijas

Pasaules čempionāts MX1/MX2 – tas ir pasaules brends, kuram seko līdzi visā pasaulē, un šis sporta veids iekaro arvien lielākas skatītāju auditorijas. Šajā gadā, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, Latvijas GP ir kļuvis vēl „bagātāks" tieši no sportiskā aspekta, jo bez MX1/MX2 un Pasaules kausa izcīņas Veterāniem programma ir papildināta ar Eiropas čempionātu MX2 klasē.

„Ļoti liela fanu interese par šo posmu ir no apkārtējām kaimiņvalstīm, skandināviem, kā arī no attālākajiem Eiropas reģioniem un pat ASV. Tas viennozīmīgi ir indikators, ka šādu sacensību programmu vēlas redzēt daudzi. Līdz ar to aicinu arī Latvijas līdzjutējus atbalstīt mūsu valsts sportistus, kuri dosies trasē. Šobrīd ir zināms, ka no mūsējiem startēs Matīss Karro (MX2), Ivo Šteinbergs (MX1), brāļi Roberts (MX2) un Augusts (MX1) Justi, kuri gan pēdējā laikā ir nomocīti ar dažādām veselības likstām, kā arī savu dalību ir pieteikuši Lauris Freibergs, Niks Apfelbaums un Toms Macuks (visi MX1) un Dāvis Ivanovs (MX2). Savukārt EMX2 klasē no Latvijas sportistiem dalībai šajā pasākumā ir pieteikušies Jānis Kārkliņš un Vairis Aļeksējevs, bet Pasaules Kausa izcīņā Veterānu klasē par ieskaites punktiem cīnīsies Jānis Mironovs, Arvis Sanders un Raimonds Baltgalvis" sportisko aspektu iezīmē Salvis Freimanis.

Augstākās kvalitātes motokross divu dienu garumā

GP sacensības notiek divu dienu garumā – sestdienā MX1/MX2 kvalifikācijas braucieni, divi pusfināla braucieni EMX2 klasē un divi Pasaules kausa Veterāniem finālbraucieni, kas nozīmē, ka arī sestdienā redzēsim finālus. Svētdienā, protams, MX1/MX2 fināli, kā arī EMX2 finālbraucieni, līdz ar to viennozīmīgi var apgalvot, ka skatītājiem abas dienas būs piesātinātas ar augstvērtīgāko pasaules motokrosu.

„Visiem tie, kuri plāno ierasties uz visu nedēļas nogali, rekomendēju ierasties motocentrā jau piektdien, tādējādi nodrošinot iespēju izvietot savu kempinga vietu tuvāk trases teritorijai. Arī tiem skatītājiem, kuriem dažādu iemeslu dēļ nav iespēju ierasties uz visu nedēļas nogali, noteikti iesaku izmantot iespēju un ierasties kaut vai uz vienu sacensību dienu, jo piedāvātā programma ir izcila, lai baudītu kvalitatīvu motokrosu jau arī sestdien. Arī šogad esam raduši iespēju Latvijas invalīdiem un bērniem līdz 10 gadu vecumam apmeklēt šo pasākumu par brīvu, kā arī bērniem/jauniešiem vecumā no 11 – 14 gadiem un Latvijas pensionāriem biļešu iegādei tiek piemērotas vairāk kā 50% atlaides. Līdz ar to aicinām visus motokrosa cienītājus ierasties uz šo grandiozo pasākumu", gaidāmo notikuma programmu skaidro Freimanis.

Protams, būs arī dažādas izklaides iespējas motocentra teritorijā visu šo dienu garumā, taču par pasākumu, biļešu tirdzniecību un citām iespējām šī pasākuma sakarā, plašāk informācija pieejama www.mx1latvia.lv

Uz tikšanos „Zelta Zirgs" motocentrā 16. – 17. jūlijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV