Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

„Saulkrastu kokteilī" pludmales volejbolā startēs 22 dueti

Renārs Buivids, 07.07.2011. 11:21

„Saulkrastu kokteiļa" ietvaros notiekošā „Knauf Baltic Open" pludmales volejbolā, kas notiks 8. un 9. jūlijā Saulkrastu sporta un atpūtes centrā „Koklītes", startēs 22 dueti, ieskaitot pārstāvjus no Igaunijas un Lietuvas. Noteikti pamatturnīra dalībnieki un „Wild Card" īpašnieki.
„Saulkrastu kokteilī" pludmales volejbolā startēs 22 dueti

Pamatturnīra deviņi dueti tika noteikti, ņemot vērā Latvijas rangā izcīnītos punktus. Līdz ar to 16 pamatturnīra duetu pulkā iekļuva (ranga secībā) – Arnis Tunte/Edgars Točs, Raimonds Vilmanis/Kaspars Salmiņš, Armands Āboliņš/Haralds Regža, Ingars Ivanovs/Artūrs Kiseļevs, Romāns Saušs/Kristiāns Marnics, Ģirts Glāzers/Jānis Rudzītis, Jānis Sakniņš/Toms Benjavs, Vents Graudiņš/Jānis Graudiņš, Mārtiņs Jansons/Ralfs Ozoliņš.

Tradicionāli „Wild card" startam pamatturnīrā saņēma Igaunijas un Lietuvas pieteiktie spēcīgākie dueti – Karels Kaiss/Kristiāns Kaiss un Arturs Bekis/Roks Kondrats, kā arī 2010. gada čempionu – Toma Šmēdiņa un Andra Krūmiņa pārstāvētie pāri. Ņemot vērā, ka uzvarētāji šogad startēs atsevišķi, tad bez kvalifikācijas sacensībām pamatturnīra 16 duetu pulkā iekļauti gan Toms Šmēdiņš/Artis Caics, gan Andris Krūmiņš/Toms Vanags.

Atlikušie deviņi dueti piektdien plkst. 10 Saulkrastu „Koklītēs" uzsāks cīņu par trijām vietām pamatturnīrā. Iespējams, ka pretendentu būs vairāk, jo dalībai kvalifikācijas turnīrā iespējams reģistrēties vēl stundu pirms sacensību sākuma. Pamatturnīra 16 pāri pēc divmīnusu sistēmas mačus sāks piektdien plkst. 15, bet turpinās – sestdien plkst. 10. Tradicionāli izšķirošās spēles par 1. un 3. vietu no plkst. 21 starmešu gaismās „Koklītēs", dziedātājas Samantas Tīnas un dīdžeju mūzikas pavadījumā.

„Knauf Baltic Open" tiks izspēlēts 1500 eiro liels balvu fonds, no kura naudas prēmijas saņems seši labākie dueti. Finālcīņu laikā notiks arī „Škoda" servju konkurss.

Kvalifikācijas turnīra dalībnieki: Mārtiņš Dauburs/Uģis Puķītis, Gints Antoms/Dāvis Nātriņš, Klāvs Zaļkalns/Lauris Iecelnieks, Aleksandrs Solovejs/Jānis Straume, Austris Štāls/Ringolds Štāls, Rihards Finsters/Staņislavs Hatiņecs, Aivars Petruševics/Kristaps Lisovskis, Kristaps Skalbers/Ralfs Kļaviņš, Gints Sedols/Mārtiņš Grundmanis.

„Saulkrastu kokteiļa" vēsturē par pirmajiem čempioniem 1995.gadā kļuva Uģis Krastiņš un Aivis Eida, bet turnīru turpinājumā uzvarētāju laurus plūkuši vairums pašreiz slavenāko mūsu valsts pludmales volejbolistu – Jānis Grīnbergs, Toms Šmēdiņš, Ruslans Sorokins, Andris Krūmiņš, Austris Štāls, Jānis Šmēdiņš, Kristiāns Marnics. 2001. gadā vienīgo reizi „Saulkrastu kokteilī" triumfēja lietuvieši – Henriks Čivass un Tads Donela. Saulkrastos kopumā pa sešām reizēm par čempioniem kļuvuši Krūmiņš un Grīnbergs.

"Saulkrastu kokteiļa" pludmales volejbola visi čempioni:

1995. Uģis Krastiņš/Aivis Eida
1996. Andris Krūmiņš/Ilgvars Ozoliņš
1997. Ringolds Štāls/Andris Treijs
1997. Jānis Grīnbergs/Juris Gendelis
1998. Jānis Grīnbergs/Tarass Tabačuks
1999. Jānis Grīnbergs/Andris Krūmiņš
2000. Jānis Grīnbergs/Andris Krūmiņš
2001. Henriks Čivass/Tads Donela (Lietuva)
2002. Klāvs Zaļkalns/Edgars Sebežs
2003. Andris Krūmiņš/Ruslans Sorokins
2004. Jānis Grīnbergs/Armīns Vensbergs
2005. Andris Krūmiņš/Ruslans Sorokins
2006. Toms Šmēdiņš/Jānis Šmēdiņš
2007. Jānis Grīnbergs/Austris Štāls
2008. Jānis Šmēdiņš/Kristiāns Marnics
2010. Toms Šmēdiņš/Andris Krūmiņš

Foto: 2010. gada čempioni Toms Šmēdiņš (pa kreisi) un Andris Krūmiņš (no labās) nodod ceļojošu kausu „Saulkrastu kokteiļa" organizatoram Andrim Vanagam

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV