Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

LMT rallija komandai šonedēļ atbildīgs starts pasaules čempionātā

Normunds Avotiņš, 26.07.2011. 10:49

„Latvijas Mobilā Telefona" rallija komanda šonedēļ devusies uz Somiju, kur no 28. līdz 30. jūlijam notiks viens no iecienītākajiem pasaules čempionāta autorallijā (WRC) posmiem – „Neste Oil Rally Finland". Ātrajā un augstu meistarību prasošajā sacīkstē startēs Andis Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkalu. Pirmdien, 25. jūlijā „LMT" rallija komandas ekipāžā veiksmīgi izgāja administratīvo un tehnisko komisiju. Oranžbaltajam „Mitsubishi Lancer Evo X" piešķirts 60. starta numurs.
LMT rallija komandai šonedēļ atbildīgs starts pasaules čempionātā

„Šī mums būs īpaša sacīkste," uzsver ekipāžas pilots Andis Neikšāns, „pirmo reizi startēsim WRC posmā, kur N4 klases automašīnu konkurence jeb PWRC nošķirta no tehniski spēcīgākajām R4 un S2000 klases automašīnām. Tas dod papildus stimulu un motivāciju. Pagājušajā gadā mēs bijām vienā klasē ar S2000 klases automobiļiem, kuriem ar N4 automašīnu tīri objektīvi grūti stāties pretim." Vienlaikus Andis norāda, ka vietas starta sarakstā pirms LMT ekipāžas tik un tā ieņems t.s. prioritārie braucēji, proti, tādi, kas startē visos pasaules čempionāta posmos, kuros paredzēta attiecīgās klases ieskaite.

„Pēc administratīvās komisijas esam noskaņoti ļoti optimistiski," uzsver ekipāžas stūrmanis Pēteris Dzirkals, „mums būs jācīnās ar tehniski līdzvērtīgiem pretiniekiem, un mūsu auto pirms Somijas tika pilnībā pārjaukts, tāpēc ir ideālā kārtībā!" Tomēr „LMT" rallija komandas stūrmanis atzīst, ka rallijs būs ļoti saspringts un garš: „Somijas rallijs ir trīsreiz garāks par jebkuru Latvijas ralliju. Trases pierakstam vien atvēlētas trīs dienas." Papildus izaicinājums ir Somijas rallija dramatiskais reljefs. A. Neikšāns: „Latvijā visa braukšana vairāk notiek vienā plaknē – pa labi, pa kreisi utt. Somijā klāt nāk vēl viena dimensija – uz augšu un uz leju."

Vislielākais pārbaudījums dalībniekiem paredzams piektdien, kad pēc gandrīz 150 ātrumposmos veiktiem kilometriem rallija dalībniekiem būs pieejams tikai 15 minūšu garš attālinātais serviss. „Iedomājieties– tas ir viena Latvijas rallija kopējais garums, pēc kura automašīnām nedrīkstēs mainīt nekādas rezerves daļas, izņemot salonā līdzpaņemtās un, protams, riepas. Mehāniķi „remote service" ierodas tikai ar instrumentiem," saka Andis Neikšāns.

Ekipāžas startu pasaules čempionāta posmā atbalsta arī komandas ģenerālsponsors „Latvijas Mobilais Telefons". „Tā jau ir gandrīz tradīcija, ka vismaz viena „LMT" rallija komandas ekipāža dodas uz Somijas ralliju. Tā ir iespēja parādīt sevi augstākās klases sacīkstēs, un, kā mēdz teikt, „neizkrist" no pasaules aprites," uzsver „Latvijas Mobilā Telefona" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Dace Vētra. „Komandai ir noteikts sportiskās attīstības plāns, un „Neste Oil" ralliju mēs varam uzskatīt arī par ļoti nopietnu treniņu."

Vairāk par „LMT" rallija komandas plāniem un noskaņojumu pirms Somijas rallija skatieties Dz. Rudzīša video:

Karstāko informāciju par komandas gaitām un rallija rezultātiem no „Neste Oil Rally Finland" saņems SMS/MMS servisa „LMT rally" abonenti savos mobilajos tālruņos. Šim bezmaksas pakalpojumam var pietiekties komandas mājaslapā www.neiksans.lv. Informācija par mūsu ekipāžas sekmēm būs pieejama arī pašā mājas lapā kā arī komandas Twitter kontā.

„Neste Oil Rally Finland" sāksies ar speciālo ātrumposmu ceturtdienas vakarā un noslēgies sestdien. Ar sacensību trasi, starta sarakstu un norisi iespējams iepazīties rallija oficiālajā mājaslapā www.nesteoilrallyfinland.fi vai pasaules čempionāta mājaslapā www.wrc.com.

Komandas ģenerālsponsors kopš 2004. gada ir Latvijas Mobilais Telefons. Sponsori ir LEC un Samsung Electronics Baltic, atbalstītāji – Neste Latvija, Inter-Riga, SHARP. Tehnisko nodrošinājumu sniedz Neiksans Rally Sport, ASRT, Samsonas transmission un ProRacing.

Foto: „LMT" rallija komanda, (c) Jānis Avotiņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV