Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs" šogad notiks laukumā pie Nacionālās operas

Laila Spaliņa, 03.08.2011. 16:02

Sākot no 20.augusta plkst.11:00, 24 stundas laukumā pie Latvijas Nacionālās operas Rīgas brīvostas jubilejas un Rīgas pilsētas 810 gadu svētku ietvaros notiks jau tradicionālais diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs", šodien notikušajā preses konfeencē informēja pasākuma organizatori.
Diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs" šogad notiks laukumā pie Nacionālās operas

Sadalījušies Daugavas labā un kreisā krasta komandās, rīdzinieki cīnīsies par ceļojošo Rīgas brīvostas kausu, kā arī galvaspilsētas sportiskākā krasta titulu.

Par godu Rīgas brīvostas jubilejai organizētajā diennakts turnīrā varēs piedalīties tieši 48 komandas, jo spēle ilgs precīzi diennakti, rezultāts tiks skaitīts kopā kopš pirmās sekundes, lai noskaidrotu uzvarētājus - Daugavas labā vai kreisā krasta spēlētājus.

Atšķirībā no pagājušā gada šajā turnīrā pieteikties varēs nevis individuāli, bet komandas. Dalības maksas, vecuma un meistarības ierobežojumu komandām nav, turklāt katrs dalībnieks saņems arī spēles kreklu "VEF" raksturīgajās melnbaltajās krāsās.

Pieteikuma anketas jau no šodienas pēcpusdienas varēs aizpildīt "VEF Rīgas" mājaslapā www.vefriga.com/krastumacs. Pieteikšanās ilgs līdz 17.augustam, taču, ja maksimālais komandu skaits būs reģistrējies jau ātrāk, tā tiks slēgta.

"Krastu mačā" savu dalību apstiprinājuši arī labākie Rīgas dīdžeji, tajā skaitā Kaspars Bindemanis, DJ Monsta, Artūrs Mednis, DJ Andre Crash, DJ AI-VA, DJ Rudd, DJ Gustavito, DJ Rocknrolla, Markus Riva u.c.

"VEF Rīga" basketbolists Kristaps Janičenoks: "Rīga ir basketbola pilsēta, un basketbols nešaubīgi ir tautas sports numur viens, un tāds būs arī turpmāk, tāpēc esmu pārliecināts, ka "Krastu mačs" gūs lielu atsaucību. Arī es un "VEF Rīga" komanda piedalīsies šajā diennakts basketbola turnīrā. Tāpat es domāju, ka profesionālais un tautas sports ir cieši sasitīti un nu pienācis brīdis, kas sabiedrībai jāpalīdz pavilkt uz augšu arī profesionālais basketbols, un jāpaceļ tā līmenis."

Rīgas brīvostas pārvaldes vadītājs Leonīds Loginovs: ""Krastu mačs" jau kļuvis par labu brīvostas svētku tradīciju, tas nenotiek pēdējo reizi un tradīcija turpināsies arī nākotnē, jo pirmajā pasākumā vien piedalījās teju 700 cilvēki. Turnīrā plāno piedalīties arī Rīgas brīvostas divas komandas, jo osta atrodas Daugavas abās pusēs un brīvostā strādā ļoti daudz darbinieku." Tāpat L.Loginovs informēja, ka diennakts basketbola turnīrs būs tikai viens no daudzajiem brīvostas jubilejas pasākumiem.

Pirmajā "Krastu mačā" ar rezultātu 1417:1326 uzvarēja Daugavas kreisā krasta komanda. Turnīrā piedalījās arī LR Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, basketbola leģenda, olimpiskais čempions Rimas Kurtianitis, LU un RTU komandas, kā arī slaveni sportisti, tajā skaitā "VEF Rīga" basketbolisti, politiķi, kultūras darbinieki, uzņēmēji u.c. rīdzinieki, kopumā teju 700.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV