Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Folkreisa Vasaras kauss atgriežas Vecpilī

Viesturs Saukāns, 11.08.2011. 12:42

Pēc izmaiņām sacensību kalendārā LAF Folkreisa Vasaras kausa ceturtais posms atgriežas Kurzemē – svētdien folkreisa centrālā seriāla priekšpēdējā sacīkste notiks Vecpils autotrasē, Rīgas-Liepājas šosejas 162. kilometrā. Sacensību sākums pl.11:00. Cīņai pieteikušies gandrīz 30 dalībnieki, to skaitā viss kopvērtējuma vadošais sešinieks. Pašlaik vadībā atrodas Raivis Riekstiņš (Turkalne, Štīm Rally Team), kuram teorētiski jau svētdien ir iespēja nodrošināt uzvaru kopvērtējumā.
Folkreisa Vasaras kauss atgriežas Vecpilī

Interesanti, ka Riekstiņš ceturto Vasaras kausa posmu sāks jau ar ceturto automašīnu. Pirmajā sacīkstē Valmierā Raivis izveda trasē savu pirms gada debitējušo Mazda MX3, taču to iegādājās viens no konkurentiem Rihards Dainis. Uz nākamo posmu 333 trasē Riekstiņš sagatavoja citu MX3, taču to pēc sacīkstes jau atkal iegādājās konkurents – Guntars Gabrāns. Līderis šoreiz būvēšanas vietā izvēlējās pats iegādāties sāncenša Renāra Ēķa Opel Astra, ar kuru startēja trešajā posmā Vecpilī. Tomēr, tā kā ar vācu tehniku Raivis neatrada kopīgu valodu, Opel atgriezies Ēķa garāžā, bet Riekstiņš ar komandu sagatavojis Nissan NX100 automašīnu. Šī, šķiet, ir nopietnākā drāma folkreisa līdzšinējā tehnikas maiņas vēsturē. Atgādinām, ka folkreisā jebkurš pilngadīgais jebkuru automašīnu var iegādāties par fiksēto samaksu 950 eiro, turklāt mašīnas īpašnieks sacensību dienā no darījuma atteikties nedrīkst.

Riekstiņam šobrīd ir astoņu punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju Kristapu Lapsu (Cēsis) un 12 punktu pārsvars pār Renāru Ēķi (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda). Teorētiski Riektiņš jau ceturtajā posmā Vecpilī var nodrošināt Vasaras kausa kopvērtējuma uzvaru: ja Raivis ir labākais Vecpilī, Kristaps nedrīkst būt augstāk par devīto vietu, bet Renārs nedrīkst sasniegt ko vairāk par piekto pozīciju. Ja Riekstiņš uzvar, neviens cits bez šī trijnieka par Vasaras kausu cīnīties vairs nevarēs.

Tomēr, iespējams, folkreisa svarīgāko titulu dalīt priekšpēdējā posmā būs pāragri. Sacīkstē ir vairāki favorīti, turklāt Riekstiņa starts ar kārtējo jauno, svešo automašīnu var nebūt tik gluda kā varētu domāt. Līdz ar to pastāv liela iespēja, ka Vasaras kausa ieguvēju noskaidrosim tikai septembrī Mūsas trasē.

Favorīti šajā sacīkstē: noteikti jau minētie vadošā trijnieka braucēji Riekstiņš, Lapsa un Ēķis. Tāpat spēcīgi būs Rūdolfs Bogens (Cēsis) un Henrijs Grūbe (Rīga). Savukārt lielo intrigu saglabā iespējamais meistara Agra Upīša (Cēsis) starts Vecpils posmā – ja Agris tiešām ieradīsies, kārtis cīņā par uzvaru var samaisīties visai pamatīgi. Turklāt, kas attiecas uz kopvērtējuma cīņām, Upītis ir komandas biedrs Kristapam Lapsam, kas paver abiem cēsiniekiem vietas stratēģiskām spēlēm pret konkurentiem.

Junioru konkurencē pašlaik vadībā atrodas Rihards Dainis (Jūdaži, FlyZone/Folkreisa Fabrika), kuram tikai trīs punktus zaudē Ēķis, bet septiņus – Bogens. Šajā vērtējumā cīņa turpināsies, šķiet, līdz pēdējam posmam.

Komandu kausā pašlaik liels atrāviens Autocross.lv Folkreisa komandai (Ēķis, Jānis Matulēns, Ritvars Bendziks, Evija Vītola). Vienība sakrājusi 67 punktus, bet tuvākā sekotāja Štīm Rally Team (Riekstiņš, Ermīns Vācietis, Agris Bahmanis) guvusi 36 punktus. Trešajā vietā strauji progresējusī siguldiešu Guntara un Ivo Gabrānu un Normunda Tūtara Kavita V vienība ar 31 punktu.

Foto: Pirms mēneša Vasaras kausa 3. posmā turpat Vecpilī uzvaru sasniedza jelgavnieks Renārs Ēķis, (c) Autocross.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV