Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas autokrosa čempionāta otrā puse sākas Priekulē

Viesturs Saukāns, 05.08.2011. 16:29

Latvijas autokrosa čempionāts sestdien, 6. augustā pl.12:00 turpināsies Priekulē, Pilskalnu trasē. Šis būs seriāla ceturtais posms no paredzētajiem sešiem, tātad uzsāks sezonas otro pusi. Līdz ar to sestdienas rezultāti var sagādāt uzskatāmu priekšstatu par čempionāta pēdējo posmu cīņu tendencēm. Šā brīža intriga kopvērtējumā – uz sacīksti netiek divu klašu kopvērtējuma līderi.
Latvijas autokrosa čempionāta otrā puse sākas Priekulē

Sacīkstē nevar piedalīties ne 1600 klases čempionāta līderis Janno Ligurs, ne 2000 Super klasē vadībā esošais Reinis Nitišs. Tā kā abi paralēli startē arī Igaunijas rallijkrosa čempionātā, kur arī katrs ir savas klases līderis, brauciens uz Priekuli izpaliek. Tas nozīmē, ka šajās kategorijās, visticamāk, mainīsies čempionāta pirmās vietas turētājs, turklāt, tā kā šajās klasēs ir vairāki titula pretendenti, kopvērtējums pirms pēdējiem diviem posmiem kļūs īpaši saspringts.

1600 klasē kopvērtējuma situācija ir aizraujoša – trijos līdzšinējos posmos uzvaras guvuši visi pērnie medaļnieki, attiecīgi, Andris Priedītis, Andis Kļava un Reinis Lilienšteins. Savukārt Ligurs līdz šim bija izrādījies stabilāko rezultātu autors un, lai arī bez uzvarām, tomēr bija kopvērtējuma vadībā.

Šajā posmā galvenie favorīti būs jau minētie pirmo posmu uzvarētāji, kā arī kuldīdznieks Kaspars Silenieks un valmierietis Andis Vanters. Savukārt pārsteigumus var sarūpēt Ritvars Zobens un Jānis Lideris.

2000 Super klasē līdz šim galvenā cīņa bija starp pirmo posmu uzvarētājiem Reini Nitišu un Intaru Spīķi. Tā kā Reinis uz starta nebūs, jāprognozē, ka šī būs iespēja Spīķim izveidot drošāku pārsvaru kopvērtējumā. Tomēr izredzes uz uzvaru saglabā arī Ainārs Kenigsbergs un Uģis Kaimiņš, tāpēc pasludināt kādu par sestdienas sacīkstes uzvarētāju ir pāragri.

Open klasē turpināsies divu līderu Raimonda Jerāna un Jāņa Kozlovska duelis. Iznākums, kā ierasts, neprognozējams. Pirmie posmi, šķiet, parādījuši nelielu ātruma pārsvaru Jāņa pusē, taču Raimonds pratis sacīkstes aizvadīt stabilāk, finālos allaž tiekot līdz finišam. Rezultātā sezonas otra puse var izvērsties par izcilu Kozlovska pakaļdzīšanās izrādi!

Šajā duetā, ja līderiem viss kārtībā ar tehniku, citiem iejaukties būs grūti. Taču trešās vietas dalīšana būs sarežģīta, jo uz starta būs salīdzinoši vienādos spēkos esošie Normunds Skribis, Jānis Sproģis un Māris Rusmanis.

B600 bagiju klasē līdz šim aizvadīti divi posmi. Lai arī favorītu bijis daudz, abas uzvaras sagrābis Jānis Baumanis, izveidojot nelielu, tomēr labu pārsvaru kopvērtējumā. Šajā sacīkstē viņa galvenie konkurenti būs vicečempions Otto Vočtavs, izcilais sezonas debitants Kaspars Bumbiers, mājinieks Valters Zīverts, pārsteigt var arī citi.

D12 smago automašīnu klasē galvenie favorīti būs kopvērtējuma līderis Andris Jurciņš, pēdējo gadu čempions Bruno Leimanis un allaž spēcīgais igaunis Tāvi Pindiss. Jurciņš iekrājis nelielu pārsvaru pār Leimani, savukārt pēdējās sacīkstēs šķiet, ka Pindiss varētu atgriezties uz panākumu takas.

Priekulē tiks aizvadīts arī trešais posms Baltijas D-3A bagiju kausā. Uz starta šobrīd spēcīgākie šīs klases Latvijas pārstāvji – Māris Līcis, Dāvis Aupe un citi. Savukārt no kaimiņvalstīm savs sakāmais trasē būs spēcīgajiem igaunim Remē Rāmetam un lietuvietim Vitautam Kuram.

FOTO: Autocross.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV