Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

BMX svētki Avotos

Kristaps Matisons, 12.07.2011. 14:08

16. un 17.jūlijā atpūtas kompleksā "Avoti" pie Valmieras norisināsies starptautiskas BMX sacensības, kur piedalīsies Olimpiskais BMX čempions Māris Šrombergs un visi labākie Latvijas sportisti, kas cīnīsies par kvalifikācijas punktiem Olimpiskajām spēlēm. Sestdien, 16.jūlijā notiks "SCO Centrs BMX velotrases 10 gadu jubijelas sacensības", bet svētdien, 17.jūlijā - "Latvijas Grand Prix 3. posms".

SCO Centrs BMX velotrase tika izveidota 2001. gadā un dažus gadus vēlāk ieguva Nacionālās sporta bāzes statusu. Trase bijusi un ir treniņu bāze ne tikai desmitiem jauniešu, bet arī Latvijas BMX olimpiešiem: Mārim Štrombergam, Ivo Lakučam un Artūram Matisonam. Desmit gadu gaitā velotrase gājusi laikam līdzi - veiktas piecas lielas pārbūves.

Šogad ar Eiropas struktūrfondu atbalstu, uzcelts Austrumeiropā pirmais BMX superkrosa starta kalns. Tā ir gandrīz deviņus metrus augsta starta ieskrējiena estekāde un šāda veida starta kalni tiek izmantoti visās augstākā līmeņa BMX sacensībās - Pasaules kausa posmos, Pasaules čempionātos un Olimpiskajās spēlēs. Līdz šim, lai gatavotos sacensībām pa superkrosa starta kalna estekādi, sportisti brauca uz treniņnometnēm Šveicē, bet no 16.jūlija tāds būs pieejams atpūtas kompleksā "Avoti" pie Valmieras, kad notiks svinīgā jaunā starta kalna atklāšana un SCO Centrs BMX velotrases 10 gadu jubilejas sacesības, kurās Elites un Junioru grupas vīri pirmo reizi iemēģinās jauno starta kalnu "sacensību režīmā".

Vēl 16.jūlijā paredzēta retro BMX velosipēdu un ekipējuma parāde, kurā būs iespējams apskatīt BMX velosipēdus un ekipējumu, ar kādiem brauca šī velosporta pirmsākumos. Pēc parādes retro ekipējuma īpašnieki tiek laipni aicināti ekipējumu nodot glabāšanā BMX muzejam – slavas zālei, kas atrodas līdzās velotrasei un kalpo kā Latvijas BMX vēstures un sasniegumu vizītkarte.

Svētdien, 17. jūlijā Valmierā notiks Latvijas Grand Prix. Sešu sacensību seriālā šis būs trešais posms. Latvijas labākie juniori un elites vīri sacentīsies no jaunā superkross starta kalna. Dalību sacensībās pieteikuši aptuveni 180 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Somijas.

Sacensību programma:

Sestdiena, 16. jūlijs: SCO Centrs BMX velotrases 10 gadu jubilejas sacensības
14:00 Superkrosa starta kalna atklāšana
14:20 Sacensību sākums
16:05 Pusfināli
16:20 Retro BMX velosipēdu parāde
16:40 Fināli

Svētdiena, 17. jūlijs: Latvijas Grand Prix 3. posms
12:00 Sacensību sākums
13:45 Pusfināli
14:15 Fināli

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV