Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Tuvojas šogad vienīgas starptautiskās MTB riteņbraukšanas sacensības Latvijā

Daina Saliņa, 29.07.2011. 15:15

Jau 21. augustā Dzintaru pludmalē startēs šogad Latvijā vienīgās starptautiskās kalnu divriteņu sacensības. Vienlaikus tās ir arī vienīgās MTB sacensības Rietumeiropā, kurām starta/finiša zona ir pludmalē. Vēl var pagūt reģistrēties.
Tuvojas šogad vienīgas starptautiskās MTB riteņbraukšanas sacensības Latvijā

Panadol MTB maratonā velosporta entuziasti varēs izmēģināt spēkus kādā no trīs distancēm. Sporta klasē būs jāpārvar 90 km posms; tie, kuriem MTB ir hobijs, varēs startēt gan 40 km distancē, mazie aktīvisti (līdz 12 gadu vecumam) varēs doties Maxima Favorit bērnu braucienā.

Tieši 90 km distance ir iekļauta Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) XCM starptautiskā kalendāra 2.klasē. Tas nozīmē, ka sportisti saņems UCI ranga punktus un katru posmu novēros UCI komisārs.

Atsevišķiem braucējiem, kas dosies 90 km posmā, tiks piestiprinātas GPS izsekošanas sistēmas, lai uz īpašajiem ekrāniem, kas būs izvietoti sacensību norises vieta, varētu sekot līdzi līderiem.

Jau tagad savu dalību ir apstiprinājis viens no labākajiem Eiropas MTB riteņbraucējiem Nikolas Vermeulens (Nicolas Vermeulen), kas ir pieckārtējs Beļģijas maratona čempions (divas reizes U23 un trīs reizes Elite vecuma grupā). Pašreiz XC UCI kopvērtējumā N. Vermeulens ieņem 118. vietu, bet XCM UCI kopvērtējumā 41. vietu.

Īpaši domāts par dalībnieku drošību un ērtībām

Gatavojot Panadol MTB maratona trases, īpaša uzmanība pievērsta dalībnieku drošībai. Arī šoreiz īpaši piedomāts pie trašu marķēšanas. Jau savlaicīgi pirms bīstamā trases posma tiks izvietotas brīdinošās zīmes. Tāpat bīstamajos trases posmos atradīsies brīvprātīgie, kas signalizēs gan ar karodziņiem, gan ar svilpi par tuvošanos riska zonām.

Par dalībnieku drošību rūpēsies valsts un Jūrmalas pašvaldības policija, 120 brīvprātīgie izskaidros, kā nokļūt līdz savām dzīvesvietām jūrmalniekiem, kas dzīvo norobežotajos posms, par riteņbraucēju un līdzjutēju veselību rūpēsies medicīnas brigādes, trasē dalībniekus pavadīs īpaši motocikli.

Panadol MTB maratona dalībniekiem būs nodrošināti dzirdināšanas un ēdināšanas punkti, kur būs pieejami gan augļi, gan uzkodas, gan sporta dzērieni. Turklāt visos šajos posmos būs arī tehniskais serviss. Tāpat Panadol MTB maratona 90 km un 40 km trasēs būs īpašs autobuss, kas sagurušos dalībniekus nogādās līdz finišam.

Panadol MTB maratons – lieliska izklaide visai ģimenei

Piedalīšanos Panadol MTB maratonā varēs lieliski apvienot ar ģimenes atpūtu pludmalē. Sacensību vietā bērniem tiks nodrošinātas piepūšamās atrakcijas, bet par muzikālo baudījumu rūpēsies dīdžeji.

Savukārt 40 km distancē arī tie, kas nekāps uz goda pjedestāla varēs pretendēt uz naudas balvām. 40 km distancē dalībnieks, kurš finišēs kā 100., 200., 300., 400., 500., 600., 700., 800., 900. vai 1000., saņems garantētu naudas balvu 100 eiro.

Iepriekšēja reģistrācija sacensībām līdz 18. augusta pulksten 18:00.

Online reģistrācija iespējama mājas lapā www.maratoni.lv, izmantojot http://ib.swedbank.lv norēķinu formu (Swedbank klientiem, kuri pieslēguši internetbankas norēķinu pakalpojumus) vai kredītkaršu un debetkaršu norēķinu internetā (Visa, MasterCard, Visa Electron, Maestro).

No 7. jūlija reģistrēties maratonam būs iespējams arī veikalu tīkla Fans veikalos visā Latvijā un t/c Spice.

Dalības maksa

Aicinām maratonam reģistrēties savlaicīgi! Reģistrējoties līdz 31. jūlijam, dalība 40 km distancē maksā tikai 8 LVL, bet 90 km distancē - 12 LVL. Pateicoties Maxima Favorit atbalstam, bērni līdz 12 gadu vecumam Panadol MTB maratonā, ja tiks piereģistrēti līdz sacensību dienai, varēs piedalīties bez maksas.

Plašāka informācija www.maratoni.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV