Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

„Rallija Latgale 2011" ceļojošais kauss atgriežas pie sacensību organizatoriem

Roberts Jansons, 01.07.2011. 14:29

„Rallija Latgale" ceļojošais kauss ir atgriezies pie sacensību organizatoriem, un jau šajā nedēļas nogalē par tā izcīņu Krāslavā sacentīsies Baltijas ātrākie autorallisti. Turklāt meteorologi ziņo, ka no austrumiem turpinās ieplūst karstās gaisa masas – gaisa temperatūra Latgalē būs ap +23 grādiem; lietus vietām būšot tikai īslaicīgs.
„Rallija Latgale 2011" ceļojošais kauss atgriežas pie sacensību organizatoriem

Dalību „Rallijs Latgale 2011" pieteikušas 70 ekipāžas: 26 – N grupā, 27 – 2WD grupā, bet 17 – A grupas ieskaitē. „Esmu patīkami pārsteigts par šāgada Latgales rallija dalībnieku sastāvu – gan kvantitātes, gan kvalitātes ziņā," gandarījumu pauž Gatis Vecvagars, „Rallijs Latgale 2011" direktors. Dalībnieku sarakstu varat atrast www.autorally.lv.

„Tas būs skaistu automašīnu karnevāls. Apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt pasākumu un latgaliešu viesmīlību," norāda Jānis Naglis, Latvijas Automobiļu federācijas prezidents. „Skatītājus priecēs ne tikai skaista tehnika, bet arī rallija zvaigznes no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un pat Polijas. Šogad rallija ātrumposmi plānoti tā, lai būtu iespēja daudz kā apskatīt – Latgales ezerus un straujus pagriezienus –, nodrošinot skaistas atmiņas," rezumē Naglis.

Šogad sīvākā cīņa Latvijas rallija čempionātā (LRČ) izveidojusies N4 grupā. Pēc aizvadītajiem LRČ posmiem līderis N4 grupā ir Andis Neikšāns – viņa pārsvars pār tuvāko sekotāju ir 13 punkti. „Tā kā kopvērtējuma no septiņiem posmiem tiks ņemti vērā katra sportista seši labākie rezultāti, tad arī Latgales rallijā ir būtiski iegūt 1. vietu," uzsver Andis Neikšāns. „Esam labā situācijā, jo ir apgūta pieredze nepazīstamos posmos, piemēram, nesen startējot Karēlijā, Krievijā. Ātrs būs grupas kopvērtējuma pirmais sešinieks, īpaši sīva cīņa būs ar Jāni Vorobjovu," atklāj Neikšāns.

Pagājušajā gadā „Rallijā Latgale" tika izveidots speciāls ceļojošais kauss, ko pasniedz tam sportistam, kurš kādā no ātrumposmiem uzrādījis vislielāko vidējo braukšanas ātrumu. Pērn šo kausu ieguva Aivis Egle. „Ļoti negribas atdot kausu kādam citam. Cerams, arī šoreiz uzrādīšu labāko vidējo ātrumu un varēšu kausu paturēt mājās. Krāslavā rallijs līdz šim nav bijis, tāpēc visiem dalībniekiem tas būs sarežģīts," uzskata Egle.

Ar startu „Rallijs Latgale 2011" pēc astoņu mēnešu pārtraukuma LRČ atgriezīsies daudzkārtējais čempions Ivars Vasaraudzis. „Prieks atgriezties rallijā," kodolīgs ir Vasaraudzis, „WRC automobilis būs tas pats iepriekšējais, bet jauns būs stūrmanis – Mareks Stirna."

Jau kā tradīcija, organizējot šāda veida sacensības, ir rīkot plaša mēroga svētkus pilsētās, kurās viesojas LRČ. „Rallijs nav tikai sporta pasākums, bet gan izklaide visai ģimenei. Esam parūpējušies, lai uz Krāslavu šajā nedēļas nogalē ģimenes brauktu ar visiem bērniem," norāda Agija Galvāne, „Ajags Latvija rally club" mārketinga direktore. „Krāslavas pilsētas svētkos sestdien būs Latgales amatnieku tirdziņš, bet vakarā – salūts un koncerts ar Normundu Rutuli." Ar plašāku pasākumu programmu varat iepazīties www.rallylatgale.lv.

„Ralliju Latgale 2011" organizē „Ajags Latvija rally club". Sponsors: „Komforts". Atbalstītāji: „Vējstikli", Rīgas Brīvostas pārvalde, „Baltijas Helikopters", „Neste", „Cabas". „BGS". Lieldraugi: Eiroleģions „Ezeru zeme", Krāslavas novads, Rēzeknes novads. Informatīvais atbalsts: „Radio 101", LNT, „AutoBild", „Tavs Auto", „TVNET". Oficiālais apdrošinātājs: „Baltikums".

Foto autore Dace Janova

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV