Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Nacionālā Amatieru Čempionāta ceturtā posma apskats

Viktorija Pakalniece, 03.08.2011. 14:50

Pagājušajā svētdienā, 31. jūlijā, Jelgavas Rullīšu trasē norisinājās biedrības „Durka Racing" organizētās amatieru čempionāta motošosejā sacensības.
Nacionālā Amatieru Čempionāta ceturtā posma apskats

Pasākuma diena gan skatītājus, gan sportistus pārsteidza ar saulaino laiku - un pretēji meteorologu solītajam negaisam, sportistu līdzpaņemtās lietus riepas tā arī palika neuzmontētas. Sacensības noritēja pēc dienaskārtības un bez īpašiem starpgadījumiem, arī mediķu palīdzība šajā dienā nebija nepieciešama.

Pirmie treniņi sākās jau 10:00 (vispirms Pocketbike un divām Skūteru klasēm, tad arī motošosejas Tautas un Meistaru klasēm), kam sekoja kvalifikācijas braucieni un dalībnieku kopsapulce. Sacensības atklāja PocketBike jeb „Mazo brāļu" brauciens. Šajā klasē kopvērtējumā uzvara tika Mārtiņam Braslam (#6), bet trešā vieta – mazākajam pasākuma dalībniekam Adrianam Stankevičam (#36). Otrājā vietā šoreiz Kaspars Svīkulis (#69).

Skūteru „Tautas" klasē abu braucienu līderis – Raimonds Pastars (#113), bet „Racing" klasē –jelgavnieks Eduards Sproģis (#3). Iespējams, pēc šī gada panākumiem nākamajā sezonā šo sportistu redzēsim jau motošosejas Tautas klasē.

Pēc pirmajiem braucieniem trasē starts tika dots arī neiztrūkstošajai NAČ sastāvdaļai – Čoperiem, kuri šoreiz priecēja ar lielo dalībnieku skaitu.

Supermoto - Latvijas čempionāta posmam – trase tika pagarināta ar grants daļu, tāpēc sportisti šajā klasē startēja pēc pārējo dalībnieku finiša un tieši plānotajā laikā – plkst. 17:00. A klases braucienā nepārspēts palika igauņu meistars Taavi Nassar (#156), B klasē – Latvijas motokrosa talants Krists Zicmanis (#12, Motodroms). Supermoto Durka ieskaitē uzvarētājs – Dmitrijs Kanajevs (#35), bet Kvadraciklu ieskaitē – Janek Soidla (#127).

Motošosejas Tautas klasē abi braucieni tika aizvadīti mierīgi un bez ievērojamiem kritieniem. Interesanta cīņa izvērtās Dāmu ieskaitē, kur pirmajā vietā beidzot Zane Junga (#66). Otrajā braucienā Kalvis Margevičs (#55) pāragri svinot uzvaru finišā iebrauca uz aizmugurējā rata, ko izmantoja strauji progresējošais Tautas klases dalībnieks – 15 gadu jaunais Eglīšu ģimenes pārstāvis Jānis Eglītis (#4) un ar 0,72 sekunžu pārsvaru svinēja uzvaru. Kopvērtējumā gan pirmā vieta Kalvim, otrā – Jānim, bet trešā – Jānim Krūziņam (#909).

Meistaru brauciens solījās būt intersants, tā kā šajā klasē bija pieteikušies tikai 7 dalībnieki. Pirmajā braucienā atsevišķi kritieni mainīja sportistu braukšanas secību, savukārt, otrā brauciena abu līderu (Ulda Eglīša (#41) un Māra Dankerta (#22)) kritiens pirmā trijnieka sajūtas ļāva izbaudīt vēl iepriekš uz pjedestāla nemanītiem sportistiem. Kopvērtējumā gan bez pārsteigumiem – 1 un 2 vietu dalīja tēvs Uldis Eglītis (#41) un dēls Gatis Eglītis (#46), bet trešajā godpilnajā vietā – Māris Dankerts (#22). Pēc šīm sacensībām bija skaidrs, ka Eglīšu ģimene ir izvirzījusies priekšplānā arī komandu kausa izcīņā.

Nākāmā – un pēdējā šīs sezonas sacensība gaidāma S/K „333" 20. augustā. Laipni lūgti!

Biedrība „Durka Racing" izsaka pateicību saviem atbalstītājiem: seesampolise.lv, MotoLietas, Stuntfighters, KN filtri, DDC, motocity.lv, PMP, RedBull, draugiem.lv, MotoLama, Arča Moto, Motodroms, HCT Automotive, Coffe&Food, Motors, 1.Motoskola, Sennheiser, Valinta, FlaktWoods, WILO, Masterprint, R1, Honda, Motul, Radio101, Motpower.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV