Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Noslēdzies tautas velobrauciens „Apkārt Burtnieku ezeram"

Jānis Dreiškins, 05.07.2011. 11:59

2. jūlijā visi velo fani un aktīvās atpūtas cienītāji pulcējās Vecatē (Valmieras raj.), kur notika tradicionālais velobrauciens Latvijā "Apkārt Burtnieku ezeram". Posmā uzvaras izcīnīja Māris Bogdanovičs (Alpha Baltic/Unitymarathons) un Jeļena Dovgaļuka (Veloclub).
Noslēdzies tautas velobrauciens „Apkārt Burtnieku ezeram"

Dalībniekiem tika piedāvātas dažādas distances: vienātruma velosipēdiem – 12 km; Vichy maratona distance – 65km, pusmaratona distance – 48 km, kā arī bērnu distances. Tautas velobraucienam „Apkārt Burtnieku ezeram" bija reģistrējušies 548 dalībnieki.

VICHY maratona distancē pirmo vietu vīriešu konkurencē ieguva Māris Bogdanovičs (Alpha Baltic/Unitymarathons), bet sieviešu konkurencē - Jeļena Dovgaļuka (Veloclub). Otrajā vietā vīriešu konkurencē ierindojās Normunds Zviedris (ZZK), bet trešajā Raivis Zīmelis (TREK – PHILIPS - SPORT2000). Savukārt no sievietēm otrā bija Madara Fūrmane (PĒDU NAV), bet trešā finišēja Lija Laizāne (Rīgas jaunatne).
M. Bogdanovičs distanci pieveica 1 stundā 46 minūtēs un 31 sekundēs, savukārt Dovgaļuka finišēja pēc 2 stundām 10 minūtēm un 45 sekundēm.

Tautas velobrauciena pusmaratona distancē pirmo vietu vīriešu konkurencē ieguva Henrijs Vimba (Valmieras piens), bet sieviešu konkurencē – Kristīne Šulce – Grante (www.kartigais.lv). Vienātruma velosipēdiem 12 km distancē ātrākais bija Eduards Rēns no Ventspils.

Sacensību organizatori bija parūpējušies gan par līdzjutēju, gan par visu dalībnieku labsajūtu, pēc pievarētajiem kilometriem apkārt Burtnieku ezeram, sacensību dalībniekiem bija iespēja mieloties ar tradicionālo zivju zupu un gardo auzu pārslu putru. Līdzjutējiem un bērniem, gaidot dalībniekus finišā, bija iespēja noskatīties leļļu teātra izrādi Pauks un Šmauks. Tāpat visi sacensību dalībnieki piedalījās loterijas izlozē, kurā bija iespēja laimēt daudz un dažādas balvas.

Vērtīgas balvas sacensību uzvarētājiem sarūpēja Burtnieku novada pašvaldības sporta dzīves koordinators Igors Korņējevs.

Sacensības organizēja viens no vadošajiem tautas sporta pasākumu rīkotājiem Latvijā kompānija Sportlat sadarbībā ar Burtnieku novada pašvaldību.

Pilnus sacensību dalībnieku rezultātus, video un bildes ir iespējams aplūkot http://www.velomaratoni.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV