Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rallijsprintā "Gulbis 2011" uzvar Vorobjova un Aruma ekipāžas

Dace Janova, 08.08.2011. 10:05

6.augustā ar apbalvošanas ceremoniju pie Cesvaines pils noslēdzās rallijsprints "Gulbis 2011", Latvijas rallijsprinta čempionāta piektais posms.
Rallijsprintā "Gulbis 2011" uzvar Vorobjova un Aruma ekipāžas

Šoreiz rallijsprinta trasi veidoja ne tikai tradicionālie ātrumposmi Gulbenes pusē, bet arī jauni un vasaras sacensībās līdz šim neiekļauti ceļi Cesvaines apkārtnē.

Rallijsprinta ieskaitē te uzvarēja Arvja Aruma/Gata Balgalvja ekipāža, bet absolūtajā vērtējumā un Latvijas kausa izcīņā pirmo vietu ieguva 4WD Open klases pārstāvji Jānis Vorobjovs/Gatis Vecvagars.

Jānis Vorobjovs, kurš šoreiz startēja ar stūrmani Gati Vecvagaru, bija ātrākais visos sešos rallijsprinta ātrumposmos, finišā par 40 sekundēm apsteidzot Mārtiņa Sviļa/Aivja Aizsilnieka ekipāžu. Trešo vietu ieguva lietuvieši Roks Lipeiķis un Inga Lipeiķīte, kuri Gulbenē startēja, lai sagatavotos Lietuvas rallija čempionāta posmam "300 ezeru" rallijam nākošās nedēļas nogalē.

2WD Open klasē uzvarēja Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs ar Renault Clio, aiz sevis atstājot Kaspara un Zitas Īļu ekipāžu, kā arī Zinti Mezīti/Agri Kārkliņu..

4 WD+ klasē Arvja Aruma ekipāžai uz pjedestāla sekoja Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis, trešie - Edijs un Kārlis Bergmaņi.

4WD klasē ātrākie bija Edgars Enkurs/Ainars Jankovičs, nākamie šajā ieskaites klasē J. Patmalnieka/R.Ziemeļa ekipāža un D.Blūms/I.Vecgailis.

Kaspars Brencis/Armands Ziemelis izcīnīja uzvaru 1600+ klasē, otrie J.Vīksna/D.Ermansons, trešā vieta J.Dālem/A.Kalniņam.

1600 klasē pirmie Raivis Ozoliņš/Jānis Veilands, otro vietu ieguva Ķenavu ekipāža un trešie finišēja G.Lielkājis/V.Miķelsons. ROAD ieskaitē labākie "Gulbī" Uldis Dūka/Pēteris Dūka.

Diemžēl finišu nesasniedza M. Ernstona/R.Rāviņa un V. Zvaigznes/M. Ozoliņa ekipāžas, kuras bija spiestas no sacensībām izstāties tehnisku defektu dēļ, kā arī A. Grīva/R. Vēveris, kas piedzīvoja avāriju.

Ralijsprintu "Gulbis 2011" organizēja SIA „Gulbenes Auto-moto", sacensības notika ar Gulbenes un Cesvaines novada domes atbalstu, kā arī pateicoties SIA „Ikteri", SIA „Sendija", „Vītola izdevniecība", SIA „Kopa". Informatīvie atbalstītāji – 4rati.lv, Gulbenes televīzija, laikraksts „Dzirkstele".

Nākamais rallijsprinta čempionāta posms notiks augusta beigās rallija "Kurzeme 2011"" ietvaros.

Foto: Jānis Vorobjovs/Gatis Vecvagars rallijsprintā "Gulbis 2011". (c) Dace Janova

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV