Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Čempionu titulu izcīna „Skonto" FC

Kaspars Lakševics, 26.07.2011. 10:47

Aizvadītās nedēļas nogalē noslēdzās Latvijas čempionāts pludmales futbolā. Titulu, tikai par diviem punktiem apsteidzot tuvākos sekotājus un pērnā gada čempionus „Dinamo Lat", ieguva „Skonto" FC futbolisti. Bronzas medaļas izcīnīja „Kreiss" vienība.

Kopumā šī gada čempionātā piedalījās desmit komandas. Lai arī noslēguma tabulā tās izkārtojušās trijos slāņos – četras līdervienības, četras vidusmēra un divi pastarīši – tomēr arī tabulas lejasgala komandām meistarības netrūka. Tā, piemēram, sacensības pirmspēdējā vietā noslēgusī „TUC/FTA" vienība otrajā posmā pamanījās ar 11:4 pārspēt „Kreiss", bet pēdējās vietas „īpašnieki" FC „Fan" ceturtajā posmā tikai pēcspēles sitienu sērijā piekāpās „Dinamo Lat".

Pirms pēdējiem diviem posmiem, kas sestdien un svētdien notika labiekārtotā smilšu futbola laukumā Dzintaru pludmalē, uz čempionu titulu reāli pretendēja četras komandas, bet uz medaļām pat piecas. Nedaudz labākās „starta" pozīcijās bija „Skonto" FC, kas par diviem punktiem apsteidza „Dinamo Lat", par trim „Kreiss", bet par četriem – RTU. Vēl nedaudz tālāk – par deviņiem punktiem – atpalika VBFK.

Lielā mērā vietu sadalījums izšķīrās nosaukto komandu savstarpējās spēlēs, tiesa – ar izņēmumiem. Tā, piemēram, RTU sestdien ar 4:5 pēcspēles sitienu sērijā piekāpās Ventspils „Hondai", turklāt šajā mačā trešo dzelteno kartiņu nopelnīja vienības līderis Gatis Rožkalns, kam līdz ar to bija jāizlaiž ļoti svarīgā čempionāta spēle pret „Skonto" FC. Tāpat pret vēlākajiem čempioniem „studentiem" nevarēja palīdzēt neviens no trim vārtsargiem, līdz ar to pēdējā robeža tika uzticēta vienības trenerim Vadimam Arakčejevam, kurš, cita starpā, ar pienākumiem tika galā itin labi, taču jau 18.minīutē, rezultātam tobrīd esot tikai 0:1, nopelnīja otro dzelteno kartiņu mačā un tika noraidīts no laukuma. Mazākumā RTU ielaida divus vārtus, un spēles liktenis līdz ar to bija izšķirts. Uzvarai 5:2 pēdējā mačā pret FC „Fan" vairs nebija nekādas nozīmes ...

Divus RTU klupienus neprata izmantot VBFK, kas četrās nedēļas nogales spēlēs ieguva tikai trīs punktus, tos pašus par tehnisko uzvaru par FC „Raita/Joma-sport". Zaudējumi tika piedzīvoti mačos ar „Skonto"FC (2:8), „Honda" (4:5) un „Jaunais dinamietis" (3:8). Starp citu, arī spēlē pret FC „Raita/Joma-sport" VBFK piedzīvoja zaudējumu (0:5), taču pretinieku rindās spēlēja nepieteikts spēlētājs, un VBFK, likumsakarīgi, pieteica protestu, kas tika apmierināts.

Pēc tam, kad „Skonto" FC svētdienas pirmajā spēlē ar 6:1 pārspēja RTU, vēlākajiem čempioniem atlika vairs tikai uzvarēt „Jauno dinamieti", un viņi kļūtu pretiniekiem neaizsniedzami. Tā arī notika – 5:2 „Skonto" FC uzvara un čempionu tituls jau pirmajā komandas (ne kluba) pastāvēšanas gadā!

Līdz ar to galvenā intriga bija atlikusi vairs tikai cīņā par otro vietu. Toties kāda – savā starpā tikās abas sudraba medaļu pretendentes „Dinamo Lat" un „Kreiss". Līdz otrās trešdaļas beigām laukumā ritēja līderu cienīga spēkošanās, pēc spēlētām 24 minūtēm tablo vēstīja 4:3 par labu „Dinamo Lat". Diemžēl pēdējam periodam „Kreiss" vīriem pulvera nepietika – trīs zaudēti vārti un 3:7. Bet „Dinamo Lat" varēja līksmot par izcīnīto otro vietu.

Intriģējoši un interesanti norisinājās arī cīņa par labākā bombardiera titulu. „Skonto" FC pēdējā spēlē pret „Jauno dinamieti" Mihails Busels atzīmējās ar „hat trick", čempionātu noslēdzot ar 33 precīziem sitieniem. Uz to brīdi no viņa par vieniem vārtiem atpalika „Kreiss" uzbrukuma līderis Dmitrijs Jakovļevs, bet par diviem „Dinamo Lat" labākais vārtu guvējs Nikolajs Kočerigins. Abu komandu savstarpējā spēlē gan D.Jakovļevs, gan N.Kočerigins guva pa vieniem vārtiem, līdz ar to čempionāta labākā snaipera tituls noskaidrojās neklātienes cīņā. Vispirms „Kreiss" ar 7:3 pārspēja FC „Raita/Joma-Sport", bet D.Jakovļevs šajā mačā guva trīs vārtus, uz to brīdi ar 36 panākumiem izvirzoties pirmajā vietā, bet nedaudz vēlāk N.Kočerigins „TUC/FTA" (10:4) vārtos „sabēra" sešas bumbas, beigu beigās D.Jakovļevu apsteidzot par diviem vārtiem, bet M.Buselu – par pieciem.

Latvijas pludmales futbola čempionātu rīkoja Futbola turnīru asociācija (FTA). Līdzīgi kā pērn, arī šovasar čempionāts notika pēc t.s. sabraukuma posmu principa. Vienā posmā katrai komandai bija jāaizvada pa divām spēlēm.

Tagad komandām iespēja divas nedēļas atpūsties, sadziedēt savainojumus, bet 6. un 7.augustā tās atkal satiksies, šoreiz Latvijas kausa izcīņā, kas notiks Ventspils zilā karoga pludmalē, pilsētas svētku ietvaros.

Visiem spēlētājiem gan tik ilga atelpa nesanāks, jo labākie ir „iesaukti" Latvijas izlasē, kas 28. un 29.jūlijā piedalīsies starptautiskajā „Jaunā viļņa" kausa izcīņā pludmales futbolā. Bez mūsu valstsvienības šajā turnīrā piedalīsies arī Baltkrievijas, Kaļiņingradas un Lietuvas klubu izlases. Komandu sastāvus un spēļu kalendāru meklējiet http://www.fta.lv/newwave/.

Vairāk informācijas meklējiet turnīra mājas lapā: http://fta.lv/beach/.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV