Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Lūsēnu trasē zelts otro reizi sezonā Freibergam, Ivanovam, Baltgalvim, Blazēvičam

Iveta Kaminska, 13.07.2011. 10:42

Sestdien, 9. jūlijā, un svētdien, 10. jūlijā, Kārsavas novadā Mežvidos "Lūsēnu" moto trasē notika Latvijas atklātā čempionāta motokrosā sestais posms. Šoreiz īpaši sīvas cīņas izvērtās MX2 klasē, kurā uzvarēja Raivo Freibergs (CAMK Latgale), MX1 klasē atkal ātrākais Dāvis Ivanovs (MX Moduls), kvadraciklu klasē Agris Neija (CAMK Latgale), bet blakusvāģu klasē jau desmito braucienu uzvar ekipāža Arnolds Sīlis/ Gints Sīlis (K.Serģa motoklubs).
Lūsēnu trasē zelts otro reizi sezonā Freibergam, Ivanovam, Baltgalvim, Blazēvičam

Šoreiz ļoti interesantas cīņas izvērtās MX2 klasē, kur cīņa par godalgotajā vietām galvenokārt izvērtās starp Raivo Freibergu (CAMK Latgale), Andi Valtu (Motosports RT), Kārli Sabuli (Dako Ziemeļvidzeme) un Jāni Kārkliņu (K. Serģa motoklubs). Pirmajā braucienā startu izcēla Andis Valts, par ko arī saņēma speciālo balvu no organizatoriem, kuru pasniedza visiem pirmā brauciena starta uzvarētājiem, kuri pirmo līkumu sasniedza pirmie. Valtu ātri vien noķēra Freibergs un Sabulis, bet divus apļu pirms finiša arī Kārkliņš, kuram starti šajās sacensībās nebija veiksmīgi. Otrajā braucienā Freibergs no sīvākajiem konkurentiem prata atrauties jau brauciena sākumā un finišu sasniedza pirmais, šosezon izcīnot savu otro zelta medaļu. Cīņa par otro vietu izvērtās starp Kārli Sabuli un Jāni Kārkliņu, kur pēdējā līkumā 40 metrus pirms finiša Sabulis atrada iespēju Kārkliņu apsteigt pa iekšmalu un izcīnīja sudrabu.

MX1 klasē otrajā braucienā tehniskas problēmas piemeklēja klases līderi un pirmā brauciena uzvarētāju Vytautas Bučas (RODEO), līdz ar to no cīņas viņam nācās izstāties. Uzvaru otro sacensību pēc kārtas svinēja viņa sīvākais konkurents Dāvis Ivanovs (MX Moduls), otrais Dāvis Līvs (Motokurzeme), kuram šosezon tā ir pirmā sudraba medaļa, bet trešais Toms Macuks (RODEO), kuram pēc iegūtajām traumām ilgu laiku izpalika treniņi, ko uzreiz viņš izjuta trasē, jo jau pirmajos apļos tika piedzītas rokas.

Mini MX klasē trešo posmu pēc kārtas uzvarēja Raivis Levans (MK Ape), strauji tuvojoties kopvērtējuma līderim igaunim Claus Oliver Pajuri (Bucci Moto), kuram Mežvidos nācās samierināties ar sudraba medaļu, bet trešais Matīss Dābols, kas Mini MX klasē startēja pirmo reizi.

Kvadri Open klasē vairākas sacensības pēc kārtas galvenā cīņa notiek starp Agri Neiju (CAMK Latgale) un Edgaru Meņģeli (RODEO). Šoreiz Agris pierādīja, ka ļoti labi spēj izcelt abus startus un uzvarēt. Otrā brauciena laikā Edgaram saplīsa brilles un viņš saprata, ka cīnoties ar putekļiem apdzīt Neiju nebūs iespējams, tāpēc samierinājās ar otro vietu, bet trešais Arnis Rūdolfs (CAMK Latgale), kurš izcīnīja arī zeltu Kvadri Veterānu klasē.

Seniori klasē pārliecinoši uzvarēja Raimonds Baltgalvis (Saldus MK), kuram tā bija otrā zelta medaļa sezonā, tāpat kā Ivaram Blazēvičam (GAUJAS KAUSS MX Team) Veterāni klasē .

Blakusvāģi klasē ekipāžai Arnolds Sīlis/ Gints Sīlis (K.Serģa motoklubs) šis bija jau piektais augstākais goda pjedestāls šajā sezonā, bet par savu pirmo zelta medaļu šajā sezonā sevišķi priecīga bija Inese Baumane (Pīlādzis TSK), kas startē Dāmu klasē.

MX 85 klasē pieļautā kļūda pirmā brauciena pēdējā aplī līdzšinējo līderi kopvērtējumā Mārci Freimani (Suzuki Latvija) no stabilās otrās pozīcijas atsvieda uz sesto vietu braucienā. Situāciju neglāba otrajā braucienā iegūtā trešā vieta, un sacensībās Mārcim nācās samierināties tikai ar ceturto vietu. Līdz ar to kopvērtējumā viņš noslīdējis uz otro vietu. Līdera pozīciju šobrīd ieņem Kristers Drevinskis (Bieriņi), kurš abos braucienos un arī sacensībās izcīnīja otro vietu. Lūsēnu trasē pārliecinošu pārsvaru nodemonstrēja Tomass Šileika (Motosports RT), kurš kopvērtējumā ir trešais un bīstami pietuvojies saviem konkurentiem - no otrās vietas viņu šķir tikai 8 punkti, bet no līdera 14 punkti.

MX 85B klasē uzvarēja kopvērtējuma līderis Dāvis Kurmis (CAMK Latgale), kurš ar uzvaru otrajā braucienā nodrošināja sev zelta medaļu sacensībā, aiz sevis atstājot pirmā brauciena ātrāko braucēju Arnoldu Sniķeru (MX4 Dobele), kuram kopvērtējumā ar bronza medaļas ieguvēju Mežvidos Denisu Zvoriginu (CAMK Latgale) šobrīd ir vienāds punktu skaits kopvērtējumā.

MX 65 klasē lai arī Dmitrijam Goršanovam ( CAMK Latgale) šī bija "mājas trase", ātrāks tomēr izrādījās kopvērtējuma līderis Rainers Žuks (Motosports RT), kurš pārliecinoši uzvarēja abus braucienus. Bronza Kārlim Kalējam (Motosports RT). Šāds vietu sadalījums ir arī kopvērtējumā.

Iesācēji klasē goda pjedestāls tieši tāds pats kāds tas bija ceturtajā posmā Stelpē – pirmais Kristaps Kalējs (MX4 Dobele), otrais Roberts Kronbergs (Motosports RT), trešais Arvis Grīnbergs (Saldus MK). Šoreiz kārtējais neveiksmīgais posms, nu jau trešais pēc kārtas, kopvērtējumā otrajā vietā esošajam Gatim Atvaram (Bieriņi), kurš kvalifikācijā smagi krita un guva traumu, līdz ar to sacensībās viņam šoreiz nulle punktu. Otrajā braucienā nepaveicās arī pagājušā posma uzvarētājam Kalvim Skrastiņam (Dako Ziemeļvidzeme), kurš kopvērtējumā saglabā trešo vietu, jo otrā brauciena laikā motociklam gadījās tehniskas problēmas un pēc izcīnītas otrās vietas pirmajā braucienā, papildus tika iegūti tikai 9 punkti.

H14 klasē jau astoņus braucienus pēc kārtas uzvaru izcīnīja Andris Štendendenbergs (CAMK Latgale), bet šoreiz otrajā braucienā Jānis Igaunis (MX Ādaži) bija veiksmīgāks startā un arī visu braucienu mācēja prasmīgi noturēt Andri aiz sevis, kurš "mina viņam uz papēžiem". Līdz ar to sacensībās zelts Igaunim un kā līderis viņš saglabā iepriekšējo punktu pārsvaru kopvērtējumā pār Štendendenbergu, kas ir 19. Bronzu sacensībās un abos braucienos trešo vietu ieguva Nauris Miķelsons, kurš šajā klasē startē tikai no iepriekšējā posma.

H30 klasē veiksmīgs pirmais brauciens izdevās Osvaldas Zalepuga (Žemaitija), kurš prata pārspēt šo sacensību uzvarētāju Egidijus Karaliunas (Robustap), kas ir kopvērtējuma līderis un, kuram šī bija jau ceturtā uzvara posmos pēc kārtas. Otrajā braucienā Zalepuga pakrita un sacensībās viņam nācās samierināties ar ceturto vietu. Sudrabs tika Raivim Krastiņam, kurš kopvērtējumā no piektās vietas pacēlies uz trešo, bet bronzu ieguva Edijs Siliņš (GAUJAS KAUSS MX Team).

Latvijas Atklātajā klubu čempionātā Mežvidos pēc vairākiem posmiem atkal uzvarēja Motosports Racing Team, otrie CAMK Latgale, bet šoreiz tikai trešajā vietā līderi RODEO komanda.

Nākošais, septītais, Latvijas čempionāta motokrosā priekšpēdējais posms norisināsies 20. un 21. augustā, Stelpē.

Foto autors Iveta Kaminska (AutoEuro)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV