Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Svētdien Mūsā folkreisa reģionu cīņa

Viesturs Saukāns, 21.07.2011. 12:29

Svētdien, 24. jūlijā, pl.11:30 sporta kompleksā Mūsa, pie Bauskas, norisināsies LAF Folkreisa Zemgales kausa un Latgales kausa otrais posms. Cīņā dosies arī autokrosa klases braucēji, spēkojoties par Mūsas kausa punktiem un balvām. Tāpat izrādi papildinās amatieru autokrosa dalībnieki.
Svētdien Mūsā folkreisa reģionu cīņa

Folkreisa dalībnieki jau atkal gatavojas startam, par spīti tam, ka vēl tikai pagājušajā sestdienā tika aizvadīts centrālā seriāla – Vasaras kausa – posms Vecpilī. Bauskas cīņām Latgales un Zemgales reģionu ieskaitē pieteikušies 20 dalībnieki, turklāt šajās dienās vēl vismaz pieci sportisti darīs visu, lai paspētu sagatavot tehniku svētdienas startam. Tas nozīmē, ka cīņa jau atkal būs aizraujoša.

Galvenie folkreisa klases favorīti, šķiet, būs Vasaras kausa līderis Raivis Riekstiņš (Turkalne, Štīm Rally Team), rīdzinieks Ivars Kerns, cēsinieks Rūdolfs Bogens, Mareks Dainis (Jūdaži, FlyZone/Folkreisa Fabrika), Mārtiņš Starks (Rīga) un citi. Dalībnieku sastāvs ir ļoti īpatnējs, jo pieteiktie sportisti ir spēkos ļoti līdzīgi.

Gan Zemgales, gan Latgales reģionu ieskaitē aizvadīts viens posms – pirms dažām nedēļām turpat Mūsā. Šī būs pēdējā abu reģionu tikšanās kopīgā sacīkstē – nākamie posmi notiks pēc atšķirīga kalendāra. Pirmajā Mūsas posmā uzvaru aizraujošā cīņā guva jelgavnieks Artūrs Bāriņš (SK Vecpils), aiz sevis atstājot Kernu un citu jelgavnieku Renāru Ēķi (Autocross.lv Folkreisa komanda). Pašlaik no šīs kompānijas pieteicies vienīgi Kerns, savukārt nav izslēgta Ēķa parādīšanās dalībnieku sarakstā un, attiecīgi, trasē.

Interesanti, ka šai sacīkstei pieteikušās uzreiz trīs aizmugures piedziņas mašīnas – Kerns un Ermīns Vācietis trasē izvedīs BMW automašīnas, savukārt Edgars Paculs gatavs startēt ar gana spēcīgu VAZ 2105 automašīnu. Aizmugures piedziņas klase (Klasika) ir gaidīts viesis folkreisā – pie kupla šīs klases pārstāvju skaita tiks veidota atsevišķa ieskaite.

Mūsā tiks aizvadītas arī folkreisa junioru cīņas: pašlaik pieteikušies trīs juniori – Ivo Gabrāns (Sigulda, Kavita V), Rūdolfs Bogens un Evija Vītola (Carnikava, Autocross.lv Folkreisa komanda). Iespējamā Renāra Ēķa parādīšanās uz starta var sajaukt šīs trijotnes kārtis.

Autokrosa klases cīņām pieteikušies pieci dalībnieki, taču arī šajā gadījumā gaidāmi papildinājumi. Lai arī pieteikumu termiņš noslēdzās trešdien, rīkotāji ir piekāpīgāki pieteikšanās ziņā, jo gan folkreisa, gan autokrosa braucēji aizvadīja sacīkstes tikai pirms nedēļas, kas ir ļoti saspringts grafiks.

No krosa braucējiem favorīts ir Jānis Vanags ar Toyota MR2 automašīnu, kurš uzvarēja Mūsas kausa pirmajā posmā. Tomēr bijušā Latvijas 1600 klases čempiona Edgara Galvanovska pieteikšanās var sajaukt līdera kārtis, tāpat šobrīd grūti nojaušams Intara Krēvica un Induļa Ločmeļa spēku samērs – līdz šim viņi nav bijuši regulāro krosa dalībnieku pulkā. Krēvicam šī būs atgriešanās krosā pēc vairāku gadu pārtraukuma – viņš savulaik aizvadīja cīņas Latvijas čempionātā. Krosā noteikti spēcīgs būs progresējošais Ritvars Zobens, kuram nepaveicās pirmajā Mūsas kausa posmā.

Amatieru autokrosa šovs būs interesants gan daudzo dalībnieku ziņā, gan arī tāpēc, ka trasē būs iespēja redzēt ne tikai salonautomašīnas, bet arī bagijus.

Informācija un dalībnieku saraksti: www.autocross.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV