Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

"Battery Superkausa" izšķirošās cīņas sāksies Kuldīgā

Superkauss, 04.08.2011. 12:28

14. augustā Kuldīgā Upīškalna moto trasē notiks Baltijas ātrākā motokrosa "Battery Superkauss" sezonas pirmspēdējais posms.
"Battery Superkausa" izšķirošās cīņas sāksies Kuldīgā

Kopš 8.maija, kad Kandavā norībēja „Battery Superkauss" 2011.gada sezonas atklāšana, aizvadīti jau četri aizraujoši posmi. Pirmspēdējā posmā Kuldīgā 14.augustā un grandiozajā finālā Brocēnos 4.septembrī izšķirsies „Battery Superkauss" 2011.gada čempionu liktenis.

Cīņas Pro klasēs

Prestižajā un ātrākajā MX Pro klasē šobrīd Lauris Freibergs savam tuvākajam konkurentam Dāvim Līvam ir priekšā par nieka 4 punktiem. Abi sportisti visas sezonas garumā aizvadījuši spraigas cīņas par katru trases metru un katru ieskaites punktu. Ir skaidrs, ka Lauris ir apņēmības pilns kļūt par MX Pro čempionu trešo gadu pēc kārtas. Tikpat droši var apgalvot, ka arī Dāvis netaisās padoties cīņā par čempiona titulu, ko viņš apņēmības pilns apstiprināja pēc Aizputes posma: „Tas, ka man šoreiz neizdevās apsteigt Lauri, dos spēku un uzmundrinājumu strādāt vēl smagāk un sasniegt savu mērķi – kļūt par 2011.gada MX Pro klases čempionu!"

MX Pro klasē par uzvaru braucienā tiek piešķirtu 40 punkti, attiecīgi par 2.vietu – 39 punkti utt., līdz ar to kopvērtējuma rezultāts Kuldīgā un sezonā kopumā var būt izšķirošs un vienlaicīgi neparedzams. Pavisam tuvu abiem līderiem ir Dāvis Ivanovs, kurš šogad rāda teicamu sniegumu. No Freiberga viņš atpaliek par 26, bet Līva – par 22 punktiem. Tā kā – čempiona vārdu vēl ir pāragri nosaukt, un intriga turpinās.

Tikpat interesantas cīņas notiek Kvadri Pro klasē. Pēc aizvadītajiem četriem posmiem par līderi ir izvirzījies Edgars Meņģelis ar izcīnītu 401 punktu. Taču neatlaidīgi viņu cenšas panākt divi lietuviešu braucēji: Imantas Tamulinas (391 punktus), kurš noteikti negrib izlaist no rokām 2010.gada „Battery Superkauss" Kvadri Pro klases čempiona titulu, un Renaldas Petrulionis (366 punkti).

Rezultāti visās „Battery Superkauss" klasēs pieejami šeit: http://www.mylaps.com/championship/index.jsp?id=127176

Komandu cīņas

Šogad „Battery Superkauss" komandu savstarpējie spēki ir ļoti izlīdzinājušies, un komandu kopvērtējumā izvērtusies saistoša sacensība. Katrā no komandām startē kāds spēcīgs pašmāju braucējs, tāpat uz sacensībām tiek piesaistīti arī sportisti no ārvalstīm. Punktu diapazons komandu kopvērtējumā no 1.vietas līdz 4.vietai ir tikai 54 punkti, līdz ar to izmaiņas kopvērtējumā var izšķirt pat viena pilota izcīnītie punkti kādā no diviem sezonas noslēguma posmiem. Piemēram, Aizputes posmā uzvaru komandu cīņā izcīnīja „Pure Chocolate FFF Vītols", kas kopvērtējumā ir 4.vietā. Līdz šim savas līdera pozīcijas komandu kopvērtējumā ir izdevies nosargāt „Motosports-Elkšņi Racing Team". Kāds būs šīs cīņas iznākums?

Par „Battery Superkauss"

Motokrosa sacensības „Battery Superkauss" notiek trešo gadu. Tās guvušas plašu atsaucību un atzinību gan sportistu, gan līdzjutēju vidū, pulcējot pie starta barjeras starptautisku dalībnieku sastāvu. Uz trešo 2011.gada sezonas „Battery Superkauss" posmu Dobelē bija ieradušies teju 4 tūkstoši skatītāju.

14.augustā Kuldīgā varēs ne tikai gūt jaunas emocijas, baudot saistošu un aizraujošu motokrosu, bet arī uzsmaidīt un nofotografēties ar atraktīvajām "Battery Superkauss" karsējmeitenēm, iejusties īstā, motokrosam atbilstošā atmosfērā dj mūzikas pavadījumā, kā arī veldzēties un atgūt enerģiju alus teltīs.

Izbaudi ātrumu, azartu, adrenalīnu! Izbaudi īstu motokrosu "Battery Superkauss".

Ieejas maksa „Battery Superkauss": 3Ls, bērniem līdz 12 g.vec. un pensionāriem – bez maksas.

Kā nokļūt?
Upīškalna trase atrodas pie lielajām antenām netālu no Kuldīgas apvedceļa. „Battery Superkauss" 2011.gada sacensību posmu karte: http://bit.ly/SupercupLV_Map_2011

Apskates objekti, naktsmītnes, ēdināšana u.c. jaukas lietas Kuldīgā šeit: http://www.visit.kuldiga.lv

Vairāk informācijas: www.superkauss.lv
www.twitter.com/superkauss
www.facebook.com/SupercupLV

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV