Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas rallijkrosa komanda uzvar NEZ pirmajā posmā, šonedēļ NEZ sacīkste Rīgā

Viesturs Saukāns, 25.07.2011. 14:12

Lietuvā, Vilkiču trasē aizvadīts Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta pirmais posms, kurā valstu vērtējumā uzvaru sasniegusi Latvijas komanda. Desmit Latvijas sportisti četrās klasēs individuāli izcīnījuši piecas godalgas. Reinis Nitišs uzvarēja, bet viņam sekoja Jānis Berķis un Mārtiņš Porietis NEZ 2000 klasē, Reinis Safonovs bija otrais NEZ 1600 klasē, bet Ilgonis Krūmiņš guva otro vietu NEZ Open klasē. Otrais NEZ rallijkrosa čempionāta posms ar daudzu valstu dalībnieku piedalīšanos notiks šajā nedēļas nogalē Rīgā, Biķernieku rallijkrosa trasē. Cīņai pieteikti jau vairāk nekā 60 dalībnieki.
Latvijas rallijkrosa komanda uzvar NEZ pirmajā posmā, šonedēļ NEZ sacīkste Rīgā

Individuāli latvieši sagrāva konkurentus NEZ 2000 klasē, gūstot piecas vietas pirmajā sešiniekā. Uzvara Reinim Nitišam, sekoja Jānis Berķis, Mārtiņš Porietis, norvēģis Eriks Svartiass, Uģis Pauriņš un Māris Ločmelis. NEZ 1600 klasē 15 dalībnieku konkurencē Reinis Safonovs, būdams ātrāks, tomēr finālā netika garām lietuvietim Vaidam Navickam, un guva otro vietu. Trešais – dānis Sorens Mortensens.

NEZ Open klasē aiz uzvarētāja norvēģa Olas Froshauga otro vietu guva Ilgonis Krūmiņš, bet trešais – norvēģis Egils Iversens. Andris Maševskis piektajā vietā no septiņiem dalībniekiem. 4WD klasē Aldis Zēbergs dienas vidū piedzīvoja ātrumkārbas defektu. Uzvaru guva norvēģiete Kamila Antonsena, lai gan brauciena laikā viņai tika parādīts melnais karogs par it kā Kazimiera Gudžjūna sagriešanu pirmajā aplī. Antonsena karogu ignorēja, pabeidzot braucienu, bet vēlāk pusotru stundu garā protestu cīņā atguva pelnīto uzvaru. Aiz viņas igauņi Stens Oja un Helmets Palms.

NEZ rallijkrosa otrais posms šajā nedēļas nogalē notiks Biķernieku trasē. Uz Latviju dodas viesi no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Somijas, Dānijas un Norvēģijas, lai turpinātu cīņu četru posmu seriālā.

Pērn NEZ rallijkrosa čempionāta posms Rīgā bija aizraujoša sacīkste, līdzjutējiem bija iespējas redzēt gan kontaktcīņas un pozīciju dalīšanas, gan sadursmes un avārijas. Spriežot pēc dalībnieku sastāva, kas pieteicies Latvijas posmam šogad, sacīkste būs vēl interesantāka un principiālāka. Rīgā uz starta stāsies ne tikai NEZ salonautomašīnu klases 1600, 2000, Open un 4WD, bet arī trīs kroskartu kategorijas – CK 125, CK 250, CK 650. Vienā no tām – CK 125 – lieliskas izredzes uzvarēt ir arī Latvijas sportistiem. Paralēli starptautiskajām cīņām Biķerniekos spēkosies arī Latvijas Bērnu čempionāta Beta bagijiem sportisti.

Foto: NEZ 4WD uzvarētāja Kamilla Antonsena pošas uz otro posmu Rīgā, (c) Valds Čičinsks

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV