Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Biķernieku trases 45. gadskārta tiks atzīmēta ar auto, moto un seno spēkratu sacensībām

Ieva Bērziņa, 29.07.2011. 16:09

Biķernieku trases 45. gadskārta tiks atzīmēta ar vērienīgām auto, moto un seno spēkratu sacensībām. Sacensību „Biķernieku trasei-45" svinīgā atklāšana notiks Biķernieku Kompleksās Sporta Bāzes teritorijā 6.augustā plkst.13:00. Tajā piedalīsies satiksmes ministrs, CSDD pārstāvji, trases veidotāji, auto un moto sporta veterāni, sportisti u.c. motoru sporta entuziasti.
Biķernieku trases 45. gadskārta tiks atzīmēta ar auto, moto un seno spēkratu sacensībām

Pēc svinīgā pasākuma pirmie uz starta izies motosportisti, kas sacentīsies Latvijas čempionāta moto šosejā 3.posma ietvaros. Tieši motosportisti 1966.gada 30.jūlijā atklāja Biķernieku bāzes pirmo kārtu, sacenšoties 3580 metrus garajā meistarības aplī. Savukārt gadu vēlāk atklāja sacīkšu ceļa otro kārtu – 3660 metrus garo ātruma apli. Šajā trasē 6.augustā notiks Latvijas čempionāta auto šosejā 4.posms un tur sacentīsies arī vēsturiskie sacīkšu auto – formulas, „Volgas" un „Žiguļi". Pasākuma laikā trases teritorijā varēs aplūkot arī vēsturiskos sacīkšu motociklus no Rīgas Motormuzeja kolekcijas.

Vēl nesen unikālās, vēsturiskās, entuziastu rokām būvētās trases turpmākā pastāvēšana bija nopietni apdraudēta, taču šovasar Biķernieku trase tika nodota CSDD pārvaldījumā. Direkcijas valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš, ieskicējot trases nākotni, uzsver: „Biķernieki tiks saglabāta kā nacionālā sporta bāze un kā tehnisko sporta veidu sacensību, treniņu, drošas braukšanas nodarbību, velosporta, slēpošanas un citu sporta un kultūras pasākumu norises vieta. Pirmais uzdevums ir uzlabot trases drošību, kā arī ērtības sportistiem un apmeklētājiem. Turpmāk, sadarbojoties ar blakus esošo Rīgas Motormuzeju, plānots izveidot sabiedrībai plaši pieejamu dažādu tehnisko sporta veidu kompleksu ar kultūrvēsturisku nozīmi, kas kalpotu arī kā jauniešu tehniskās jaunrades un izglītības centrs".

Sacensības „ Biķernieku tresei-45" organizē CSDD Biķernieku Kompleksā Sporta Bāze sadarbībā ar Latvijas Automobiļu Federāciju, Latvijas Motosporta Federāciju, Rīgas Motormuzeju un Antīko automobiļu klubu. Sacensību informatīvie atbalstītāji: TVNET, Radio101 un Ātruma cilts.

Biļetes uz pasākumu ir nopērkamas Biļešu servisa kasēs un internetā.

Vairāk informācijas un sacensību nolikums: www.bksb.lv

Foto: Dzintara Volga 2010 treniņi un kvalifikācijas braucieni Biķernieku trasē, (c) Ingus Evertovskis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV