Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

LMT rallija komandas braucēji svin pirmo uzvaru pasaules čempionātā

Normunds Avotiņš, 31.07.2011. 17:56

Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas ekipāža Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals veikusi jaunu un paliekošu ierakstu Latvijas autorallija vēsturē, izcīnot savu pirmo uzvaru pasaules čempionāta posmā. Pēc trīs dienām un 22 sarežģītiem ātrumposmiem autosportisti varēja pelnīti svinēt uzvaru Somijas rallijā "Neste Oil Rally Finland" N4 klasē, apsteidzot pazīstamus PWRC ieskaites braucējus.
LMT rallija komandas braucēji svin pirmo uzvaru pasaules čempionātā

A.Neikšāns labprāt dalījās emocijās pēc rallija finiša: "Godīgi sakot, paši vēl neesam pilnībā apjēguši, ko izdevies paveikt. Pa īstam uzvaras garšu izjutām tikai apbalvošanas ceremonijā Jivaskilā, kur mums uzgavilēja gan komanda, gan līdzjutēji, skandējot "Latvija, Latvija!""

Andis Neikšāns finišā apsteidza PWRC ieskaites uzvarētāju jaunzēlandieti Haidenu Paddonu par 19,3 sekundēm. Gandrīz visu ralliju laiku latvieši cīnījās ar Paddonu un zviedru braucēju Patriku Flodinu burtiski sekundi sekundē, tomēr tā arī neizlaižot no rokām pirmo pozīciju. "Viegli nebija," atzīst Pēteris Dzirkals, "Rallijs bija ļoti garš, nogurdinošs un prasīja milzu koncentrēšanos – kā jau pasaules čempionāta posms. Turklāt pēdējās dienas otrajā aplī ceļi vietām bija ļoti izdangāti, kas ir ļoti netipiski Somijai. Daudzviet nācās samazināt tempu, lai saudzētu mašīnu, jo bojājumiem vai tehniskiem defektiem mums gluži vienkārši nebija laika. PWRC vadošā trijotne mums visu dienu burtiski elpoja pakausī."

Kā pilots, tā stūrmanis ir vienisprātis, ka vienreizējo rezultātu atnesa pašu pieredze, komandas darbs un uzticama tehnika. A. Neikšāns: "Domāju, ka Somijas šīgada pieredzi analizēsim vēl ilgi pēc pašas sacensības. Taču pats galvenais, ka esam pierādījuši kā sev, tā citiem – ielauzties WRC virsotnē var ne tikai somi, franči vai zviedri. To varam arī mēs."

Komandas ģenerālsponsors kopš 2004. gada ir Latvijas Mobilais Telefons. Sponsori ir LEC un Samsung Electronics Baltic, atbalstītāji – Neste Latvija, Inter-Riga, SHARP. Tehnisko nodrošinājumu sniedz Neiksans Rally Sport, ASRT, Samsonas transmission un ProRacing.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV