Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas Grand Prix pārliecinoši izcīna Antonio Kairoli un Kens Rokzens

Ģirts Avotiņš, 18.07.2011. 16:48

Ķeguma mototrasē "Zelta Zirgs" 16. un 17. jūlijā norisinājās Baltijā nozīmīgās motokrosa sacensības – FIM Pasaules motokrosa čempionāta 10. posms – MX1 Latvijas Grand Prix. Uz tā izcīņu bija ieradušies visi šobrīd spēcīgākie motokrosisti. Savu pārspēku Ķegumā pilnībā pierādīja abu Pasaules čempionāta klašu līderi Antonio Kairoli un Kens Rokzens no "Red Bull Teka KTM Factory Racing" – viņi uzvarot abos braucienos vēl vairāk nostiprināja savas līderu pozīcijas MX1 un MX2 klasēs.
Latvijas Grand Prix pārliecinoši izcīna Antonio Kairoli un Kens Rokzens

Piektajā UEM Eiropas motokrosa čempionāta posmā, kas Ķegumā notika paralēli pasaules čempionātam, lielu pārsteigumu visiem sagādāja igaunis Prīts Rātseps, kurš izcīnīja savu šīs sezonas labāko rezultātu – uzvaras abos braucienos. Diemžēl latviešiem neizdevās tik veiksmīgi sevi pierādīt – abu braucienu summā Jānis Kārkliņš un Vairis Aleksējevs izcīnīja attiecīgi 29. un 32. pozīciju.

Abas MX1 Latvijas GP sacensību dienas itālis Antonio Kairoli bija pārliecinoši ātrākais MX1 klases pārstāvis, pēc uzvaras kvalifikācijā un abos finālbraucienos viņš atzina, ka trasē "Zelta Zirgs" ieviestās izmaiņas viņam ir vēl vairāk palīdzējušas uzvarēt. Abos braucienos otrās vietas izcīnīja francūzis Stīvebs Frosards, kuram nācās pacīkstēties ar Vācijas GP uzvarētāju, krievu Jevgēņiju Bobriševu. Krievijas sportists, kurš ir bieži redzēts Ķeguma trasē atzina, ka salīdzinoši nelielās izmaiņas trasē viņam ir traucējušas atkārtot Vācijā sasniegto rezultātu. Pie čempionāta punktiem savā zemē vienīgi izdevās tikt Ivo Šteinbergam, kurš braucienos finišēja 19. un 20. vietā, kas braucienu summā tam deva 23. vietu. Lauris Freibergs un Niks Apfelbaums izcīnīja 25. un 28. vietu, bet Augusts Justs pēc izstāšanās kvalifikācijas braucienā tā arī uz starta vairs veselības problēmu dēļ neparādījās.

MX2 klasē Ķegumā dominēja vācietis Kens Rokzens, taču otrajā braucienā viņam līdera pozīcijas neizdevās izcīnīt jau startā – piecus apļus šī brauciena vadībā atradās Rokzena komandas biedrs Džefrijs Herlings, kurš pirmā brauciena startā piedzīvoja kritienu, taču brauciena laikā spēja atgūt zaudēto un finišēt trešajā vietā aiz angļa Tomija Sīrla. Otrajā braucienā Herlings un Sīrls finišēja apgrieztā secībā. Latviešu ātrākajam MX2 klases dalībniekam Matīsam Karro pirmajā braucienā izdevās izcīnīt 15. vietu, jo startā Herlings nokrita tieši priekšā Karro, kas bija par iemeslu arī latviešu sportista kritienam. Otrais brauciens Karro izdevās daudz labāks – viņš visu braucienu atradās pirmajā desmitniekā un finišēja 9. vietā, kas ir Karro labākais rezultāts šosezon. Abu braucienu summa Matīss Karro izcīnīja 10. vietu. Roberts Justs abu braucienu summā tika atzīts par 25. labāko, bet Dāvi Ivanovu sacensībās mājas trasē vajāja dažādas tehniskās problēmas, kas neļāva tam sasniegt neviena brauciena finišu.

Atgādināsim, ka pirmajā sacensību dienā par patīkamu pārsteigumu Latvijas līdzjutējiem parūpējās Raimonds Baltgalvis, kurš Veterānu Pasaules kausa izcīņā finišēja piektajā vietā.

Viens no nozīmīgākajiem sporta pasākumiem Latvijā - MX1 Latvijas Grand Prix notikq, pateicoties Latvijas Republikas valdības atbalstam, kas finansēja GP licences apmaksu.

Sīkāku informāciju par MX1 Latvijas Grand Prix un motocentru Zelta Zirgs iespējams atrast šo sacensību mājas lapā www.mx1latvia.lv, bet plašāku informāciju par Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionātu iespējams atrast Pasaules čempionāta oficiālajā mājas lapā www.motocrossmx1.com.

Foto autors: Masimo Zanzani motocrossmx1.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV