Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Rallijs Kurzeme 2011 pulcēs pieredzējušus sportistus un jaunos talantus

Roberts Jansons, 16.08.2011. 16:09

Ātruma festivālam - rallijam Kurzeme 2011 oficiālais starts tiks dots jau pēc deviņām dienām, kad cīņas par noskatītajiem tituliem sāks Latvijas, Baltijas, tuvāko kaimiņvalstu un arī citu zemju ātrākie rallija braucēji, kas sevi pasaulē pierādījuši kā labākos un ātrākos.
Rallijs Kurzeme 2011 pulcēs pieredzējušus sportistus un jaunos talantus

Viņu vidū būs soms Jāri Ketomā, kurš pēc šā gada pasaules autorallija čempionāta posma - Somijas rallija - pirmā ātrumposma bija kopvērtējuma līderis, igaunis Egons Kaurs, kurš patlaban ir WRC akadēmijas kopvērtējuma līderis ar trim uzvarām trīs aizvadītajos posmos, kā arī pašmāju Andis Neikšāns, kurš Somijas rallijā izcīnīja uzvaru N4 klasē un patlaban ir arī Latvijas čempionāta līderis.

Jāri Ketomā Latvijas ceļi nebūt nav sveši, jo viņš mūsu pusē startējis jau iepriekš četras reizes, turklāt ar ievērības cienīgiem panākumiem. Un nav pārsteigums, jo Ketomā ir ne tikai viens no Somijas ātrākajiem braucējiem - viņš savas prasmes ir pierādījis arī pasaules līmenī, kad pirms divām nedēļām šā gada pasaules čempionāta posmā Somijā pirmajā ātrumposmā uzrādīja absolūti labāko rezultātu, aiz sevis atstājot gan 1000 ezeru rallijā tradicionāli spēcīgos, Ford rūpnīcu komandu pārstāvošos tautiešus, gan arī septiņkārtējo pasaules čempionu Sebastjanu Loebu no Citroen WRC vienības un visus citus konkurentus.

Lai arī 32 gadus vecais soms rallija finišu nesasniedza, viņa talants nav palicis bez uzmanības un nākamgad Ketomā rīcībā tiks nodots Ford Fiesta RS WRC sacīkšu automobilis, ar kuru piedalīties vismaz sešos pasaules autorallija čempionāta posmos.

Rallijā Kurzeme 2011 četrkārtējais Somijas čempions uz starta stāsies ar MML Sports izstrādāto Mitsubishi Lancer EVO X R4 klases automobili A plus grupas ieskaitē.

Bez talantīgā somu rallija braucēja uz starta līnijas augusta beigās Liepājā stāsies arī citi pasaules rallija trasēs sevi pierādījuši sportisti. Viens no viņiem ir 23 gadus vecais igaunis Egons Kaurs, kurš patlaban ārkārtīgi veiksmīgi "mācās" Starptautiskās automobiļu federācijas WRC akadēmijā.

Akadēmijā, kuras skolnieki brauc ar pilnīgi vienādiem Ford Fiesta R2 sacīkšu automobiļiem, Kaurs ir pārliecinošs līderis - pēc šogad aizvadītajiem trīs posmiem Portugālē, Sardīnijā un Somijā viņa kontā ir trīs uzvaras, un nav pazīmju, ka atlikušajos trīs posmos, Vācijā, Francijā un Velsā, kaut kas varētu mainīties.

Atšķirībā no Jāri Ketomā Kauram rallija sacensību trases Latvijā ir svešas, un tas nozīmē, ka Kauram būs interesanti uzzināt, kādēļ Latvijas ralliju starta sarakstos bieži var sastapt kā ātrāko viņa tautiešu, tā arī citu valstu pārstāvju vārdus, savukārt rallija faniem būs izdevība klātienē vērot un novērtēt, ko spēj kaimiņzemes pārstāvis, kuru uzskata par nākamo igauni WRC braucēju rindās. Galu galā tieši viņš patlaban ir galvenais pretendents uz WRC akadēmijas lielo balvu 500 000 eiro apmērā sportista karjeras turpināšanai un attīstīšanai. Piedevām nav šaubu, ka galveno balvu papildinās arī laba vēlējumi no WRC akadēmijas patroneses, visu laiku ātrākās un titulētākās pasaules līmeņa rallija braucējas Mišelas Mutonas.

"Rallija Kurzeme 2011 ietvaros notiks Ford Fiesta R2 kausa izcīņas posms, un tas nozīmē, ka Kauram nāksies Liepājā pierādīt savu pārākumu pār jaunajiem, ne mazāk talantīgajiem somu un igauņu rallistiem, kas startēs ar identiskiem Fiesta R2 sacīkšu auto," - tā rallija Kurzeme 2011 direktors Uldis Hmieļevskis.

Rallijs Kurzeme 2011 Liepājas pilsētā un apkaimē sportistiem sāksies ar trases iepazīšanu un testa ātrumposmu ceturtdien, 25. augustā. 26. augustā notiks rallija Kurzeme 2011 oficiālā atklāšana un pirmie ātrumposmi Liepājas pievārtē, tostarp arī nakts ātrumposms Vecpilī. Atlikušos ātrumposmus, tai skaitā divus pilsētas posmus Liepājas ostas teritorijā sportisti veiks sestdien, 27. augustā. Vienlaikus ar pilsētas ātrumposmiem plkst. 12 Liepājas Tirdzniecības kanāla otrā krastā pilsētas ielu trasē sāksies SuperMoto sacensības. Tūlīt pēc tam tad arī notiks rallija uzvarētāju apbalvošana un sāksies ātruma festivālu noslēdzošā, izklaidējošā daļa Nakts manevri - ar mūziķu un aktieru uzstāšanos, instalācijām, ekspozīcijām, gaismas projekcijām Liepājas centrālajās ielās, laukumos un klubos.

Ātruma festivālu Ralliju Kurzeme 2011 atbalsta: LDz Ritošā sastāva serviss, SEB, Neste Latvija, Liepājas dome, Liepājas osta, Lauma, VEGA-1, Canon IB Serviss, Skandi Motors, Rietumu Radio, Radio 101, TVNET, LNT, Tavs Auto.

Foto: WRC akadēmijas līderis, igaunis Egons Kaurs, (c) www.internationalrallynews.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV