Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Noslēgusies Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādē Jūrmalā

Ilze Āķe–Vīksne, 04.07.2011. 11:07

Sekmīgi noslēgusies Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde, kas nedēļas nogalē risinājās Jūrmalā. Pašvaldību kopvērtējumā pārliecinoši spēcīgākā izrādījās Rīgas pilsētas komanda.
Noslēgusies Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādē Jūrmalā

Sākotnēji apkopotā informācija liecina, ka 71 pašvaldību komandas konkurencē skolēni no Rīgas izcīnīja 57 zelta, 53 sudraba un 49 bronzas medaļas. Otrajā vietā ierindojās Ventspils pilsētas jauniešu komanda (18 zelta, 12 sudraba un 8 bronzas medaļas), bet trešo vietu pēc izcīnīto medaļu skaita ieņēma Liepājas komanda (11 zelta, 5 sudraba un 11 bronzas medaļas).

Ceturtā pēc izcīnīto medaļu skaita ir Jelgava, kurai seko Daugavpils un Jūrmalas jauniešu komandas.

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis atzinīgi vērtē Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes norisi: „Sacensības bija labi izdevušās, esmu gandarīts, ka Jūrmala sekmīgi iekļāvusies Olimpiskajā saimē un aplecinājusi sevi kā vietu, kur augstā līmenī var notikt kompleksas sporta sacensības ar lielu dalībnieku skaitu. Arī pašvaldību komandas bija labi sagatavotas sacensībām, un rezultāts nav izpalicis – 56 pašvaldību komandas no 71 sacensībām pieteiktās mājas atgriezušās ar medaļām. Tas ir negaidīti labs rādītājs."

Individuālos dalībnieku rezultātus var apskatīt www.zeltasmiltis.lv.

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes norisē tika iesaistīti 100 Jūrmalas skolēni, kas ar lielu atbildības sajūtu veica brīvprātīgo palīgu darbu līdzdarbojoties komandu akreditācijas procesā, kā arī sacensību norises laikā palīdzēja pašvaldību komandām organizatoriskajā darbā un brīvā laika plānošanā.

Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādi rīkoja Jūrmalas pilsētas dome un LOK ar Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu. Tās ir uz Olimpiskajiem pamatprincipiem balstītas valsts nozīmes kompleksās sporta sacensības jauniešiem vecumā no 12 līdz 18 gadiem.

Jau ziņots, ka sacensībām pieteicās 2957 dalībnieki, tai skaitā 2220 sportisti no 71 pašvaldības. Uz starta līnijas izgāja aptuveni 1500 puiši un 700 meitenes.

Vairākos sporta veidos notika cīņa ne tikai par Latvijas Jaunatnes Olimpiādes medaļām, bet vēl augstāku statusu. Vieglatlētikā, riteņbraukšanā šosejā, vingrošanā un tenisā tās bija pēdējās atlases sacensības par vietu Latvijas jaunatnes Olimpiskajā izlasē, kas jūlija beigās startēs Eiropas jaunatnes Olimpiādē Turcijā.

Pirmo reizi sacensību programmā tika iekļauti trīs sporta veidi – golfs (18 dalībnieki), pieskārienregbijs (103) un jātnieku sports (37). Vislielākais sacensību dalībnieku skaits reģistrēts vieglatlētikā (389), tai seko futbols (194), volejbols (156), cīņa (149), handbols (141) un basketbols (137). Sacensību programmā iekļauta arī airēšana (77) , badmintons (26), bokss (93), burāšana (33), džudo (56), galda teniss (53), loka šaušana (5), paukošana (38), peldēšana (81), riteņbraukšana (72), smaiļošana un kanoe airēšana (120), svarcelšana (50), šaušana (56), taekvondo (34), teniss (27), triatlons (10) un vingrošana (70)

Ārpus Jūrmalas sacensības notika sporta veidos, kam nepieciešamas specifiskas sporta bāzes: jāšanas sportā – Kleisti, BMX – Jelgava, golfā – Saliena, šaušanā – Tukums, sporta vingrošanā - Rīga, bet smaiļošanā un kanoe airēšanā – Limbaži.

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde notiek reizi divos gados. Labākie jaunie sportisti sacenšas pašvaldību komandu sastāvos olimpiskajos sporta veidos, izcīnot ceļazīmi uz Eiropas Jaunatnes olimpiādi. 1992.gadā Latvijā notika pirmās Latvijas skolu olimpiskās dienas vasaras sporta veidos.

Jaunatnes Olimpiādi atbalsta LOK ģenerālsponsori SIA „Latvijas Mobilais Telefons", a/s „Latvijas Valsts meži"; LOK sponsori „Swedbank" AS, a/s „Latvijas Gāze", un a/s „Latvijas Dzelzceļš", kā arī tūroperators „Novatours". Informatīvie atbalstītāji žurnāls „Sports" un vides reklāmu aģentūra „JCDecaux".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV